Yalfest 2017: acht auteurs, masterclass recenseren en signeersessies!

Afgelopen zondag was het tijd voor Yalfest! Vandaag vertel ik je hoe ik het heb ervaren 😀 Lees je mee?

Internationale auteurs

Marleen en ik hadden afgesproken op de parkeerplaats om samen naar binnen te gaan en uiteindelijk hebben we de hele dag samen gespendeerd, gezellig! Ook heb ik nog een aantal andere leuke bloggers gesproken, maar lang niet iedereen haha! De dag begon in een grote theaterzaal waarbij de auteurs werden geïnterviewd en ook het publiek vragen kon stellen. Het werd al snel duidelijk dat de auteurs ontzettend open, aardig en enthousiast zijn. En zo leuk om eindelijk de auteurs te zien! Er werd gepraat over verschillende onderwerpen, zoals de eenzaamheid van het beroep, slechte recensies en lezen in je moedertaal. Na het interview met de auteurs liepen we de zaal uit en kregen we onze goodiebag! Er zat veel promotiemateriaal in, maar ook twee boeken: De glazen troon en Op de rand van het niets.

Yalfest 2017: acht auteurs, masterclass recenseren en signeersessies!

Yalfest 2017: acht auteurs, masterclass recenseren en signeersessies!

Masterclass recenseren

Je kon kiezen uit één van de vier masterclasses: debuteren, vormgeven, vertalen en recenseren. Ik heb voor recenseren gekozen, wat me het meest bruikbaar leek voor mijn blog. De masterclass werd gegeven door Bas Maliepaard, onder andere recensent van Trouw. Hij recenseert zelf kind- en jeugdboeken voor de krant en heeft ons een stoomcursus recenseren gegeven, met een aantal do’s en don’ts. Hij heeft maar een halfuurtje gepraat waardoor hij niet zo uitgebreid kon praten als hij wilde, maar er zaten zeker nuttige tips tussen en wellicht ga ik ze toepassen.

Yalfest 2017: acht auteurs, masterclass recenseren en signeersessies!

Signeersessies

Tussen de activiteiten door kon je je boek laten signeren door de auteurs. Op de dag dat de interviews met de auteurs werden verloot, zat ik ”helaas” in Krakau, dus ik heb helaas geen van de auteurs uitgebreid kunnen interviewen, maar ik ben wel heel blij dat ik mijn boeken heb kunnen laten signeren! Ik had vier boeken meegenomen en heb Phobos, The Jewel, Unplugged en De Kids of Appetite laten signeren. Heel blij mee! De rijen gingen best wel snel (behalve die van Victor Dixen, die uitgebreid een praatje maakte met iedere lezer. Maar dat siert hem ook wel!). De auteurs die ik heb gesproken waren allemaal heel aardig en enthousiast en dat maakt het extra leuk om ze ontmoeten.

Yalfest 2017: acht auteurs, masterclass recenseren en signeersessies!

Goodies

Daarnaast waren er ook verschillende kraampjes waarbij je items kon kopen. Ik wist van tevoren al dat ik een kaars wilde gaan kopen bij Emmy en het is de Hufflepuff kaars geworden! Ik vond The Jewel ook heel erg lekker ruiken en ik heb wel een beetje spijt dat ik die niet ook heb gekocht, want die is al uitverkocht. Wel ben ik heel erg blij met mijn Hufflepuff kaars! Daarnaast kocht ik bij het kraampje van Celebrate Books een deken met ”Sleep less, read more” (die zat net in een box die ik niet besteld had) en de Bookstagram cards.

Yalfest 2017: acht auteurs, masterclass recenseren en signeersessies!

En toen was de dag alweer voorbij! Ik vond dat de organisatie het erg goed had geregeld. De locatie was geweldig, er was genoeg ruimte voor iedereen om een beetje verspreid te zijn, er was genoeg te doen en er was zeker geen tijd om je te vervelen! Ik wacht met spanning op nieuws over de editie van 2018 😀

Wat vond jij van Yalfest?

Yalfest 2017: acht auteurs, masterclass recenseren en signeersessies!

Volg je mij al op Bloglovin’, Instagram en Twitter?

8 Reacties

 1. 25 april 2017 / 07:33

  Jaaaa zo leuk dat je een kaars kwam scoren! 😀

 2. 25 april 2017 / 16:34

  Het was zo gezellig! Ik ben heel erg benieuwd naar volgend jaar en welke auteurs daar zullen verschijnen!

 3. 25 april 2017 / 20:16

  Wat fijn dat je het zo naar je zin hebt gehad! Ik vond het leuk je daar weer eventjes te spreken.

 4. 26 april 2017 / 16:25

  Oh wat leuk! Helaas hebben we nog geen dergelijk event in België, dus volgend jaar ga ik zeker gaan! Fijn dat je het zo leuk vond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.