Drie nieuwe reisjes op de planning!

Eerder dit jaar schreef ik een artikel met mijn reisplannen voor 2018. Een heleboel dromen en plannen, maar op Dubai na lag er nog niets vast. We hebben de afgelopen weken ineens allemaal nieuwe bestemmingen op de planning kunnen zetten en daar word ik heel blij van! Reizen is voor mij de ideale manier om op te laden en ik krijg superveel energie van nieuwe bestemmingen bezoeken. Nieuwsgierig geworden? Lees gezellig mee!

Citytrippen!

Yes, we vertrekken morgen op citytrip! Ik wilde al heel lang naar Berlijn, maar mijn vriend wilde wachten tot hij een auto van de zaak had, zodat we geen benzine- of vliegkosten zouden hebben. Morgenvroeg rijden we met de auto naar Berlijn en zondagavond komen we weer terug! Ik heb er heel veel zin in en ik ben benieuwd wat de stad allemaal te bieden heeft. Ik wil sowieso een bezoekje brengen aan Brandenburger Tor, Reichstag, Holocaustmonument, Berliner Dom, Checkpoint Charlie, de Berlijnse Muur en genieten van het uitzicht vanaf de Fernsehturm. Ik hoor veel positieve verhalen over Berlijn, maar ook mensen die de stad niet geweldig vinden. Ik ben heel benieuwd hoe ik de stad ga ervaren!

Nog een citytrip!

Vorig jaar kreeg ik een superleuk cadeau voor mijn verjaardag: een citytrip naar Marrakech! Vorig jaar is het er alleen niet van gekomen, vanwege mijn studie en zomerstage. Dit jaar wilde ik het reisje naar Marrakech vastleggen, dus we gaan in juli 6 dagen naar deze magische stad. Hopelijk is het een beetje uit te houden met de hoge temperaturen in juli! We moeten nog een riad of appartement boeken, dus ik zit al te zoeken naar een leuke locatie met een zwembad. Verder ben ik benieuwd naar het Djeema el Fna plein, ik wil ronddwalen in de medina, de tuin Le jardin Majorelle bezoeken en een kijkje nemen bij de koranschool Medersa Ben Youssef. Ook kreeg ik de tip om een Marokkaanse kookcursus te volgen, dat is misschien ook wel leuk! Ik denk niet dat we de woestijn in gaan, dit hebben we in Tunesië ervaren en eerder dit jaar in Dubai. Ik zag dat je ook een bezoekje kunt brengen aan het Atlasgebergte vanuit Marrakech, dat lijkt me ook erg bijzonder. Ik heb heel veel zin om deze bijzondere stad te ontdekken, door de straatjes te slenteren en te genieten van het eten! Alle tips zijn welkom!

Wij gaan op safari!

OMG, we gaan op safari! Ik heb er zoveel zin in! Een safari stond al heel lang op mijn lijstje. Een rondreis door Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Zimbabwe lijkt me fantastisch. Hier moet je wel zo’n drie tot vier weken voor uit trekken en er hangt ook een aardig prijskaartje aan. Daarom heb ik de afgelopen tijd gekeken naar andere opties in Afrika. Een reis naar Tanzania en Zanzibar trok mijn aandacht, maar uiteindelijk heb ik mijn oog laten vallen op Kenia. Het lijkt me een heel bijzondere bestemming en een geweldige eerste kennismaking met safari’s! We beginnen in de hoofdstad Nairobi en we gaan in totaal vijf keer op safari in Amboseli National Park, Tsavo West National Park en Tsavo East National Park. Gaan we de Big Five spotten? Ik hoop het! Daarna gaan we vijf dagen chillen in een vijfsterrenresort in Mombasa. Heerlijk! We combineren avontuurlijke safari’s met ontspannen op parelwitte stranden. Dit gaat een bijzondere reis worden!

Mijn verlanglijstje

Ik gok dat het bij deze reisjes zal blijven dit jaar, maar ik wil nog steeds een bezoekje aan Rome brengen met een vriendin. 2018 belooft in ieder geval een geweldig reisjaar te worden, ik kan niet wachten om alle bestemmingen te ontdekken. Mijn wereldkaart begint al steeds meer ingekleurd te worden, wat word ik daar blij van! Maar ik weet ook dat ik altijd nieuwe plekken wil gaan ontdekken, reizen zal nooit gaan vervelen. De reizen kan ik maken door hard te werken, goed te sparen en te besparen op dagelijkse dingetjes. Ik zie reizen als een investering die het meer dan waard is.

Welke reizen maak jij dit jaar? 🙂

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

3 Reacties

 1. Anny
  9 mei 2018 / 16:03

  Wauw wat een mooie reisjes. Vooral de safari ?

 2. 11 mei 2018 / 19:39

  Wat een fijne plannen zeg! Die reis naar Kenia klinkt geweldig, op safari gaan is echt een grote droom! Marrakech lijkt me ook echt heel mooi 🙂 Berlijn bezocht het al eens, ik hoor bij de groep die het oké vind, maar niet geweldig. Een keer is leuk, maar terug hoef ik niet. Toch ben ik wel blij dat ik het gezien heb! Heel veel plezier 🙂 Wij zijn in 2018 in Parijs en Londen geweest. Een vakantie naar Tunesië staat nog op de planning en verder vertrekken wij in oktober hoogstwaarschijnlijk op wereldreis

 3. 14 mei 2018 / 13:13

  Ah, ik ben super blij voor je dat je eindelijk op Safari gaat! Rome staat ook nog steeds super hoog op mijn lijst. Ik verwacht dat in het najaar dit jaar te gaan doen en anders sowieso iets in het zuiden van Europa. Ik hoop dat je een toffe tijd in Berlijn hebt gehad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.