5 leuke films om samen met je vriend te kijken #5

Het is alweer even geleden, maar vandaag deel ik weer 5 leuke films die je samen met je vriend kan kijken. Bij ons duurt het namelijk best lang om een film te kiezen die we samen kunnen kijken, dus daarom deel ik mijn tips met jullie. Jullie tips zijn ook zeer welkom! 😀

Passengers

Genre: avontuur, drama, romantiek
IMDB score: 7.0

In Passengers volg je het verhaal van een ruimteschip dat naar een andere planeet reist. Er zitten duizenden mensen in het ruimteschip die in slaap zijn gebracht en hun leven straks voort kunnen zetten op een andere planeet. Een van de passagiers wordt 90 jaar te vroeg wakker door een fout in het ruimteschip. Dat betekent dus dat hij nooit op de plaats van bestemming aan zal komen en hij zoekt naar manieren om zichzelf te vermaken én om de fout in het ruimteschip te herstellen. Deze film zagen we in de bioscoop en ik had het einde liever anders gezien, maar ik vond het alsnog een leuke en vermakelijke film met een vleugje actie!

La vita è bella

Genre: comedy, drama, oorlog
IMDB score: 8.6
* Te bekijken via Netflix

Voordat mijn vriend en ik naar Krakau gingen om onder andere de concentratiekampen Auschwitz en Auschwitz Birkenau te bezoeken, besloten we een aantal films te kijken over de Tweede Wereldoorlog. La vita è bella was er daar één van. Ik had de film al een paar keer gezien, maar mijn vriend zag hem voor het eerst. De film gaat over een joodse kelner die met zijn vrouw en zoontje naar een concentratiekamp wordt gestuurd, waar hij probeert de onschuld van zijn zoon te beschermen door een spel te spelen. Ik vind deze film erg mooi, hij zit vol met humor maar laat ook zeker de heftigheid van de oorlog zien. Een mooi en ontroerend verhaal!

Allied

Genre: actie, drama, romantiek
IMDB score: 7.1

Allied vertelt het verhaal van een Canadese officier die tijdens de oorlog een Franse verzetsstrijder ontmoet. Ze worden verliefd en bouwen samen een toekomst op, maar dat blijkt niet makkelijk in tijden van oorlog. Ik had veel van deze film verwacht, maar hij viel wel een beetje tegen. Er gebeurt niet zo veel tijdens de film en er had veel meer uitgehaald kunnen worden. Verder wel vermakelijk voor een avondje op de bank!

Gremlins

Genre: comedy, fantasie, horror
IMDB: 7.2
* Te bekijken via Netflix

Ik ken Gremlins nog van vroeger en ik kan me herinneren dat ik het toen een heel leuke maar ook enge film vond. Toen we een tijdje terug zagen dat hij op Netflix stond, wilde ik de film heel graag weer een keer zien. De film gaat over een jongen die een nieuw huisdier krijgt van zijn vader, maar daarbij heeft hij wel drie regels gekregen. Zijn nieuwe huisdier mag bijvoorbeeld niet in aanraking komen met water. Als een van de regels wordt overtreden, kunnen er heftige dingen gebeuren.

Split

Genre: horror, thriller
IMDB score: 7.5

Deze film hebben we laatst in de bioscoop gezien. Het gaat over een man met een persoonlijkheidsstoornis: hij heeft namelijk 23 persoonlijkheden en hij is bang dat ook een 24e persoonlijkheid tot uiting komt. Ik vond deze film heel tof om te zien en ik vind het sowieso interessant om iets te zien of te lezen over persoonlijkheidsstoornissen. Het einde werd iets te surrealistisch voor mij, maar verder was het een goed en interessant verhaal met knap acteerwerk. Een aanrader dus!

Heb jij een van deze films al gezien? 🙂

5 leuke films om samen met je vriend te kijken #5

Volg je mij al op Bloglovin’, Instagram en Twitter?

5 Reacties

 1. 21 februari 2017 / 16:15

  La vita è bella is één van mijn favoriete films. Heel ontroerend!

 2. Richard
  21 februari 2017 / 18:26

  Eens met je artikel! Allied mag op zich wel overgeslagen worden.

  • 22 februari 2017 / 16:57

   Was inderdaad geen heel goede film, maar misschien vinden anderen hem wel leuk 🙂

 3. 26 februari 2017 / 11:31

  Passengers vond ik echt een toffe film! Ik ben wel benieuwd wat je anders had willen zien aan het einde, ik vond het namelijk precies goed zoals het eindigde 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.