Boekrecensie: Stephanie Garber – Het zwarte hart

Scarlett wil al jarenlang dolgraag deel uitmaken van Caraval. Door de verhalen van haar oma is Scarlett nieuwsgierig geworden naar dit dodelijke spel, waarbij niets is wat het lijkt. De spelers moeten ervoor zorgen dat ze zich niet te ver laten meeslepen en dat ze de realiteit nog kunnen onderscheiden. Samen met haar zus Donatella gaat Scarlett naar Dromeneiland, waar ze mee zullen doen aan Caraval. Totdat Scarlett aankomt op het eiland en er achter komt dat Donnatella vermist is, als onderdeel van het spel. Zal ze op tijd zijn om haar zus te redden, voordat het te laat is?

Opeens zag ik het boek Het zwarte hart opduiken op verschillende social media kanalen van boekbloggers. Ik twijfelde of het boek wel wat voor mij zou zijn, het is namelijk een young adult fantasy boek en ik kan sommige fantasy verhalen wel waarderen, maar het is niet mijn meest favoriete genre. De reacties die ik las waren eigenlijk alleen maar positief en ik kreeg het gevoel dat ik dit boek móést lezen, dus ook ik besloot Het zwarte hart te gaan lezen.

Het verhaal komt een beetje langzaam op gang, waarbij Scarlett haar eiland verlaat om op weg te gaan naar Caraval. Hier laat Stephanie Garber wel zien dat ze de tijd neemt om alle omgevingen inclusief alle geuren en kleuren te beschrijven. Met haar schrijfstijl weet ze een hele eigen wereld te scheppen die verbazend verslavend werkt. Vooral als het spel Caraval is begonnen, pakte ik het boek steeds vaker op om verder te lezen. Je weet zelf soms ook niet meer wat echt is en wat nep is. Ik vind het concept van Caraval en van het boek echt heel tof verzonnen. Het draait niet alleen maar om het spel, maar ook over de band tussen de zussen, de zoektocht naar volwassenheid en het vertrouwen in de liefde. Stephanie neemt ook de tijd om de personages goed uit te werken en ze een eigen stem te geven. Het einde van het boek is gesloten, maar toch is er een soort cliffhanger aanwezig waardoor je heel erg benieuwd wordt naar het tweede deel. Het zwarte hart is het eerste deel in een tweeluik dat De duisternis heet. Ik kan echt niet wachten tot ik het tweede deel kan lezen!

Ik ben over het algemeen best wel zuinig met sterren geven en ik deel zelden 5 sterren uit bij een recensie. Ik geef een boek alleen 5 sterren als het me echt onwijs weet te raken en ik er zelfs van moet huilen (Voor jou van Jojo Moyes) of als het gewoon hele toffe boeken zijn die goed in elkaar zitten (Harry Potter). Ook Het zwarte hart bekroon ik met 5 sterren. De schrijfstijl van Stephanie Garber trekt je het verhaal in en zorgt ervoor dat je zelf onderdeel wordt van Caraval. Daarnaast blijft het verhaal spannend en moet je wel door blijven lezen. De sfeer die Caraval met zich meebrengt is betoverend. Ik ben fan!

Beoordeling: ★★★★★

Boekrecensie: Stephanie Garber - Het zwarte hart

Volg je mij al op Bloglovin’, Instagram en Twitter?

5 Reacties

 1. Richard
  25 november 2016 / 10:31

  5 sterren! Woow. Wat leuk dat je er zo van genoten hebt. Je bent normaal inderdaad erg zuinig met de ratings.

 2. 25 november 2016 / 21:45

  Oh wow, als het 5 sterren krijgt dan zal het vast een aanrader zijn. Ik kan ook echt zo genieten van dit soort boeken. Helaas al te lang geen tijd meer gemaakt om echt te lezen, moet er toch weer eens werk van maken. Ik ga deze onthouden!

  • 2 december 2016 / 17:50

   Daar moet je zeker werk van gaan maken! Ik zit zelf momenteel ook een beetje in een leesdip, echt zonde terwijl het zo fijn en ontspannend is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.