Mijn jury-oordeel over het Chicklit.nl young adult boek van 2016

Het is je waarschijnlijk niet ontgaan: het Chicklit.nl young adult boek van 2016 is bekendgemaakt! Ik zat in de jury en mocht dus mijn mening geven over de drie genomineerde boeken. Kijk je mee naar mijn jury-oordeel? 😀

Kiera Cass – De kroon

Er gebeurt in dit boek niet zo veel schokkends, maar ik vind het wel altijd fijn om me tussen de muren van het paleis te bevinden. Kiera Cass heeft toch een eigen wereldje gecreëerd met personages die je in je hart hebt gesloten. Ik vond het mooi om te zien hoe Eadlyn was veranderd naar een meisje met arrogantie tot een vrouw met macht én kracht. Ik vond dat je al wel snel kon merken met wie Eadlyn zou gaan trouwen. In het begin vond ik dit echt heel jammer, want ik had liever gewild dat ze voor iemand anders zou kiezen. Naarmate het verhaal vorderde, kreeg ik er wel meer vrede mee. De meeste spanning en vaart zit aan het einde van het boek. De rest was er een grote aanloop naartoe, maar dat werd al gauw een beetje saai.

Stephanie Garber – Het zwarte hart

Stephanie Garber weet met haar schrijfstijl een hele eigen wereld te scheppen die verbazend verslavend werkt. Vooral als het spel Caraval is begonnen, pakte ik het boek steeds vaker op om verder te lezen. Je weet zelf soms ook niet meer wat echt is en wat nep is. Ik vind het concept van Caraval en van het boek echt heel tof verzonnen. Het draait niet alleen maar om het spel, maar ook over de band tussen de zussen, de zoektocht naar volwassenheid en het vertrouwen in de liefde. Stephanie neemt ook de tijd om de personages goed uit te werken en ze een eigen stem te geven. Het einde van het boek is gesloten, maar toch is er een soort cliffhanger aanwezig waardoor je heel erg benieuwd wordt naar het tweede deel. De schrijfstijl van Stephanie Garber trekt je het verhaal in en zorgt ervoor dat je zelf onderdeel wordt van Caraval. Daarnaast blijft het verhaal spannend en moet je wel door blijven lezen. De sfeer die Caraval met zich meebrengt is echt betoverend.
Lees hier mijn volledige recensie van Het zwarte hart

Mijn jury-oordeel over het Chicklit.nl young adult boek van 2016

Sarah J. Maas – Hof van Mist en Woede

De dingen waar ik in het eerste deel moeite mee had, vielen in dit boek op zijn plek. In het eerste deel vond ik de personages vlak, maar hier kwamen ze veel meer tot leven. De gedachtes en gevoelens van Feyre waren levensecht en nu kon ik me echt met haar identificeren. Mooi hoe Sarah J. Maas beschrijft hoe Feyre omgaat met haar trauma’s en de keuzes die ze daarin maakt. Ik ben echt van dit boek en de personages gaan houden. Het boek had 605 bladzijdes en voor mij had het verhaal ook wel in minder pagina’s verteld kunnen worden. Gelukkig bevat dit boek wel genoeg scenes waar veel actie of diepgang in voorkomt, waardoor het boek niet saai wordt. Al begrijp ik Sarah J. Maas wel, want ze heeft ons echt de tijd gegeven om een band op te bouwen met Feyre, Rhysand en de rest van de familie. Het verhaal is ontzettend sterk, net als de gedachtes en gevoelens van de personages.
Lees hier mijn volledige recensie van Hof van Mist en Woede

Eindoordeel

Het zwarte hart is absoluut mijn favoriet, het verhaal zelf is erg sterk en daarnaast is de setting heel sprookjesachtig maar toch realistisch geschreven. Ik zou er ook vrede mee hebben als Hof van Mist en Woede zou winnen, want ik ben ook van dat boek gaan houden en heb echt genoten van de diepgang in het boek en de ontwikkelingen van de personages. Maar ik zou dus kiezen voor Het zwarte hart!

Uiteindelijk heeft het boek Hof van Mist en Woede gewonnen! Daar kan ik vrede mee hebben, want ondanks dat het niet mijn favoriet was, heeft het boek me zeker geraakt. Je kan hier het algemene jury-oordeel lezen. Op welk boek zou jij hebben gestemd? 🙂

Mijn jury-oordeel over het Chicklit.nl young adult boek van 2016

Volg je mij al op Bloglovin’, Instagram en Twitter?

2 Reacties

  1. 9 maart 2017 / 08:10

    Wat leuk dat je in de jury zit zeg! Ik ben nu wel heel erg benieuwd geworden naar het zwarte hart. 🙂

  2. 9 maart 2017 / 12:38

    Ik zou absoluut voor Hof van mist en woede hebben gekozen. Ik heb Caraval al een tijdje in huis en ben ook al een keer begonnen, maar het boek wist me niet te pakken. Ik hoop het boek binnenkort nog een keer een kans te kunnen geven want heb heel veel positieve reacties gelezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.