Filmrecensie en première: Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children

Vorige week ging ik naar de première van Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children. Kijk je mee naar het verslag van deze avond? 😀

De première

Filmrecensie en première: Miss Peregrine's Home for Peculiar Children

Een tijdje geleden kreeg ik een leuk mailtje in mijn inbox: een uitnodiging om de film première van Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children bij te wonen. Ik baalde, want het was op een donderdag en ik heb iedere donderdag tot 18:30 uur college, wat betekende dat ik er niet bij zou kunnen zijn. Gelukkig bleek het college die week niet door te gaan omdat we al individuele consultaties hadden, yay! Ik hoefde dus maar tot 16:30 uur naar school en Richard, die zo lief was om met me mee te gaan, was om 17:00 uur thuis en toen zijn we meteen vertrokken. De première vond plaats in Hasselt (België) en dat was voor ons ongeveer anderhalf tot twee uur rijden.

Filmrecensie en première: Miss Peregrine's Home for Peculiar Children

Gelukkig hadden we weinig problemen op de heenreis en kwamen we op tijd aan bij de Kinepolis. Ik was zo blij dat ik de film zou gaan zien! Ik heb de eerste twee boeken gelezen (lees hier mijn recensies van boek 1 en boek 2) en ik wilde de film echt graag zien sinds ik wist dat hij verfilmd zou worden. Ik zei toevallig laatst nog tegen Richard dat ik de film zo graag wilde zien dat ik desnoods in mijn eentje naar de bioscoop zou gaan. Toen we naar binnen liepen, moesten we over de rode loper voor een fotomomentje. Daar is onderstaande foto gemaakt en ook een polaroid foto (zie laatste foto van dit artikel).

Filmrecensie en première: Miss Peregrine's Home for Peculiar Children

Daarna meldden we ons bij de gastenlijst en kregen we een tasje met leuke goodies (zie laatste foto van dit artikel. Trouwens, het boek op die foto had ik zelf al en zat niet in de goodiebag!). We kregen de bioscoopkaartjes waarmee we alvast naar de zaal konden gaan. Ik was een beetje verbaasd, ik had namelijk verwacht dat er meer te doen zou zijn. Het is natuurlijk een film première, maar ik ben ook bij de film première van Cinderella geweest en dat was super goed georganiseerd en leuk aangekleed, waardoor mijn verwachtingen misschien te hoog waren. Toch ben ik ontzettend blij en ook dankbaar dat ik bij deze première aanwezig mocht zijn! BookTubers Fleurine en Chinouk waren er ook en met z’n allen hebben we, na het praatje van de uitgeverij, naar de film gekeken.

Filmrecensie en première: Miss Peregrine's Home for Peculiar Children

De filmrecensie

En dan nu, de film! Boekverfilmingen zijn altijd een beetje tricky, want meestal hebben veel mensen het boek gelezen en de film verschilt altijd van het boek, dat is logisch. Het is nou eenmaal niet mogelijk om een heel boek in 1,5 uur filmmateriaal te proppen, maar vaak vinden mensen het lastig als er dingen zijn weggelaten of anders zijn. Maar ik kan beginnen met zeggen dat ik het echt een geslaagde verfilming vond. Ik las dit boek in november 2015 dus het was voor mij bijna een jaar geleden dat ik het eerste boek las. Daardoor was het verhaal al een beetje weggezakt en kan ik je dus ook niet vertellen welke details er nou precies anders waren. De verfilming is voor mijn gevoel een stuk sprookjesachtiger dan het boek, maar dat vond ik juist fijn. De film is een soort fantasy meets fairy tale geworden. De aparte en bijzondere sfeer van het boek is goed overgekomen en de vormgeving is echt prachtig. Ik had al begrepen dat Tim Burton een grote naam is in de filmwereld, maar ik heb nog niet veel films van hem gezien. De bijzondere kinderen zijn perfect op het doek gebracht en ik vond de cast een ontzettend goede keuze. Ook Jacob was precies zoals ik hem in gedachten had. De hulsels zagen er heel anders uit dan ik me had voorgesteld, maar ik vond het niet te ongeloofwaardig en ik heb me er ook niet aan geërgerd. Wat ik wel moet zeggen, is dat ik het beheren van de tijd en de lussen nog steeds niet helemaal begrijp. Ik vond dit al verwarrend in het boek en ik heb het er ook met Richard over gehad na de film. Dat element was niet altijd helemaal duidelijk. Ik vond het ook jammer dat er geen pauze was in de Kinepolis, daardoor voelt het altijd als een enorm lange zit. De film duurt dan ook 2 uur. Ik heb echt genoten van de film, hij zit vol met actie en vriendschap en romantiek en verraad. Het is echt een toffe film geworden en ik ben heel benieuwd of het tweede en derde deel ook verfilmd worden. Ik heb echt zin gekregen om de boeken weer te lezen en ik kan gelukkig het derde boek nog lezen! Ik ben echt enthousiast voor de film en heb het eerste boek al uitgeleend aan een vriendinnetje.
Als mijn vriend en ik naar de bioscoop gaan, bespreken we daarna altijd wat we ervan vonden en welk punt we de film geven. Mijn vriend gaf de film een 6,8 waar ik erg verrast door was, ik had niet verwacht dat hij de film ook leuk zou vinden! Zelf gaf ik de film een 7,3 😀

Hebben jullie de boeken gelezen en de film al gezien? 🙂

Filmrecensie en première: Miss Peregrine's Home for Peculiar Children

Volg je mij al op Bloglovin’, Instagram en Twitter?

7 Reacties

 1. 6 oktober 2016 / 07:48

  Super gaaf dat je naar de premiere mocht!! En ook super leuk dat je vriend met je mee was. Ik heb nog geen van de boeken gelezen, dus de film zal voor mij één grote verrassing zijn. Gelukkig is de film volgens jou erg goed! 😀

  • 6 oktober 2016 / 15:52

   Ja was echt ontzettend leuk! Ben heel benieuwd wat je van de film gaat vinden 😀

 2. 9 oktober 2016 / 14:06

  Ik vond het zelf ook echt super leuk dat ik er bij mocht zijn die avond. Als Tim Burton-fan was ik al gelukkig zodra ik hoorde dat hij de verfilming zou doen én het uiteindelijke resultaat maakte me alleen maar nog gelukkiger. Bij deze film stoorde me het ook niet dat sommige zaken waren aangepast omdat het wel heel mooi overkwam op het doek. De casting was inderdaad erg goed al had ik net als jij een ander beeld van de hulsels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.