Mijn tips en ervaringen voor restaurants in Riga

Vandaag zijn Richard en ik teruggekomen van een korte citytrip naar Riga. Een uitgebreid artikel met wat we daar precies hebben gedaan, kunnen jullie uiteraard nog verwachten! Vandaag bespreek ik eerst de restaurants die we hebben bezocht en of het de moeite waard is om ze te bezoeken!

Lido

Adres: Wij bezochten een Lido op Tirgoņu iela 6, maar je vindt Lido door heel Letland

De mensen uit Letland zijn gek op de keten Lido. Het is een beetje te vergelijken met de Nederlandse La Place. Je staat met een dienblad in de rij en kan kiezen wat je wil eten. Ik had op meerdere blogs gelezen dat je hier echt typisch Lets kan eten, dus we waren wel benieuwd! Na een aantal uur reizen met de auto, vliegtuig, auto en rondlopen door de stad zagen we een Lido, maar we hadden die dag nog helemaal niet veel gegeten. Met als gevolg dat onze ogen groter waren dan onze mond, haha. We deelden een rösti met vissalade, Richard at spare-ribs met bruine bonen en ik koos vlees met rijst. Daarna deelden we nog een taartje, maar we waren het er allebei over eens dat Lido niks voor ons was, haha. We vonden het eten allebei niet echt lekker. Het was wel leuk om te zien hoe het hier was ingericht en er zaten inderdaad heel veel locals en bijna geen toeristen. Wel leuk om gezien te hebben, maar qua eten dus niet echt een aanrader.

Mijn tips en ervaringen voor restaurants in Riga

3 pavāru

Adres: Jacob’s Barracks, Torņa iela 4

Het restaurant 3 pavāru, oftewel ”3 chefs”, is denk ik mijn favoriet van de reis. Het is een best chique restaurant maar de prijs-kwaliteitsverhouding is goed. Het leukste gedeelte vond ik hoe ze het brood serveren. De serveerster kwam met een dienblad met verschillende potjes en sauzen die op je ”placemat” werden gespoten, zodat je er zelf met het brood in kon dippen. Super leuk! Daarna deelden we een voorgerecht van struisvogel, wat ik niet heel bijzonder vond. Richard nam daarna lamsrack en ik ging voor de entrecôte. We hadden aangegeven dat we geen dessert wilden, maar werden daarna toch nog verrast met een bolletje sorbetijs wat op een heel leuke manier geserveerd werd.

Mijn tips en ervaringen voor restaurants in Riga

KASHA | Gourmet

Adres: Stabu iela 14

Bij dit restaurant gingen we lunchen. We kregen als aperitiefje een smoothie van banaan en havermout, lekker! Mijn vriend had een burger besteld en kreeg echt een feestmaaltijd met popcorn, maïs, aardappelen, salade, sausjes en natuurlijk de burger. Ik ging bescheiden voor pannenkoekjes, yum! Als toetje deelden we een cheesecake. Een leuk restaurantje met lekker eten!

Mijn tips en ervaringen voor restaurants in Riga

Rozengrals

Adres: Rozena iela 1

We kregen als tip om te gaan eten bij het middeleeuwse restaurant Rozengrals. En inderdaad, middeleeuwser kan het bijna niet! Het ziet er ontzettend leuk uit vanbinnen en er is echt aandacht besteed aan de details. De hele sfeer is middeleeuws, de bediening heeft toepasselijke kleding aan, er werd live muziek gespeeld en jawel, ook het eten is erg middeleeuws. Super leuke sfeer dus! We kregen het brood bijvoorbeeld in een zakje en een van de hoofdgerechten werd opgediend aan het spit. Ik vond het eten zelf niet zo lekker, maar de sfeer maakt het zeker goed. Het nagerecht vond ik wel verrukkelijk trouwens, dat was een mousse van chocolade en sinaasappel (ik hou van die combinatie!). Rozengrals is dus wel heel leuk als je graag wil eten in een middeleeuwse sfeer!

Skyline bar

Adres: Elizabetes iela 55

Life is too short to not drink expensive cocktails with sprinkles at a skyline bar 😀 Op de 26e verdieping van het Radisson hotel vind je een skyline bar waar je kan genieten van drankjes en het uitzicht over de stad Riga. Richard ging voor een whiskey en ik koos de ”Candy Crush” cocktail (heel toepasselijk voor de mensen die mij kennen). Ik had gelezen dat je je een beetje chique moest kleden omdat hier vooral rijke zakelui zitten, maar toen wij er waren viel dat reuze mee. Leuk om aan het einde van de middag of in de avond even bij te komen van de dag en te genieten van het uitzicht!

Key to Riga

Adres: Doma laukums 8

Op onze laatste avond gingen we eten bij het restaurant Key to Riga. Ook dit restaurant had weer een middeleeuwse uitstraling en ziet er sfeervol uit. Helaas waren wij bijna de enige gasten in dit restaurant en het eten was ook niet heel bijzonder. Zelf koos ik voor vlees met aardappeltjes en mijn vriend koos voor de stierenballen (iew). Daarna deelden we, heel verrassend, weer een cheesecake 🙂

Conclusie

Ik zou niet durven zeggen dat er echt een typisch Lets gerecht is. Veel restaurants in Riga hebben een middeleeuwse uitstraling en willen echt een authentieke sfeer uitstralen. Andere restaurants, zoals 3 pavāru en KASHA | Gourmet, zijn wat hipper en besteden echt aandacht aan de uitstraling van de gerechten en werken met seizoensgebonden producten. Ik denk dat we in ieder geval een goed beeld hebben gekregen van de keuken in Riga!

Ben jij weleens in Riga geweest? 🙂

Mijn tips en ervaringen voor restaurants in Riga

Volg je mij al op Bloglovin’, Instagram en Twitter?

3 Reacties

  1. 1 maart 2017 / 16:05

    Haha, toen ik in de Skyline bar was, hadden we allemaal onze normale kleding aan en toen werden we heel raar aangekeken door alle chique lui die er zat. :’) Gelukkig viel dat bij jou dus wel mee! Wij hadden één avond typisch Lets gegeten in een kelder van een restaurant ergens, maar de volgende dag was meer dan de helft van de groep aan het overgeven omdat het eten niet goed gevallen was haha. Een hele aparte ervaring, waarvan het maar beter is dat jullie die niet meegemaakt hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.