6x leuke escape rooms

In oktober 2015 deed ik mijn eerste escape room en het is inmiddels een geliefde activiteit van mij en mijn vriendinnen of familie. Ik schreef eerder al een artikel over 6 escape rooms die ik speelde, maar ik vond het tijd worden voor een nieuw artikel met meer recente escape rooms. Kijk je mee? 

1. Escape room: The Game | Prison Break

Een aantal jaar geleden liep ik stage bij de Efteling, waar ik een onwijs leuke tijd gehad. Ik heb nog steeds contact met vier meiden die tegelijk stage liepen. We spreken en zien elkaar nog regelmatig! Tijdens een van onze avondjes besloten we het escape room bordspel te doen. Aan het begin moest ik er een beetje in komen, want ik kon me niet voorstellen dat een bordspel net zo leuk was dan een échte escape room. Uiteindelijk was het toch wel leuk en ook spannend of we het zouden redden. Er zit ook een cd bij het spel die je aan kunt zetten voor achtergrondmuziek, zo kom je nog meer in het spel. Wij speelden ‘Prison Break’ en over het algemeen vond ik het toch wel leuk! Toch moet ik zeggen dat het bordspel het lang niet haalt bij een echte escape room, maar het is vermakelijk voor een spelletjesavond. Het is wel jammer dat je iedere kamer eigenlijk maar één keer kan spelen. Ook leuk dat je op het einde een foto kan maken met het frame dat je ontsnapt bent!

Prijs: € 37,95 voor 4 spellen 

6x leuke escape rooms

2. Patient X

Met een deel van ons Efteling groepje speelden we ook de escape room Patient X in Utrecht. Als proefpersonen mochten we als eerst een drug proberen en moesten we proberen om ook buiten het laboratorium toegang te krijgen tot dit medicijn. Ik moet eerlijk zeggen dat deze kamer niet zo heel bijzonder was. Aan het einde liepen we trouwens vast, omdat ze een verkeerde kaart terug in de kamer hadden gelegd. Hierdoor ontsnapten we dus ook niet uit de kamer. De medewerker verontschuldigde zich en zei dat we er wel uit waren gekomen als de goede kaart er wel had gelegen, maar daar hadden we niet zoveel meer aan. We kregen nog een kortingscode voor de volgende kamer, maar die bleek niet te werken. Een beetje een dubbel gevoel dus! Wat mij betreft geen kamer die je per se gespeeld moet hebben.

Plaats: Utrecht
Prijs: Vanaf €84,- per groep

3. Alice, escape out of Wonderland

Met mijn vriendinnengroep uit het dorp waar ik vandaan kom deden we tijdens ons vriendinnenweekend in Volendam een escape room bij This Is Escape. Het leuke was dat deze kamer ook geheel in blacklight was! We hadden onze vriendinnen van tevoren geïnstrueerd dat ze een wit shirt mee moesten nemen, dus dat gaf een leuk effect in deze kamer. De escape room zat goed in elkaar en we hadden ook echt lol samen. Ook zijn we ontsnapt!

Plaats: Breda
Prijs: €120 voor 7 personen

4. Back to the 90’s

Met dezelfde vriendinnengroep speelden we een escape room in Tilburg. De Back to the 90’s kamer was, zoals de naam het al zegt, helemaal ingericht in jaren 90 stijl: posters van de Backstreet Boys en Britney Spears, maar ook flippo’s, een gokkast en op zoek naar de furby. We zijn wel uitgebroken, maar deze kamer was helaas ook niet zo bijzonder! (PS. De dresscode was niet eens streepjes!)

Plaats: Tilburg
Prijs: €99 per groep

5. De martelkelder

Met de Efteling vriendinnen speelden we ook De martelkelder in Den Bosch. De thematisering is leuk gedaan en het begin is best wel spannend. Een leuke kamer, maar wel jammer dat sommige dingen niet goed werkten, waardoor we over sommige dingen langer deden of dat iemand echt de kamer in moest komen om het te maken. Niet super bijzonder, maar we hebben het wel leuk gehad in deze kamer!

Plaats: Den Bosch
Prijs: €100 voor 5 personen

6. The Experiment

Vorig weekend speelde ik alweer mijn 11e escape room (het bordspel niet meegeteld)! Met ons familieweekend gingen we naar Landal Landgoed ’t Loo, dichtbij Zwolle. Hier speelden we de escape room The Experiment van The Great Escape. Deze escape room werd in 2017 uitgeroepen tot de tweede beste escape room van Nederland. Dat belooft wat! Dit was tot nu toe echt de leukste escape room die ik ooit heb gespeeld. Van het begin tot het eind zit de kamer goed in elkaar en het is tof dat er wordt gewerkt met acteurs die steengoed zijn. In de wachtkamer lijkt alles nog goed te gaan, maar dat duurt niet lang. Ik heb echt gelachen tijdens deze kamer en ik ben er nog steeds superenthousiast over. Ik kan er natuurlijk niet teveel over vertellen, mocht jij hem nog gaan spelen, maar het is zeker een aanrader! We zijn trouwens niet ontsnapt, maar wel écht bijna.

Plaats: Zwolle
Prijs: €135,- per groep

Deze escape rooms wil ik nog spelen

Ik weet zeker dat ik nog meer escape rooms ga spelen, want ik blijf het een leuke activiteit vinden. Wel moet ik zeggen dat de escape rooms enorm verschillen in kwaliteit. Nu ik de escape room in Zwolle heb gespeeld, is mijn standaard ook hoger. Daarom lijkt het me leuk om vooral escape rooms te spelen die écht tof zijn en goed uitgewerkt. Ik ben dan ook teleurgesteld als een escape room zich de hele tijd alleen maar in dezelfde kamer bevindt. Deze escape rooms zou ik nog graag willen spelen: De dochter van de slager (Tilburg) ★ Boshut 17 (Tilburg) ★ Kamer 237 (Volkel) ★ Prison Escape (Breda) ★ The Prison Cell (Zwolle) ★ De Meisjeskamer (Utrecht). Weten jullie nog escape rooms die écht de moeite waard zijn? Laat het me vooral weten!

Speel jij weleens escape rooms? 🙂

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

3 Reacties

  1. Lotte
    10 maart 2018 / 16:38

    Boshut 17 en kamer 237 moet je inderdaad zeker doen! Verder zijn erzsebet net over de grens in België en de snip in tilburg ook echt aanraders! Welke bij mij nog op mn lijstje staan zijn jason’s Curse in Rijswijk (die wordt ons echt door iedereen aangeraden), the curse of captain kidd in best en outbreak in waalwijk. Ik kijk ook altijd even op escapetalk.nl om wat reviews te lezen voor we er weer een kiezen!

  2. 11 maart 2018 / 14:54

    Oeh ik raad Escape the Villa ook aan! Dan moet je uit een echte Villa ontsnappen. Erg leuk! 😀

    En Prison Escape in Breda is ook zeker een aanrader (ik vond hem behoorlijk lastig gezien het heel anders is dan een gewone escape room).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.