Interview: Jennifer L. Armentrout over New Adult, het schrijfproces en Nederland

Vorige week was Jennifer L. Armentrout in Nederland voor de lancering van Vertrouw op mij, het laatste boek in de Wait for you serie! Ik kreeg de geweldige kans om haar te interviewen. Kijk je mee naar het resultaat? 🙂

Hoe ziet jouw schrijfproces er precies uit?
Ik schrijf tien tot elf uur op een dag en dat doe ik zeven dagen per week. Sinds 2011 leef ik van deadline naar deadline en in 2018 heb ik eindelijk weer een of twee maanden vrij. Ik schrijf niet als ik aan het reizen ben, maar verder ben ik er altijd mee bezig. Ik heb zelfs zitten schrijven op verjaardagen!

Wat vind je van de Nederlandse covers van de Wait for you serie?
Ik vind ze geweldig! Het is wel grappig dat het koppel op de Nederlandse cover van Val voor mij hetzelfde koppel is als Peppe en Stella van de Lux serie op de Amerikaanse covers, maar ook op andere buitenlandse covers. Verder vind ik de Nederlandse covers erg leuk en het is mooi dat je gelijk ziet dat het een serie is.

In de Wait for you serie laat je de eerdere personages steeds terugkomen in de andere boeken. Bedenk je de verhaallijnen van alle personages al aan het begin of bekijk je dit per boek?
Toen ik begon met het eerste boek, dacht ik dat het bij één boek zou blijven. Ik schreef dan wel over bijpersonages die interessant konden zijn voor een eigen boek. Zo ging het bij ieder nieuw boek: ik introduceerde iemand die weer interessant kon zijn voor het volgende boek. Je weet van tevoren gewoon niet of het bij één boek blijft of dat het er uiteindelijk zes worden. Bij het tweede of derde boek heb je ongeveer wel een idee waar de andere personages gaan eindigen. 

Zou je een van je eigen boeken willen herschrijven?
Wat een lastige vraag! Ik zou ze allemaal wel willen herschrijven, omdat ik denk dat je nooit helemaal tevreden bent over het eindproduct. Daarom lees ik mijn boeken ook nooit als ze gepubliceerd zijn. Als ik iets terug lees en er niet tevreden over ben, kan ik er niks meer aan veranderen. Ik zou niet per se hele boeken willen herschrijven, maar het verhaal misschien een andere richting op sturen.

Je hebt al superveel boeken geschreven in verschillende genres, ben je bang dat je ooit geen inspiratie meer hebt?
Daar ben ik wel bang voor. Ik denk niet dat het op de korte termijn gebeurt, want ik heb nu nog heel veel ideeën. Het is best makkelijk om op een idee te komen, maar soms kom je er gewoon niet op. Ik zat laatst door een tijdschrift te bladeren en toen las ik een bizar verhaal. De deurbel ging en een vrouw deed open. Er stond een clown aan haar deur met twee ballonnen. De vrouw wilde de clown bedanken, toen de clown haar doodschoot. Dit bleek uiteindelijk de minnares van haar man te zijn. Dat zou echt een goed begin van een verhaal zijn. Soms zijn dingen die je zomaar tegenkomt tijdens het bladeren in een tijdschrift iets waar je inspiratie uit kan halen.

Wat is je favoriete New Adult boek van een andere auteur?
Dat is al een wat ouder boek: Easy van Tammara Webber (uitgebracht door Zomer & Keuning als Makkelijk, red.). Het is een van de weinige New Adult boeken waar op de juiste manier over seksueel geweld wordt geschreven. Ik schreef Wait for you nadat ik een aantal boeken had gelezen waarbij het niet realistisch was beschreven: personages gingen niet in therapie, vroegen niet om hulp en deden niks om zichzelf te verdedigen of beschermen. Ze ontmoetten de juiste jongen en dan was alles weer goed. Ik heb een studie in psychologie gedaan en ik wilde laten zien dat het zo niet werkt in het echte leven. Verder vond ik Losing it van Cora Carmack ook erg tof: dit was het eerste boek dat me hardop liet lachen.

Is er nog een ander genre dat je uit zou willen proberen?
Historische fictie, maar ik ben te lui om hier research voor te doen. Ik heb twee vrienden die historische boeken schrijven en zij hebben allebei ook een achtergrond in de geschiedenis. De hoeveelheid aan research die zij moeten doen is niet normaal. Ze zijn echt weken, misschien zelfs maanden bezig met het bestuderen van een bepaalde periode in de geschiedenis. Deze auteurs krijgen niet genoeg credits, want zij moeten echt álles weten over die bepaalde tijd. Dat zou ik niet kunnen!

Aangezien ik naast een boekenblogger ook een reisblogger ben, ben ik ook geïnteresseerd in je favoriete vakantiebestemmingen. Wat is je favoriete bestemming?
Griekenland! Ik ben er nog niet geweest, maar ik zou er heel graag naartoe willen. De eerste boekenserie die ik schreef ging over de Griekse mythologie. Toen ik in Rome was voor interviews, moest en zou ik naar het Colosseum gaan. In Amerika hebben we niets dat zo oud is, dus om op een plek te zijn en iets aan te raken dat er al sinds het oude Rome is, dat vond ik geweldig.

Wat vind je het leukst aan Nederland?
Chocolade en deze lekkere dingen *tovert een zak pepernoten tevoorschijn*. Ik heb alles gehoord over Sinterklaas en hoe meer er over verteld werd, hoe erger het werd, haha. Verder houd ik van Utrecht: het heeft de sfeer van Amsterdam, maar het is kleiner en voor mijn gevoel veiliger. Ik zou het geweldig vinden om hier te wonen. Je kan overal lopend naartoe en ik hou van de architectuur en de geschiedenis van deze stad.

Yay, het was zo leuk om Jennifer te interviewen! Ik vind haar Wait for you serie geweldig en nu heb ik gezellig met haar kunnen kletsen en mijn boeken laten signeren. Ik deed het interview samen met Marleen en haar interview is ook erg tof geworden! Neem dus snel een kijkje op haar blog 🙂 Heb jij Jennifer L. Armentrout ook ontmoet toen ze in Nederland was vorige week?

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

2 Reacties

  1. 27 oktober 2017 / 16:42

    10 tot 11 uur per dag, 7 dagen per week. Ho-ly shit. Dat Jennifer nog normaal functioneert; ik zou zó gaar worden van zo’n schema ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.