Boekrecensie: Holly Smale – Bekent kleur (Geek Girl #5)

In het vijfde deel heeft Harriet Manners het voor elkaar. Ze heeft een groep vrienden en heeft haar leven, en het leven van anderen, tot in de puntjes uitgestippeld. Voor Harriet is het ontzettend frustrerend als niet iedereen zich aan haar uitgewerkte plannen houdt. Ze heeft zich al weken voorbereid op een logeerpartijtje met haar vrienden, waarbij ze een heel tijdschema heeft gemaakt met activiteiten en de onderwerpen waar ze het over gaan hebben. Gaandeweg het boek leert Harriet niet zichzelf op de eerste plaats te zetten, maar aan het geluk van haar vrienden te denken.

Een nieuw boek in de Geek Girl serie voelt als een warm bad. Toegegeven: het verhaal is niet bijster origineel, maar de Geek Girl formule is voor mij zeker nog niet uitgewerkt. Het boek heeft korte hoofdstukken en Holly Smale schrijft ontzettend vlot, waardoor je snel door het boek heen bent. Holly Smale deelt weer de meest random feitjes met ons en Harriet voelt inmiddels als een vriendin. Het is elke keer genieten als je weer met haar op pad mag gaan.

Bekent kleur is positief en brengt een mooie boodschap over. Op het eerste gezicht lijkt de Geek Girl serie niet zo diepzinnig: een ongemakkelijke geek die de wereld verovert met haar modellen carrière. Toch weet Smale subtiel een aantal belangrijke levenslessen door het boek heen te weven. Daarnaast vind ik het ook fijn dat er in ieder boek een reisje naar een bijzondere bestemming in verwerkt zit. Een leuke toevoeging en extra bijzonder dat Harriet in dit deel naar India reisde. Ik heb zelf door Nepal gereisd waardoor ik veel elementen herkende. Heel erg leuk!

De Geek Girl serie gaat niet vervelen en het is bijzonder om te zien hoe Harriet door de boeken heen groeit en volwassen wordt. Ik kan niet wachten totdat uitgeverij Gottmer het zesde deel gaat vertalen, waarbij Harriet weer naar een nieuwe bestemming reist en een heleboel avonturen zal gaan beleven.

Beoordeling: ★★★★☆

Boekrecensie: Holly Smale - Bekent kleur (Geek Girl #5)

Volg je mij al op Bloglovin’, Instagram en Twitter?

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.