Must visit in Abu Dhabi: Sheikh Zayed Grand Mosque

In februari ging ik een weekje op vakantie naar Dubai. Ik wilde ook graag een dag Abu Dhabi bezoeken, vooral om de Sheikh Zayed Grand Mosque te bezoeken. Kijk je mee naar deze prachtige moskee?

Abu Dhabi

Het liefst wilden we een auto huren en zelf naar Abu Dhabi rijden, maar we hadden allebei geen geldig internationaal rijbewijs meer. Daarom besloten we een tour te boeken. De tour was echt vreselijk geregeld, dus ik zou je aanraden om op zoek te gaan naar een goede organisatie en anders zelf een auto te huren. Ik vond de moskee overigens wel ontzettend mooi! De Sheikh Zayed Grand Mosque is onvoorstelbaar groot en imposant. Voordat je naar binnen mag, word je tas gecontroleerd en word je eventueel gefouilleerd. Je armen en benen moeten bedekt zijn, en als vrouw zijnde bedek je je haren. Dit kun je makkelijk doen met een sjaaltje, maar zorg er wel voor dat je deze tijdens het hele bezoek draagt. Ook moet je je schoenen uitdoen voordat je de moskee betreedt. Samen met een hele stroom toeristen loop je dan door de moskee. Er zijn bepaalde plekken waar je mag lopen, die zijn duidelijk aangegeven, en daar wordt ook streng op gecontroleerd. Je mag wel gewoon foto’s maken, maar zeker geen ongepaste foto’s. Wij waren er aan het einde van de middag en de ondergaande zon in combinatie met het grote, witte gebouw gaf een supermooi effect. Oordeel zelf! 🙂

Zou jij de Sheikh Zayed Grand Mosque willen bezoeken?

Volg je mij al op Facebook, Bloglovin’, Instagram en Twitter? 

3 Reacties

  1. 14 maart 2018 / 11:30

    Wat een prachtige foto’s van een bijzonder bouwwerk! Mocht ik ooit naar Dubai gaan zou ik hier ook zeker heen willen gaan, lijkt me super mooi!

  2. Anny
    14 maart 2018 / 20:47

    Wat een mooie foto’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.