Boekrecensie: Aline van Wijnen – Halsoverkop

Nicole is een single dertiger die haar avonden het liefst op de bank spendeert met een goed boek. Haar vriendinnen lijken allebei gelukkig te zijn in de liefde. Als Nicole tijdens haar lunchpauze een man ziet zitten, die ook zit te lezen, kan ze haar ogen niet van hem afhouden. Ze komt hem een aantal keer tegen en ze fantaseert over een leven samen met hem, maar hij is al bezet.

Het begin van het boek begon voor mij al raar. Nicole maakt het uit met haar huidige vriend omdat hij veel zapt op de televisie en niet zoals zij een boek leest op de bank? Ik hoopte maar dat Nicole uiteindelijk een leuk personage zou worden. Helaas werden Nicole en ik geen goede vriendinnen. Haar houding is afwachtend en ze gaat er vanuit dat de rest van de wereld het wel voor haar oplost. Daarnaast kon ik haar gedachtegang echt niet volgen. Het ene moment vindt ze dat haar lover te langzaam gaat in hun relatie, het andere moment zit ze te huilen omdat ze gaat samenwonen en ze het idee heeft dat het te snel gaat. Nicole gedraagt zich als een klein kind: ze wil iets heel graag en als ze het eenmaal heeft, gaat ze daar weer over zeuren, of wil ze juist weer iets anders. Ik heb meerdere keren met mijn ogen zitten rollen. Verder was Nicole ook veroordelend naar haar vriendinnen toe. Als een van haar vriendinnen iets lekkers pakte, had ze daar gelijk een veroordelende mening over. Niet oké! Ik vind dat we als vrouwen onder elkaar juist een stuk liever voor elkaar moeten zijn. Verder vond ik de tijdsprongen in het verhaal ook random en niet logisch, we waren regelmatig ineens een paar maanden verder en de schrijfster vertelde dan over een gebeurtenis tussen neus en lippen door, terwijl sommige scènes juist bij hadden kunnen dragen aan de diepte van het verhaal. Richting het einde gooit Aline van Wijnen nog even een twist in het verhaal, maar mijn mening was al zo goed als gevormd en heeft me niet op andere gedachten kunnen brengen.

Halsoverkop klonk veelbelovend: een vrouw die van boeken houdt ontmoet een man die net zoveel van boeken houdt. Het is altijd leuk om te lezen over personages die van boeken houden. Het verhaal is vermakelijk en vlot geschreven en het is zeker een leuk boekje voor tussendoor. Ik kan me goed voorstellen dat je van dit verhaal kan genieten als je op vakantie bent of lekker een dagje aan het strand ligt. Het is helaas niet een verhaal dat mij lang bij zal blijven.

Beoordeling: ★★☆☆☆

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

2 Reacties

  1. 26 juli 2017 / 03:08

    Wat jammer dat het boek tegenviel! Tot nu toe trok het verhaal mij niet zo en ik denk niet day ik nu snel het boek zal oppakken.

  2. 25 augustus 2017 / 16:08

    Oh wat jammer, deze lijkt me al heel lang heel leuk! Misschien dat ik toch nog maar even wacht met ‘m lezen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.