Boekrecensie: Lisette Jonkman – Helemaal het einde

Yes, een nieuw boek van Lisette Jonkman! Ik vond haar vorige boeken heel fijn en ik kon niet wachten tot haar nieuwe boek verscheen. Helemaal het einde gaat over Roxanne die terugkeert naar haar geboortedorp wanneer haar beste vriendin overlijdt. Haar familie en oude vrienden zijn allemaal verder gegaan zonder haar. Roxy moet haar plekje terug veroveren in het boerendorp, maar ze wil het liefst zo snel mogelijk terug naar haar wilde leven als leadzangeres. Ondertussen is ze in de rouw om haar beste vriendin, aan het afkicken van haar cocaïneverslaving en ze draagt ook nog een loodzwaar geheim met zich mee.

Helemaal het einde is heel anders dan Lisette’s voorgaande boeken. Dit boek is serieuzer en heeft een diepere laag in het verhaal. Ik vind het mooi dat Lisette deze heftige, actuele onderwerpen zo rauw heeft beschreven. Ik had echter veel moeite met hoofdpersonage Roxy. Ze is ontzettend arrogant tegen iedereen om haar heen. Ik ben allergisch voor mensen die zichzelf boven anderen plaatsen en daardoor was het lastig om een band te krijgen met Roxy. Door haar gedrag had ze veel ruimte om te groeien, maar ze bleef voor mij een vervelend personage. Jammer!

Aan het begin van het boek wordt duidelijk dat Roxy een geheim met zich meedraagt. Dit geheim wordt pas bekend aan het einde van het boek, waardoor je je het hele verhaal afvraagt wat er nou aan de hand is. Bij de ontknoping had ik eigenlijk iets groters verwacht. Gelukkig zit er natuurlijk ook een hoop liefde in dit boek en het is heerlijk om te lezen over de spanningen tussen Roxy en haar jeugdliefde Arno. De hoofdstukken worden afgewisseld met stukken uit Arno’s dagboek toen hij jong was, waardoor je ook een kijkje krijgt in zijn hoofd. Het einde van het boek is super zoetsappig, maar ook wel weer fijn!

Bij de boeken van Lisette Jonkman weet je gewoon dat je door het boek heen vliegt door haar vermakelijke schrijfstijl. Helemaal het einde is weer een fijne roman met de nodige diepgang en hilarische scènes!

Beoordeling: ★★★☆☆

* Dit boek heb ik ontvangen als recensie-exemplaar

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

2 Reacties

  1. 3 september 2017 / 15:13

    Ik heb nog nooit iets van Lisette gelezen, maar het klinkt wel goed dat deze wat meer diepgang heeft dan haar gebruikelijke feelgoodromans!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.