Reading Traveller heeft een nieuw logo!

Yes! Ik ben zo blij, ik heb eindelijk een logo laten ontwerpen dat helemaal bij mij en mijn blog past. Kijk je mee naar het nieuwe logo en het proces dat hieraan vooraf ging? 😀

Het proces

Mijn eigen reis- en boekenblog Reading Traveller ontstond op 1 september 2015 (alweer zo’n anderhalf jaar geleden dus!). Ik maakte toen zelf een simpel logo, maar gebruikte deze eigenlijk niet echt. Wel had ik altijd het voornemen om een logo te laten ontwerpen voor mijn website, maar daar komt een heleboel bij kijken. Wat voor logo wil je? Wil je een plaatje of alleen tekst? Welke kleuren wil je hebben en in welke stijl? Hoeveel wil je betalen voor een logo? Allemaal vragen waar je over na moet denken voordat je een logo laat maken. Ik had zelf al globaal een idee in mijn hoofd: ik wilde een meisje dat op een wereldbol zit te lezen. Nu moest ik nog een goede ontwerper vinden die het liefst niet ál te duur was: ik ben ook maar een student en bloggen is vooral een hobby. Ik liet eerst een logo ontwerpen via Fiverr, een online platform waarop mensen hun diensten aanbieden tegen een relatief lage prijs. Het logo dat voor mij werd ontworpen vond ik echt drie keer niks en paste totaal niet bij mij, dus dat logo heb ik nooit gebruikt. Een beetje gedemotiveerd liet ik dit onderwerp maar links liggen, totdat ik laatst een berichtje op de Facebook pagina van Celebrate Books zag, waarin zij vertelden dat Anouk van Anotherview een illustratie voor hen had ontworpen. Ik klikte door naar haar Facebook pagina en uiteindelijk naar haar website en was gelijk gek op haar toffe illustraties. Ik stuurde haar een mailtje en nu, twee weken later, kan je het logo op mijn website bewonderen.

Het logo

Ik had dus zelf al een idee in mijn hoofd: een meisje (die mij voor zou moeten stellen), die op een wereldbol zit te lezen met daar een koffer bij. Anouk stuurde mij eerst een aantal schetsen en ik was eigenlijk gelijk enthousiast: dit was precies wat ik zocht! Ze heeft het echt mooier uitgewerkt dan ik had durven hopen en ze heeft zelf ook een aantal mooie details aangebracht, zoals het vliegtuigje bij de wereldbol. Verder heeft ze ook echt gekeken naar de kleuren van mijn website en deze verwerkt in de illustratie. En zien jullie ook het detail op het boek, haha? Credits voor de Harry Potter fans! Als je goed kijkt zie je hier het symbool van de Deathly Hallows staan uit de Harry Potter boeken. Het logo is speels maar straalt toch rust uit, ik ben er echt heel blij mee. Dankjewel Anouk van Anotherview! ♥

Wat vinden jullie van mijn nieuwe logo? 😀

Reading Traveller heeft een nieuw logo!

Volg je mij al op Bloglovin’, Instagram en Twitter?

19 Reacties

 1. 22 november 2016 / 21:22

  Wat een mooi logo! Het straalt naar mijn idee precies je blog uit 🙂

  • 23 november 2016 / 16:13

   Ahh dat vind ik echt top om te horen Chantal, dankjewel! Zo voelt het voor mij ook en dat was ook mijn bedoeling en, dus ben blij dat anderen dat ook zien 😀

 2. Richard
  22 november 2016 / 21:23

  Hartstikke mooi! Het past ook goed bij je blog.

 3. 22 november 2016 / 21:26

  Aawh wat onwijs mooi! Ik wil ook al zo lang een eigen logo en ik weet nu zeker wie ik ga mailen.

  • 23 november 2016 / 16:14

   Dankjewel Fleurine! Anouk is zeker een aanrader en ze luistert echt goed naar je eigen ideeën 🙂

 4. 22 november 2016 / 22:20

  Whooo echt súper schattig! Het ziet er ook echt professioneel uit zo. Heel héél leuk. X

 5. 23 november 2016 / 16:34

  Wat een geweldig logo zeg! Ik vind hem echt fantastisch bij je blog passen 😀

 6. 24 november 2016 / 16:47

  Ik vind het echt heel leuk geworden. Vooral omdat het zo mooi aansluit bij je blog. Zowel inhoudelijk als qua kleurenschema.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.