Must visit in Dubai: Burj Khalifa

Wat vliegt de tijd, de vakantie is alweer voorbij! Vannacht zijn we teruggekomen van een volle week vakantie in Dubai. We hebben heel veel gedaan en gezien en ik wil natuurlijk mijn tips met jullie delen. We beginnen met het grootste gebouw van de wereld: Burj Khalifa!

Burj Khalifa

Voordat we de Burj Khalifa bezochten, liepen we de Dubai Mall uit om Burj Khalifa vanaf de grond te bewonderen. Het is nog een heel karwei om het gebouw op de foto te krijgen, dus je ziet veel mensen in de meest onmogelijke houdingen met hun selfiestick een foto maken, haha. Het is trouwens superleuk om hier even rond te lopen, je hebt mooi uitzicht op de fonteinen en je kan lekker rondlopen en genieten van het uitzicht.

Genieten van het uitzicht

Voor de vakantie had ik online tickets geboekt om op onze eerste volle dag in Dubai de Burj Khalifa te bezoeken. Burj Khalifa is met 828 meter het hoogste gebouw van de wereld en wordt naast toeristische attractie gebruikt als hotel en kantoor. Als je online tickets besteld, mag je op de aangegeven tijd omhoog met de lift en je mag zo lang blijven als je wilt. Ik had gelezen dat het een aanrader was om voor zonsondergang te gaan, zodat je het uitzicht kon zien bij daglicht, zonsondergang én in de avond. Dat kan ik je ook zeker aanraden! Je kan mijlenver kijken en het uitzicht is adembenemend.

Zonsondergang

Ik vond het ook heel bijzonder om de zonsondergang te zien. Er had zich al een menigte verzamelend rondom de ramen en daar zijn we tussen gaan zitten om de zon onder te zien gaan. Misschien vond ik het uitzicht in de avond nog wel het allermooist. Van te voren twijfelde ik om gewoon tickets voor overdag te bestellen, maar ik ben blij dat we het uiteindelijk zo hebben gedaan. De hele stad is vol met verschillende kleuren lichtjes en je kijkt je ogen uit. Daarnaast heb je ook vanaf boven uitzicht op de fonteinshow die zich afspeelt naast de Burj Khalifa!

Tickets

Wij hadden tickets gereserveerd om 17:00 uur en de zon ging onder rond 18:00 uur. Wij bezochten de Burj Khalifa tijdens de ”peak hours”, dus dan heb je wel duurdere tickets. Het was nu € 48,74 per persoon in plaats van € 30,61, maar dat vond ik het zeker waard. Je bent sowieso wel even tijd kwijt om foto’s te maken (volgens mij heb ik ook echt honderd dezelfde foto’s van hetzelfde uitzicht) en je kan lekker bij de ramen gaan zitten om de zonsondergang te bekijken. Volgens mij zijn we rond 19:00 uur weer naar beneden gegaan, dus we zijn er ongeveer twee uur geweest, maar ik heb me geen moment verveeld en de tijd vloog voorbij. Er is verder niet zo heel veel te doen, behalve een souvenirshop en VR cabines. Mijn vriend wilde graag virtual reality proberen, dus hij is virtueel de Burj Khalifa opgeklommen en ook naar beneden gesprongen, haha. Hij was er heel enthousiast over! Het zag er blijkbaar ook heel realistisch uit, want de jongen voor ons gooide de bril van zijn hoofd af toen hij naar beneden had moeten springen. Ik vond het bezoeken van de Burj Khalifa een van de leukste dingen om te doen in Dubai en ik raad het iedereen aan!

Zou jij Burj Khalifa willen bezoeken?

Must visit in Dubai: Burj Khalifa

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

5 Reacties

  1. Anny
    11 februari 2018 / 20:05

    Ik zet hem op mijn lijstje ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.