Citytrip Riga: mijn tips en ervaringen over de bezienswaardigheden!

Eind februari gingen mijn vriend en ik een paar dagen naar Riga. Vandaag laat ik jullie zien wat we allemaal gedaan hebben en of het een aanrader is!

Citytrip naar Riga

Veel mensen in mijn omgeving waren verbaasd toen ik vertelde dat ik naar Riga zou gaan. Je hoort namelijk niet vaak dat iemand gaat citytrippen in Letland. Dat vind ik juist een van de leukste dingen: plekken, steden en landen bezoeken die niet bij iedereen bovenaan zijn lijstje staan en vaak nog niet worden bezocht door de ”massa”. Eind februari gingen mijn vriend en ik dus op pad om deze stad te verkennen. Alle drie de dagen hadden we heel andere weersomstandigheden: de eerste dag koud met een zonnetje, de tweede dag een grijze lucht met sneeuw en de derde dag was de sneeuw weer zo goed als weg en miezerde het een klein beetje. De eerste dag hebben we met een plattegrondje door de stad gelopen en zo veel mogelijk gebouwen bekeken en bezocht. Ik vond vooral The House of Blackheads heel leuk om te zien, maar de stad beschikt echt over meerdere schitterende gebouwen. Eigenlijk konden we die eerste dag al heel veel afstrepen, waardoor we de tweede dag besloten om het Salaspils Memorial Ensemble te bezoeken. In de Tweede Wereldoorlog was hier een concentratiekamp en onze gids vertelde over de geschiedenis van Letland terwijl we de monumenten zagen om alle slachtoffers te herdenken. Daarnaast zijn we ook naar het KGB museum gegaan, maar de rondleiding door de gevangenissen was er niet meer op het tijdstip dat wij er waren. Dat blijkt namelijk ook een aanrader te zijn! De derde dag liepen we weer een rondje door de stad en kwamen we weer langs een aantal nieuwe gebouwen, maar bezochten we ook de National Library of Latvia, waar je ook als toerist naar binnen mag. Die middag sloten we af op de Skybar, waar ik genoot van een heerlijke Candy Crush cocktail 😉 Verder hebben we ook meerdere leuke restaurants geprobeerd om te proeven van de Letse keuken. Omdat foto’s meer zeggen dan woorden, ga ik je in dit artikel even de mooiste gebouwen van Riga laten zien.

Art Museum Riga Bourse

Citytrip Riga: tips en ervaringen over de bezienswaardigheden!

Dome Square

Citytrip Riga: tips en ervaringen over de bezienswaardigheden!

Town Hall Square

The House of Blackheads

St Peter’s Church

The Central Market

Latvian National Opera

The Freedom Monument

Riga’s Nativity of Christ Cathedral

Latvian National Museum of Art

The Powder Tower

Salaspils Memorial Ensemble

National Library of Latvia

Aanrader?

Riga kan op het eerste gezicht wat grimmig overkomen, maar loop een paar afgelegen straatjes in en je staat zo oog in oog met een aantal pareltjes. Riga beschikt over een heleboel mooie gebouwen die gebouwd zijn in de Art Nouveau stijl. Als ik je advies zou mogen geven, dan zou ik je aanraden om een tripje naar Riga te combineren met een bezoek naar Vilnius en/of Tallinn. Wij waren drie dagen in Riga, maar dat was eigenlijk te veel voor deze redelijk kleine stad. Twee dagen in Riga is prima en in combinatie met de hoofdsteden van Estland of Litouwen is dat volgens mij een ideale citytrip! Daarnaast zou ik je dan aanraden om in de zomer te gaan. Riga heeft in de winter ook zo zijn charme, maar ik denk dat de stad in de zomer nog veel meer straalt!

Zou jij een keer naar Riga willen gaan? 🙂

Volg je mij al op Bloglovin’, Instagram en Twitter?

7 Reacties

  1. 14 maart 2017 / 08:03

    Ik ga waarschijnlijk deze zomer een paar dagen naar Riga met vrienden van mijn studentenvereniging! 😀 Ik word in ieder geval enthousiast van je blogje, Riga ziet er mooi uit!

  2. 14 maart 2017 / 10:04

    De sneeuw bij het concentratiekamp ziet er in ieder geval heel indrukwekkend uit!

  3. 14 maart 2017 / 21:39

    Wat bijzonder om Salaspils met sneeuw te zien! Wij waren vijf dagen in Riga, maar we hadden toen verschillende activiteiten met mijn studievereniging zoals een fietstocht door de buitenwijken en een bezoekje aan de universiteit. Dus toen waren vijf dagen precies genoeg, maar ik kan me zeker voorstellen dat jullie snel alles gezien hadden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.