Gelezen in februari + TBR maart

Hoi lieve lezers! Wat leuk dat je op dit artikel hebt geklikt, want ik wil namelijk iets nieuws gaan proberen. Voorheen deelde ik in mijn maandelijkse terugblik telkens welke boeken ik had gelezen, maar ik wil er nu een apart artikel van gaan maken. In dit artikel ga ik bespreken welke boeken ik afgelopen maand heb gelezen en in het kort wat ik daarvan vond. Daarnaast wil ik alvast een paar boeken kiezen die ik de komende maand zeker wil gaan lezen. Zijn jullie er klaar voor? Let’s go!

Gelezen in februari

Ik nam het boek Verdwenen van Tara Altebrando mee naar Krakau en ben er toen in begonnen. Ik vond het concept van dit boek wel tof, maar de uitwerking had wat mij betreft echt een stuk beter gekund. Ik had het gevoel dat de focus heel erg lag op de onderlinge relatie tussen de personages, terwijl het idee eigenlijk heel tof was. Afgelopen maand ben ik begonnen met mijn master en daar moest ik een studieboek voor bestellen. Ik besloot er ook een leuk boek bij te kopen, namelijk Liever met lef van Dagmar Valerie. Een dun boekje met een fijne boodschap, namelijk om te durven dromen en je dromen om te zetten in doelen. Je krijgt een spreekwoordelijke schop onder je kont om het leven te leven en dat is fijn! Aangezien ik in de jury zit voor het Chicklit.nl young adult boek van het jaar, moest ik Hof van Mist en Woede nog lezen, want dit boek was een van de drie genomineerden (de andere twee boeken had ik al gelezen). Ik zag er eerlijk gezegd tegen op om hier in te beginnen, want het eerste deel (Hof van Doorns en Rozen) vond ik niet bijzonder. Maar ik ga je verrassen, want ik had het zelf ook nooit verwacht: ik ben echt gaan houden van dit boek. Mijn recensie lees je binnenkort online, maar in dit boek viel voor mij alles op zijn plek en het verhaal is ontzettend sterk en heeft de diepgang die ik in het eerste deel miste. Daarna las ik de novella Opgesloten, dat ik als recensie-exemplaar kreeg van de uitgeverij Young & Awesome. Ik vond The Jewel namelijk heel tof en was dan ook erg benieuwd naar deze novella. Aan het eind van februari ging ik een aantal dagen naar Riga en nam ik het kleine boekje Bijzondere vertelsels van Ransom Riggs en Cinder van Marissa Meyer mee, die ik allebei uitlas. De eerste is een klein boekje met een bijzonder verhaal uit de wereld van De bijzondere kinderen mevrouw Peregrine. Het boek Cinder vond ik erg tof en heeft me positief verrast!

Gelezen in februari + TBR maart

TBR maart

Welke boeken zal ik komende maand eens gaan lezen? Op de onderstaande foto zie je de fysieke exemplaren die ik in mijn bezit heb en nog moet lezen. Ik wil niet te streng zijn door heel strict de boeken vast te leggen die ik de komende maand moet lezen, want ik kies eigenlijk altijd op gevoel. Daarom kies ik nu gewoon een paar titels die me het meest aanspreken, maar als ik uiteindelijk andere boeken kies, is dat ook prima. Verder kan mijn TBR stapel natuurlijk ook nog veranderen, want ik schaf ook weleens nieuwe boeken aan of ik krijg recensie-exemplaren opgestuurd. Gisteren ben ik begonnen in Phobos van Victor Dixen. Ik heb hier al veel goede dingen over gelezen en de auteur komt dit jaar naar Yalfest. Verder wil ik het boek Meedogenloos van Scott Bergstrom lezen. Dit boek heb ik gekregen van uitgeverij Fontein en ik heb hem niet aangevraagd, maar ik vind het wel netjes om het boek redelijk snel te lezen en te recenseren. Hetzelfde geldt trouwens voor Z.G.A.N. van Debra Oswald, maar die kreeg ik iets later binnen. Verder wil ik ook graag Codenaam Coco of Geek Girl #5 gaan lezen. Verder heb ik het gevoel dat mijn TBR stapel er volgende maand weer een heel stuk anders uit ziet, want ik heb nog een paar boekenbonnen en een aantal boeken op mijn verlanglijstje staan (Scarlet, Alles wat je lief is, De Kids of Appetite en Did I Mention I Miss You?). Zie jij een boek staan dat ik écht heel snel moet gaan lezen? Let me know! Ik vind het heel leuk om jullie meningen te horen en wie weet begin ik dan wel in een heel ander boek 🙂

Welke boeken wil jij gaan lezen in maart?

Gelezen in februari + TBR maart

Volg je mij al op Bloglovin’, Instagram en Twitter?

2 Reacties

  1. Richard
    2 maart 2017 / 18:01

    Wauw, wat een enorm aantal boeken komen er in dit artikel voorbij. Jij leest binnen een maand net zoveel boeken als ik in een heel jaar! Ik ben benieuwd naar de recensies!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.