26 dingen die ik wil doen voordat ik 26 word

Wat wil jij nog doen voordat je je volgende leeftijd bereikt? Vandaag lees je 26 dingen die ik wil doen voordat ik 26 word. Gelukkig heb ik nog bijna een jaar om aan deze lijst te werken, haha! Ik ga mijn best doen om punten af te strepen, maar het is ook niet erg als niet alles lukt. Voordat ik echt 26 word, zal ik een update geven van de lijst. Ik vond het in ieder geval ontzettend leuk om hierover na te denken en wie weet kan ik er iemand mee inspireren 🙂 Kijk je mee?

1. Meer documentaires kijken. Ik kan wel zeggen dat Cowspiracy me veranderd heeft. Deze documentaire maakte veel indruk op mij en heeft het eerste zaadje geplant op weg naar vegetarisme. Ik eet nu meer dan een jaar vegetarisch en het bevalt me nog steeds heel goed. Ook de documentaire What the Health vond ik erg schokkend en interessant. Er is zoveel dat we niet (willen) weten. De volgende documentaires staan nog op mijn kijklijst: Forks over Knives, Avicii: True Stories, Minimalism: A Documentary About The Important Things en Fat, Sick & Nearly Dead.
2. Een cursus volgen. Op dit moment ben ik bezig met de cursus Teksten corrigeren van Chinouk Thijssen en laatst was ik voor mijn werk bij een leerzame training over Email Marketing Automation. Ik vind het nog steeds interessant om te blijven leren en daarom wil ik graag nog meer cursussen volgen. Dit mag voor mijn werk zijn of privé. Ik denk dat mijn voorkeur uitgaat naar een cursus copywriting!
3. Meer zien van Nederland. Er zijn prachtige plekken in Nederland, maar ik heb nog lang niet alles gezien! Zo ben ik nog nooit op Texel geweest en ik wil nog een keer naar Giethoorn en Delft. Oh ja, en ik wil in België graag nog een keer Gent bezoeken!
4. Een serieus ondernemersplan schrijven voor mijn blog. Ik blog inmiddels alweer bijna 3 jaar. De laatste tijd heb ik weer veel inspiratie en frisse zin om met mijn blog aan de slag te gaan. Ik ben van plan om een serieus ondernemersplan te schrijven, inclusief missie, visie en doelstellingen. Tijd om mijn blog naar een hoger niveau te tillen, want ik doe het nog steeds met heel veel plezier!
5. Mijn tweede boek schrijven. Schrijven is altijd mijn passie geweest. In 2013 won ik de schrijfwedstrijd van Chicklit.nl en ik mocht mijn eigen boek uitbrengen. Toen ik ben gaan bloggen, heb ik mijn passie voor schrijven op deze manier kunnen uiten. Toch zou ik het wel tof vinden om het schrijven van boeken weer op te pakken!
6. Lichamelijk fit worden. Ik heb mijn hele leven gedanst, maar daar ben ik helaas alweer een tijd mee gestopt. Af en toe ga ik hardlopen, maar dat houd ik vaak niet langer vol dan een paar weken. Toch is het supergoed voor je om te sporten, dus mijn doel is om het hardlopen weer op te pakken en lichamelijk fitter te worden.
7. Sparen voor een wereldreis. Mijn grootste droom: een wereldreis maken. Ik heb al veel mogen zien van de wereld, maar er is ook nog zoveel dat ik wil ontdekken.
8. Een nieuwe camera kopen. Ik heb een heel mooie spiegelreflexcamera, maar die is ook redelijk groot. Tijdens het reizen vind ik het niet fijn om zo’n zware camera mee te slepen. Daarom zou ik graag een systeemcamera willen kopen, iemand een goede tip?
9. Minder plastic gebruiken. Hoewel ik weet dat plastic ontzettend schadelijk is voor het milieu, betrap ik mezelf erop dat ik nog steeds veel plastic gebruik. Een stap in de goede richting is de shampoo bar van Lush die ik besteld heb (ik zal hem binnenkort reviewen!), hopelijk bevalt hij zo goed dat ik geen shampooflessen meer nodig heb. Maar ook afval scheiden en andere tips om minder plastic te gebruiken wil ik op gaan nemen in mijn routine.
10. Vegan recepten uitproberen. Ik eet dus al meer dan een jaar vegetarisch, maar het lijkt me ook leuk om veganistische recepten uit te proberen. Dit kan een avondmaaltijd zijn, maar bijvoorbeeld ook een taart of snack!
11. Betaald krijgen om een tekst te schrijven. In 2016 schreef ik voor het eerst een betaalde advertorial voor Reading Traveller, zo leuk! Dat zou ik graag nog eens willen doen. Ook ingehuurd worden als freelance tekstschrijver of copywriter lijkt me heel tof.
12. Het balkon opknappen en verleuken. Een tijdje geleden kochten mijn vriend en ik een geweldige schommelstoel bij de Intratuin. Ook kochten we een grasmat en een eettafel en deze toevoegingen zorgden gelijk voor een gezelliger balkon! Toch is het nu nog een beetje kaal, tijd voor wat bloemetjes, lampjes en plantjes om nog meer van het balkon te genieten.
13. Meer non-fictie boeken lezen. Ik merk dat ik de laatste tijd meer interesse heb in non-fictie boeken. Ik heb nog een heleboel ongelezen boeken, van young adult tot (jeugd)thrillers en van romans tot new adult, maar toch trekken de boeken over geluk, ondernemerschap, werk(leven) en productiviteit me de laatste tijd meer. Op dit moment staan Thuisblijven is duurder, Babe, you got this, Body Positive Power, Nooit meer te druk, Mijn leven in de wildernis, Een werkweek van 4 uur, Ik maak het uit! en Lama for Life op mijn lijstje.

14. Minstens 10 keer ergens uit eten gaan of lunchen waar ik nog nooit ben geweest. Dit punt moet wel lukken! Ik sta er op het werk bekend om dat ik vaak uit eten ga, haha. Ik vind het leuk om samen met iemand nieuwe plekken te ontdekken en samen te genieten van lekker eten. (Vienna, ik verwacht je hulp hierbij!)
15. Tevreden zijn met mezelf. Dit vind ik wel een lastig punt. Kun je echt helemaal tevreden zijn met jezelf? Ik denk dat je altijd wel onzekerheden of twijfels hebt, maar ik vind het wel een mooi punt om aan te werken.
16. Herinneringen vastleggen met mijn Instax. Met mijn verjaardag kreeg ik een prachtige polaroidcamera. Ik heb gelijk foto’s gemaakt met mijn vriendinnen en familie, maar daarna heb ik hem niet meer gebruikt. Ik moet hem niet bewaren voor speciale gelegenheden, maar ook gaan gebruiken met spontane uitjes. Deze foto’s wil ik gezellig aan een touwtje op het toilet hangen.
17. Meer series en films kijken. In 2017 keek ik maar liefst 52 films en 14 series. Dit jaar heb ik alleen nog maar Friends, La Casa de Papel en Riverdale gekeken en nog geen 10 films, terwijl ik er wel van kan genieten! Na de zomer zal ik vast weer meer zin hebben in het bingewatchen van films of series. Heb je nog aanraders?
18. Niet vergeten om regelmatig langs oma te gaan. Ik heb nog maar één grootouder en dat is mijn lieve oma. Het schiet er helaas weleens bij in om regelmatig op bezoek te gaan, dus dit punt mag zeker niet ontbreken op mijn lijstje.
19. Schoonmaken beter in mijn wekelijkse routine krijgen. Mijn vriend en ik werken allebei fulltime, en hoewel we een redelijk compact appartement hebben, schiet het schoonmaken er nog weleens bij in. Toch heb je er veel plezier van wanneer het schoon is en het kost vaak minder tijd dan je denkt.
20. Mezelf trakteren op een dagje sauna. Ik vind het heerlijk om een dagje naar de sauna te gaan en ik heb zelfs nog kaartjes voor de sauna. Nu nog een datum plannen en kijken wie er mee wil, een ideale dag om op te laden!
21. Iets nieuws proberen. Tot nu toe stond het jaar 2018 al wel in het teken van nieuwe dingen: mijn masterdiploma halen, mijn eerste fulltime baan, voor het eerst op ski’s staan en in september voor het eerst op safari. Hier wil ik graag nog iets aan toevoegen, wie weet wat voor moois het me brengt?
22. Beter om leren gaan met mijn misofonie. Iemand met misofonie ergert zich aan geluiden die worden veroorzaakt door mensen, zoals slikken, smakken, kauwen, bijten, ademenen, gapen, snurken en kuichen. Ik heb het vooral met eetgeluiden en ik kan hier echt enorm gefrustreerd van raken (stom, hè?). Ik heb de gouden tip helaas nog niet gevonden.
23. Groene vingers hebben. Een lastig puntje voor mij, ik heb namelijk al 2 pannenkoekenplanten dood laten gaan. De cactussen blijven wel in leven, maar dat is volgens mij niet eens zo knap, haha. Ik heb graag planten om me heen en ik wil er ook een aantal op het balkon zetten (zie punt 12), maar daarvoor zal ik wel groene vingers moeten kweken!
24. Minstens 10 kaartjes sturen. Dit moet denk ik geen probleem zijn, ik stuur regelmatig kaartjes. Ik vind het geweldig om iemand te verrassen. Het is een klein gebaar, maar het kan een grote impact hebben. Het afgelopen jaar heb ik ook veel kaartjes gestuurd vanwege verlovingen, nieuwe baan, zwanger, zwangerschapsverlof, geboorte, samenwonen, verjaardagen, et cetera!
25. Een dag offline. Het boek dat ik noem bij punt 13 kan me hier vast bij helpen: het boek Ik maak het uit! gaat over een gezonde relatie met je smartphone. Het lijkt me heerlijk om praktische tips en inzichten te krijgen om minder bezig te zijn met je telefoon.
26. Een boswandeling maken. Ik maak eigenlijk nooit een boswandeling en ik heb geen idee waarom niet. Ik kan me goed voorstellen dat het rustgevend werkt en ik zie mezelf al helemaal lopen in de herfst tussen de gekleurde bomen!

Wat vind je van de lijst? En welke dingen zou jij nog willen doen voordat je een volgende leeftijd bereikt? 🙂

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

10 Reacties

 1. Evi
  18 juli 2018 / 18:29

  Ik wil je best helpen met 14 en 24. Stuur maar een kaartje en we plannen een etentje in!?

  Leuke lijst Noukieeee!

 2. Lindy Gijsbrechts
  19 juli 2018 / 08:54

  Ik wil ook wel helpen met 14 maar dat gaat niet samen met 22 :$

 3. Aesa
  19 juli 2018 / 15:39

  Wat een leuk artikel mop! Heel interessant om te lezen wat je bezig houdt en wat je zou willen bereiken over een jaar.

  P.s. I’m all in om (weer) met je mee te gaan naar de sauna, boswandeling en nieuwe steden en eetplekjes in NL te ontdekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.