Mijn tips voor jouw citytrip naar Kopenhagen

In juni ging ik samen met mijn vriend een weekendje naar Kopenhagen. Ik liet jullie al zien wat we de eerste, tweede en derde dag deden, maar vandaag deel ik mijn algemene tips over deze citytrip! 🙂

★ Nyhavn – Dit is de haven met gekleurde huisjes die je in ieder reisboekje ziet staan. Het is een sfeervol stukje in Kopenhagen door de vrolijke huisjes en de mooie gebouwen. Leuk om hier wat foto’s te maken en te genieten van de sfeer! Je kan in Nyhavn ook wat eten of drinken, maar bereid je er dan wel op voor dat het hier redelijk duur is. Wij betaalden hier bijvoorbeeld € 17,- voor twee croissants, een cappuccino en een ice tea. Je kan ook zelf wat drinken en eten kopen in de supermarkt en aan de haven chillen en genieten van het zonnetje.

★ Tivoli Park – Midden in Kopenhagen vind je het vrolijke en vermakelijke Tivoli Park. In dit attractiepark vind je achtbanen, voorstellingen en heel veel eetgelegenheden. Ik zou je als tip meegeven om dit park in de avond te bezoeken, zodat je kan genieten van de mooie verlichting. Je bent in een paar uurtjes wel klaar in dit park, tenzij je alle attracties wilt bezoeken. Ik vond het vooral leuk om hier wat rond te lopen en te kijken naar de leuke versieringen en gebouwen. In de avond genoten wij ook nog van het pantomime theater. De entree van dit park is ongeveer € 16,- maar de attracties zijn daar niet bij inbegrepen.

★ Fietsen huren – Dit vind ik een van de leukste manieren om een stad te verkennen! In Kopenhagen huurden we fietsen om verschillende bezienswaardigheden te bezoeken, zoals de kleine zeemeermin en Christianatown. Het is goed te doen om fietsen te huren in Kopenhagen en overal zijn gewoon fietspaden. Zeker een aanrader!

★ Reizen met het openbaar vervoer – Voor grotere afstanden kochten we een metrokaart die we 72 uur konden gebruiken, omdat dat scheelde in de kosten. In Kopenhagen zijn de meeste afstanden wel goed te lopen, maar ons hotel lag in een andere buurt dan het centrum van Kopenhagen, waardoor we dus af en toe de metro pakten, en het was ook handig om vanaf het vliegveld naar ons hotel te komen. Het metro systeem in Kopenhagen is logisch, dus dat ging allemaal prima. Voor ongeveer € 45,- per persoon reisden we tijdens ons hele citytrip met het openbaar vervoer en met deze kaart krijg je ook nog toegang tot meer dan 70 verschillende musea en andere bezienswaardigheden.

★ De kleine zeemeermin – Hans Christian Andersen heeft in Kopenhagen gewoond en hij is hier overleden. Hij heeft het sprookje van de kleine zeemeermin geschreven toen hij in een van de huizen in Nyhavn woonde. Een bezoekje aan de kleine zeemeermin mag dan ook niet ontbreken tijdens jouw citytrip! Bereid je er wel op voor dat het beeld van de zeemeermin ontzettend klein is én het staat hier helemaal vol met toeristen die een foto willen maken van het beeld.

★ Gefion fontein – Dichtbij het beeld van de kleine zeemeermin vind je de supermooie Gefion fontein die zeker het bezoeken waard is. Als je toch met de fiets bent, kan je hier makkelijk eventjes langsrijden. Je kan ook nog even naar binnen bij de St. Alban kerk.

★ Christianatown – Christianatown is een zelfverklaard semi-onafhankelijk deel van Kopenhagen. We reden hier toevallig langs en we besloten even een kijkje te nemen. Helaas mag je hier geen foto’s maken (daar kwam ik pas achter nadat ik al een aantal foto’s had gemaakt). Er zijn een heleboel hippies, verschillende eettentjes, veel graffiti, kraampjes en echt ontelbaar veel mogelijkheden om softdrugs te kopen (en dat ruik je natuurlijk supergoed).

We bezochten ook nog een heleboel andere bezienswaardigheden, die kan je teruglezen in mijn eerdere artikelen! Staat Kopenhagen ook op jouw citytrip lijstje? 🙂

Kopenhagen dag 2 en 3: De kleine zeemeermin, fietsen huren en boottocht

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

4 Reacties

 1. 22 juli 2017 / 15:36

  Fijne tips! Dit lijkt mij echt een stad voor even een fijn weekend weg.

 2. 23 juli 2017 / 19:43

  ik wil ook erg graag naar Kopenhagen! super handig je tip over de metrokaart. weet je ook waarom er geen foto’s bij Christianatown gemaakt mogen worden?

 3. 25 juli 2017 / 20:27

  Ik ben juist vandaag teruggekomen uit Kopenhagen haha! Helaas kwam je blogpost dus voor mij te laat, maar het is een fijne checklist om te zien dat we alle highlights gezien hebben 😉 maar het is inderdaad echt een super leuk stad 😀

 4. 26 juli 2017 / 03:11

  Kopenhagen staat zeker op mijn lijstje, maar wat jammer dat het allemaal zo duur is! 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.