Hoe houd je het reisgevoel vast als je thuis bent?

Samen met Katja schreef ik een heleboel artikelen rondom het boek World of Wanderlust. Dit artikel is alweer het laatste artikel uit de reeks (zo jammer!). Met het oog op mijn fulltime stage deze zomer leek het me een goed idee om dit artikel in deze periode te schrijven. Ik kan nu immers zelf beleven hoe het is om fulltime te werken en geen uitzicht te hebben op een toffe reis, dus op welke manier houd ik het reisgevoel vast?

★ Wereldkaart – In het appartement van mijn vriend (waar ik onofficieel stiekem ook woon 😉 ) hebben we een heel grote, mooie wereldkaart hangen. Deze kaart is echt een eyecatcher die gelijk opvalt, maar hij is niet te druk. Ik vind het fijn om af en toe naar deze kaart te kijken en weg te dromen naar verre bestemmingen.

★ Pinterest – Ik ben niet heel actief op Pinterest, maar ik vind het soms wel leuk om naar mooie plaatjes te kijken of handige blogjes te lezen. Pinterest staat vol met goede tips, maar ik vind het daarnaast ook leuk om reisquotes te zoeken. Een van mijn favorieten: ‘Once the travel bug bites there is no known antidote, and I know that I shall be happily infected until the end of my life.’ Sommige van deze reisquotes gebruik ik wanneer ik reisfoto’s plaats op Instagram.

★ (Reis)boeken lezen – Lezen zorgt ervoor dat je je in een andere wereld bevindt. Het is een grote hobby van mij en ik vind het heerlijk om helemaal op te gaan in een verhaal. De boeken hoeven niet eens over reizen te gaan om me het gevoel te geven dat ik ergens anders ben.

reisgevoel

★ Lokaal eten – Dit puntje van de lijst zou ik eigenlijk een stuk vaker moeten doen. Mijn vriend verraste mij met mijn verjaardag met een heerlijke tajine als hint dat we naar Marrakech gaan. Dat vond ik zo leuk en ik heb echt van het eten genoten. Ik stelde toen voor om vaker eten te maken dat typisch is voor een bepaalde stad of land, maar dan wordt het misschien wel minder speciaal (en het kost wel veel moeite). Toch blijf ik het een leuk idee vinden om af en toe wat buitenlandse gerechten te eten.

★ Aanbiedingen in de gaten houden – Ik betrap mezelf er regelmatig op dat ik naar websites surf om te kijken hoe duur het is om dat weekend een citytrip te maken. Vaak is het niet de moeite waard nu ik fulltime werk, maar ik vind het wel leuk om erover na te denken waar ik heen zou willen gaan en wanneer ik dat het beste zou kunnen doen. Ik kijk er dan ook echt naar uit om hopelijk in september weer een reisje te gaan maken en ik kan me nu lekker oriënteren waar ik heen wil en voor hoe lang.

★ Op avontuur in eigen land – Katja inspireerde mij om meer te gaan zien van Nederland. Ik vind steden zoals Maastricht, Den Bosch, Breda, Utrecht en Amsterdam geweldig, maar er zijn heel veel plekken in Nederland die ik nog niet heb gezien, maar die wél de moeite waard zijn. Zo wil ik bijvoorbeeld nog naar Giethoorn, Delft, Texel, Rotterdam, Groningen en Haarlem.

Wat is jouw tip om het reisgevoel vast te houden? 🙂 Katja deelde ook haar tips!

reisgevoel

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

2 Reacties

  1. 27 juli 2017 / 21:32

    Wat een handige tips allemaal! Zo’n wereldkaart in huis hebben lijkt me zo ontzettend tof! Ik zou dan misschien alle plekken waar ik al eens geweest ben met een speld aangeven, en dan een leuke herinnering eraan bij plaatsen. Of juist de plekken die ik wil bezoeken aangeven. Maarja, heb helaas nog geen eigen appartement, dus dat zal moeten wachten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.