Mijn december: tentamens, de feestdagen en Brugge!

Vandaag kijk ik terug op de laatste maand van 2016! De eerste helft van deze maand sloot ik mezelf op om te leren voor de tentamens, maar daarna was het gelukkig tijd voor leuke dingen, zoals de feestdagen, de geboorte van mijn nichtje en een nachtje naar Brugge! 

Tentamens

De eerste twee weken van december stonden in het teken van mijn tentamens. Ik had met mezelf afgesproken dat ik niks leuks mocht doen deze twee weken, zodat ik me echt kon focussen op het studeren. Ik vind de premaster namelijk vrij pittig, dus ik wist dat ik er hard voor zou moeten werken. Op het moment dat dit artikel online komt, weet ik inmiddels dat ik 3 van de 4 tentamens al met een voldoende heb afgesloten, yes! De andere 2 vakken had ik al afgerond, dus nu is het nog wachten op één resultaat. De grootste verrassing was mijn 7.4 voor het vak Statistics, wie had dat gedacht? Het is volgens mij algemeen bekend dat ik niet zo goed ben met cijfertjes en ik vond dit vak dan ook erg pittig, abstract en vaak moeilijk te volgen. Ik kon dan ook bijna niet geloven dat ik zo’n mooi punt heb mogen halen! Nu is het duimen dat mijn laatste tentamen ook voldoende is, maar ik gok dat dat een herkansing zal worden die ik dan eind januari zal maken. Maar tot nu toe kan ik zeggen dat ik 5 van de 6 vakken in één keer heb gehaald en daar ben ik echt ontzettend trots op.

Mijn december: tentamens, de feestdagen en Brugge!

Kerstmis

Kerst was dit jaar eigenlijk heel fijn! We hebben het gevierd met familie, maar het was niet te druk. Op kerstavond hebben mijn vriend en ik samen gegourmet en hebben we de films The Polar Express en The Nightmare Before Christmas gekeken. Ook pakten we de cadeautjes uit die onder de kerstboom lagen. Ik kreeg een super mooi horloge van Daniel Wellington en drie boeken (Verraad van Abigail Haas, Tienduizend hemels boven jou van Claudia Gray en De jongen met de lege ogen van Jonathan Stroud). Op eerste kerstdag vierden we kerst bij mijn familie thuis en na het brunchen speelden we een potje Kolonisten van Catan. Verder deden we niet zoveel die dag dan lekker luieren, chillen en lezen. Op tweede kerstdag moest ik werken tot 3 uur en daarna vierden we kerst bij de moeder van mijn vriend. Ook daar gingen we gourmetten en we speelden het dobbelspel met cadeautjes. Het was dus een erg mooie kerst!

Mijn december: tentamens, de feestdagen en Brugge!

Tante Anouk

In december werd ik voor het eerst tante van mijn mooie nichtje Roos! Heel bijzonder om zo’n lief, klein mensje vast te houden dat ook nog eens familie is. Er wordt al heel veel van haar gehouden en ik hoop dat we veel leuke dingen gaan doen samen, maar voorlopig blijft het nog even bij knuffelen 😀

Mijn december: tentamens, de feestdagen en Brugge!

Brugge

Happy New Year! Mijn vriend en ik vierden de jaarwisseling in Brugge en ik werd een beetje verliefd op deze stad. Brugge is echt gezellig, sfeervol en schattig! Deze week vertel ik jullie in een apart artikel uitgebreid over ons nachtje weg. Heb jij ook een fijne jaarwisseling gehad? Laten we er weer een mooi jaar van maken, vol met mooie boeken en toffe reisjes!

Mijn december: tentamens, de feestdagen en Brugge!

Deze boeken las ik in december

December een drukke maand? Zeker weten, maar ik kon gelukkig ook een aantal heel toffe boeken lezen!

Katharine McGee – Duizend hoog
Holly Smale – Pakt uit! (Geek Girl #1.5)
J.K. Rowling – Harry Potter en het Vervloekte Kind
♥ Chantal van Gastel en Priscilla van Gastel – Zonder jou
♥ Estelle Maskane – Did I Mention I Love You?
Abigail Haas – Verraad

Mijn plannen voor januari

Ik weet nog niet of ik een herkansing heb, dus januari staat in het teken van vakantie vieren óf van studeren voor de herkansing. Daarnaast heb ik al een heerlijk dagje naar de sauna gepland staan met een vriendin en verder ga ik deze maand op citytrip naar Krakau! Daar heb ik onwijs veel zin in 🙂 Verder moet ik gewoon werken bij mijn bijbaantje en hoop ik lekker veel boeken te lezen.

Heb jij een leuke laatste maand van 2016 gehad? 😀

 

4 Reacties

  1. 5 januari 2017 / 12:57

    Wat een leuke maand heb je gehad! Was er nog veel te doen in Brugge tijdens de jaarwisseling? Wij zijn al op zoek naar een nieuwe bestemming om de volgende jaarwisseling door te brengen, oeps!

    • 5 januari 2017 / 13:51

      Haha, daar ben je al snel mee 😉 Ik vond Brugge erg leuk tijdens de jaarwisseling! Er waren 3 verschillende kerstmarkten en ook nog een apart plein met live muziek en vuurwerk. Zaterdag komt mijn artikel online over oud en nieuw in Brugge! Ik heb ook een keer oud & nieuw in New York gevierd, dat was ook heel tof haha ❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.