Mijn tips voor een citytrip weekend naar Berlijn

Het is alweer bijna twee maanden geleden, maar dit artikel hadden jullie nog tegoed! In mei ging ik samen met mijn vriend een lang weekend naar Berlijn. Hier zie je een klein fotoverslagje van ons lange weekend en aan het einde vind je nog een aantal tips! Reis je mee? 🙂

De Berlijnse Muur

Reichstag

Holocaust monument

Het uitzicht vanaf Siegessäule

Het uitzicht vanaf Fernsehturm

Checkpoint Charlie

Brandenburger Tor

Oberbaumbrücke

Berliner Dom

Mijn tips over jouw citytrip weekend naar Berlijn

Berlijn heeft een gezellige, relaxte sfeer en er is een heleboel te zien. Het is een stad met veel historie waar je je niet snel zult vervelen. Sommige plekken zijn grauw, maar Berlijn heeft ook een kleurrijke kant! Je kunt er ook heerlijk eten en drinken, wat je terug kunt lezen in een artikel dat ik eerder plaatste. Het leuke aan Berlijn vind ik dat je overal verrast wordt met leuke tentjes en plekjes als je een beetje weet waar je moet zoeken. Tijdens ons weekendje weg was het ook een paar dagen enorm warm, waardoor alle parkjes druk bezet waren met chillende mensen en dat zorgde voor een aangename sfeer. Daarnaast vond ik het geweldig om deze stad met de fiets te ontdekken. Sommige bezienswaardigheden liggen vrij ver uit elkaar, waardoor de fiets ideaal is. Mijn favoriete bezienswaardigheden zijn de Berlijnse muur, de Brandenburger Tor en de Berliner Dom. We hebben trouwens ook nog een rondleiding gedaan door ondergronds Berlijn, door de tunnels en bunkers die gegraven zijn door Oost-Berlijners. Onze rondleiding was helaas niet zo interessant, maar ik kan me voorstellen dat andere rondleidingen misschien wel de moeite waard zijn! Ik vond Berlijn een leuke stad om te bezoeken, maar hij staat denk ik niet in mijn top 3 citytrip lijstje 😉

Ben jij weleens in Berlijn geweest? Wat vond je ervan? 🙂

Volg je mij al op Facebook, Bloglovin’, Instagram en Twitter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.