Boekrecensie: Maren Stoffels – Escape room

Vier vrienden besluiten om mee te doen aan een escape room. Ze moeten binnen zestig minuten uit de kamer ontsnappen. Ze merken al snel dat het geen normale escape room is. Wat gebeurt er als degene die de escape room organiseert niet van plan is de deelnemers te laten gaan?

Ik hoefde niet lang na te denken om Escape room te recenseren. Regelmatig ga ik met vriendinnen op pad om weer een nieuwe escape room te proberen. We komen er niet altijd uit, maar het is altijd ontzettend gezellig en het is ook leuk om samen puzzels en raadsels op te lossen en tot ontdekkingen te komen. Het boek Escape Room wordt verteld vanuit verschillende personages. Deze verschillende personages hebben allemaal een verschillend lettertype in het boek. Ik kan me voorstellen dat dit storend is, maar ik had er verder geen last van. Toch had het voor mij ook geen meerwaarde. Je switcht snel tussen de personages, waardoor je het boek in een enorme vaart uitleest.

In het begin krijg je nog wel wat mee van de escape room, maar dat verdwijnt al redelijk snel naar de achtergrond. De focus ligt heel erg op de relatie tussen de personages. Ik had wel meer willen zien van hoe de escape room in elkaar zit en mogelijke raadsels, want daar had de schrijfster nog veel meer uit kunnen halen! Toch zie je wel dat Maren Stoffels echt haar best heeft gedaan met het beschrijven van de kamer. Ik vond het idee verder ook wel goed uitgewerkt. Het verhaal is spannend en bevat een hoop verrassingen, maar is op sommige punten ook vrij voorspelbaar. Ik was zelf wat te oud voor dit boek, maar het is geweldig voor jongere lezers!

Escape room is een spannend young adult verhaal dat je zeker moet lezen als je het leuk vindt om escape rooms te spelen. Het is vooral een aanrader voor jonge lezers!

Beoordeling: ★★★☆☆

* Dit boek heb ik ontvangen als recensie-exemplaar

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

2 Reacties

  1. 8 november 2017 / 17:42

    Ik ben hier wel heel benieuwd naar! Goed dat je dat benoemt van die verschillende lettertypes, dat is voor mij een reden om het boek als ebook te lezen aangezien het met mijn visuele beperking nog wel eens lastig is als lettertypes afwijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.