Uit eten in Berlijn: mijn tips voor tentjes en restaurants!

Vorige week ben ik samen met mijn vriend een lang weekend naar Berlijn geweest. We hebben een heerlijk weekend gehad waarbij we natuurlijk ook lekker hebben gegeten en gedronken. Vandaag deel ik mijn tips met jullie voor tentjes en restaurants in Berlijn! 🙂

Ontbijt en lunch

★ Coffee Deli
Adres: Pohlstraße 65

Na onze vroege autorit naar Berlijn, besloten we eerst even te gaan ontbijten. Op loopafstand van ons hotel vonden we Coffee Deli. Hier genoten we van de zon en ik nam lekker een sandwich met avocado en tomaat en verse jus d’orange. We pakten de plattegrond erbij om te kijken wat we wilden bezoeken die dag en waar alle hotspots lagen. Coffee Deli was niet heel bijzonder maar een prima tentje!

★ Silo
Adres: Gabriel-Max-Straße 4

Silo is superpopulair. Toen we hier kwamen om te ontbijten, werd ons verteld dat er over een halfuur pas een tafeltje vrij was. We waren hier speciaal naartoe gefietst, dus we hebben wat rondgelopen en gezeten in het park ernaast. Eenmaal bij Silo snoven we een beetje van de Berlijnse cultuur op. Het is echt een hip tentje waar mensen graag komen. Ik genoot van een cappuccino en een broodje met avocado, gepocheerde eieren en champignons. Lekker! Mijn vriend had een broodje met verschillende soorten vlees.

 

★ House of Small Wonder
Adres: Johannisstraße 20

Instagramgoals! Misschien heb je deze gezellige trap al weleens voorbij zien komen bij reisbloggers. Dit tentje is ook erg hip en ziet er superleuk en groen uit. Je ziet overal plantjes en een gezellige, huiselijke stijl. House of Small Wonder is denk ik wel mijn favoriete tentje om te ontbijten of lunchen! We hadden hier een snel ontbijtje waarbij ik genoot van een huisgemaakte granola en mijn vriend had een broodje met geitenkaas en avocado (ik heb een stukje geproefd, die was erg lekker!). Jammer genoeg hadden we niet de tijd om hier uitgebreid te ontbijten of terug te komen voor een lunch, maar ik kan dit tentje zeker aanraden.

★ What do you fancy love?
Adres: Linienstraße 41 (ze hebben ook nog een andere locatie in Berlijn)

Nog een hip tentje is What do you fancy love?. Hier kwamen we even voor een cappuccino en een sapje, maar je kunt hier ook heel leuk en gezellig eten. Ik zag enorm Instagramwaardige ontbijtbowls voorbij komen, dus daar moet je zeker even naartoe als je dat leuk vindt!

Diner

★ Crackers
Adres: Friedrichstraße 158

Op onze eerste avond in Berlijn gingen we eten bij Crackers. Deze ervaring was heel tof! Je loopt bijna langs de ingang heen, omdat het een beetje verstopt zit. Het is een grote, zwarte deur waar heel klein de naam van het restaurant op staat. Als je door de deur heen bent, loop je door een donker steegje. Daar kom je een gordijn tegen waar je doorheen moet en dan sta je ineens in een keuken. Wij vroegen ons af waar we beland waren, maar toen we de volgende deur openden stonden we ineens in een supermooi restaurant. Wat een verrassing! Dat vind ik erg leuk aan Berlijn, dat je soms heel leuke verrassingen ontdekt. Ik nam lekkere vegetarische risotto die heel smaakvol was en mijn vriend iets van vlees. Ik heb helaas geen foto’s gemaakt van de inrichting, maar dit restaurant kan ik je aanraden!

★ Maredo
Adres: Kurfürstendamm 35

Superleuk: één van mijn vriendinnen was hetzelfde weekend in Berlijn met haar vriend. We hadden in Nederland afgesproken dat we op de tweede avond samen uit eten zouden gaan. We konden hier niet echt een leuk restaurantje vinden, dus we kwamen uit bij het steakhouse Maredo. Ik ging voor de vega fajita, mijn vriendin voor een burger en de mannen deelden samen een plaat met verschillende soorten vlees. Ik zou Maredo niet aanraden, het is gewoon een Spaans steakhouse dat niet echt bijzonder is. Berlijn heeft leukere plekjes om te eten!

★ Mustafa’s Gemüse Kebap
Adres: Mehringdamm 32

Mustafa’s Gemüse Kebap móét wel bijzonder zijn! Mensen staan hier namelijk zo’n 90 minuten in de rij om een broodje kebab te scoren. Maar niet zomaar kebab, want ze staan hier bekend om hun groentekebab. Als vegetariër word ik daar natuurlijk superblij van, dus dit wilde ik wel even proberen. Wij stonden uiteindelijk 45 minuten in de rij, maar de tijd ging gelukkig snel voorbij. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de groentekebab niet heel bijzonder vond. Je hebt een broodje waar verschillende groenten en aardappelen in zitten met lekkere sausjes, maar het is de hype voor mij niet helemaal waard. Mijn vriend had trouwens een broodje met hanenvlees. Het was wel leuk om geprobeerd te hebben!

Ben jij weleens in Berlijn geweest? 🙂

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

1 Reactie

  1. 20 mei 2018 / 09:18

    Ik ben dol op het eten in Berlijn. Door jouw foto’s heb ik nu ontzettend veel zin om terug te gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.