Boekrecensie: Chinouk Thijssen – Fataal spel

Yes! Een nieuw boek van Chinouk Thijssen. Ik vond Blindelings tof om te lezen en daarnaast vind ik haar een heel leuk mens. Daarom was ik extra blij dat ik Fataal spel mocht recenseren! In dit boek volg je Carmen en Jessie, twee zussen die een heel sterke band hebben. Wanneer Jessie plotseling wordt ontvoerd, is Carmen radeloos. Er wordt druk naar Jessie gezocht, maar Carmen wil meer actie ondernemen. Ze gaat zelf op onderzoek uit en ze komt in contact met de dader. Ze ontvangt briefjes en puzzels van de ontvoerder, zodat ze Jessie op kan sporen. Het begint steeds meer op een wel heel gevaarlijk spelletje te lijken…

Het verhaal komt al gauw op gang en Chinouk houdt dit tempo bijna gedurende het hele boek vast. Dat is aan de ene kant wel fijn, want er komen geen saaie stukken in voor en daardoor wil je door blijven lezen. Je merkt echt dat Chinouk steeds betere boeken schrijft en zichzelf continu verbetert, haar schrijfstijl leest heel fijn weg en Fataal spel zit goed in elkaar. Ik had er wel moeite mee dat er in de schrijfstijl vaak drie punten werden gebruikt om de spanning op te bouwen, terwijl dat voor mij juist het tempo van het boek vertraagt. Misschien is dat gewoonlijk persoonlijke voorkeur. Daarnaast hadden de bijpersonages wat meer diepte mogen hebben van mij. Carmen vond ik wel goed uitgewerkt, maar ik had bijvoorbeeld meer willen lezen over Jessie, Tahnee, Marissa en Chris.

Het werd mij al vrij snel duidelijk wie de mogelijke dader was in dit verhaal, maar op het einde wordt het hele verhaal pas uitgelegd met de redenen van de dader. Ik had het zelf leuker gevonden als de dader iemand was die je niet had verdacht en dat de redenen in de loop van het verhaal duidelijk werden. Maar Chinouk houdt je de hele tijd geboeid en het boek verveelt geen moment. Hoewel ze eindigt met een spannende cliffhanger, vind ik het wel goed dat er geen vervolg komt. Zo kun je als lezer zelf invullen wat er na Fataal spel gebeurt en zo zet ze een sterk einde van het boek weg!

Fataal spel is echt een aanrader als je van young adult thrillers houdt. Je leest het boek in één ruk uit, daar is geen twijfel over mogelijk!

★★★☆☆


Boekrecensie: Chinouk Thijssen - Fataal spel

* Dit boek heb ik ontvangen als recensie-exemplaar

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

1 Reactie

  1. 12 april 2018 / 12:51

    Ik ben ongeveer halverwege en vind het ook echt heel spannend! Ik heb ook al wel zo mijn vermoedens, maar ben toch erg benieuwd naar de ontknoping…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.