Boekrecensie: Holly Smale – Pakt uit! (Geek Girl #1.5)

Yes, nieuwe boeken in de Geek Girl serie! Ik vind de boeken van Geek Girl echt geweldig. De novelle Pakt uit! is een heel dun boekje met maar 90 pagina’s. In dit boekje lees je over de eerste date tussen Harriet en Nick tijdens de kerstdagen. Je volgt Harriet die zich klaarmaakt voor de feestdagen en ondertussen wacht op een berichtje van Nick. Ze bereidt zich voor op hun date samen en natuurlijk gaat niet alles zoals gepland.

Bij Geek Girl weet je van tevoren dat het waarschijnlijk geen diepgaand verhaal gaat zijn met een achterliggende boodschap, maar verkijk je hier niet op. Vaak kan je er echt wel een paar wijze lessen uit halen! Ik vind Harriet echt een geweldig personage, ik ben echt van haar gaan houden en ik kan ontzettend om haar lachen. Ook vind ik de andere personages altijd fijn om weer terug te zien. Holly Smale weet altijd zo’n gemoedelijke sfeer te creëren in haar boeken. Ik vind het echt knap dat ze er voor kan zorgen dat ik de typische trekjes van Harriet nooit irritant ga vinden, want dat zou je misschien wel denken nadat ik vier boeken van deze serie heb gelezen. Het is leuk om dit boekje tijdens de feestdagen te lezen, omdat het zich afspeelt rondom kerst. Harriet is natuurlijk helemaal in een overdreven kerststemming en dat zorgt voor grappige taferelen.

Over het algemeen vind ik dat ”tussendelen” in een serie niet zo veel toevoegen, en Pakt uit! is daar geen uitzondering in. Dat neemt niet weg dat het alsnog een vermakelijk boekje is, maar je mist ook niet veel als je hem niet leest. De novelle kost je ook maar € 2,50, dus dat is zeker een fijne prijs voor dit boekje. Het is een ideaal verhaal om even tussendoor te lezen en dan het liefst met een warme kop chocolademelk (glühwein mag ook) bij de kerstboom. Pakt uit! laat je gegarandeerd achter met een glimlach op je gezicht.

Beoordeling: ★★★☆☆

Boekrecensie: Holly Smale - Pakt uit! (Geek Girl #1.5)

Volg je mij al op Bloglovin’, Instagram en Twitter?

2 Reacties

  1. 22 december 2016 / 10:27

    Dat is niet duur voor zo’n leuk boekje! Ik heb alleen deel 1 gelezen, maar heb daar enorm van genoten! Ik ben dus zeker wel benieuwd naar alle andere delen. Fijn dat er zo’n lange serie van is lijkt me. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.