Citytrip Marrakech: tips over de bezienswaardigheden

Op de dag dat dit artikel online komt, vlieg ik naar Rome! 2018 is tot nu toe al een fantastisch reisjaar en ik geniet met volle teugen. Mijn vriend en ik bezochten dit jaar Dubai, we hadden een familieweekend dichtbij Zwolle en met mijn vriend ging ik nog naar Berlijn en Marrakech. Voordat ik over Rome begin wil ik graag eerst nog mijn tips over Marrakech met jullie delen!

De bruisende stad Marrakech

We kwamen op dinsdagmiddag aan en we besloten de stad een beetje op eigen houtje te verkennen. Het was midden juli dus het was ontzettend warm, we moesten echt nog even aan de temperatuur wennen (ook niet gek met 43 graden!). De eerste dag liepen we over het bruisende Djemaa el Fna plein en we liepen rondom de Koutoubia moskee. We zochten de verkoeling op in het parkje tegenover de moskee en we genoten van de schaduw. Een fijne, relaxte dag om de stad goed in ons op te nemen en te wennen aan de stad en de temperatuur! De tweede dag begonnen we bij de beroemde botanische tuin Le Jardin Majorelle. Daarna gingen we op pad met het Time to momo reisboekje. Ik was er eerder eigenlijk van overtuigd dat reisgidsen suf waren, maar ik vind de lijn van Time to momo heel verfrissend en de vormgeving is geweldig met leuke tips. Er staan handige wandelroutes in die je op een leuke manier kennis laten maken met de stad. De tweede dag liepen we dan ook route 2 uit het boekje en zo bezochten we ook het nieuwe station van Marrakech en we slenterden door de wijken Guéliz en Hivernage. Ook hebben we de souks natuurlijk niet overgeslagen, het blijft bijzonder om mensen de hele dag in hun kleine winkeltjes te zien zitten. Route 3 was mijn favoriet: op de derde dag liepen we deze route waarbij we onder andere paleis El Bahia, paleis El Badi, de Saädische graftombes en het luxe hotel La Mamounia bezochten. Een route waarbij cultuur centraal staat en je echt veel toffe en indrukwekkende plekken ziet! Ook hebben we in Marrakech bij veel leuke restaurants gegeten en we hebben ook een keer op het Djemaa el Fna plein gegeten. Over dit plein gesproken, hier kijk je (vooral ’s avonds) echt je ogen uit. Henna-tatoeëerders, slangenbezweerders, muzikanten, buikdanseressen en verkopers, het komt allemaal voorbij!

Marrakech en omgeving

Na drie dagen wandelen in de hitte waren we wel toe aan wat verkoeling. Daarom besloten we om een dagje naar het waterpark Oasiria te gaan! Normaal gesproken zou ik dat niet zo snel doen tijdens een vakantie, maar we waren er allebei aan toe om even een dagje te niksen en lekker te zwemmen, te zonnen en een boekje te lezen (ik las Op het einde gaan ze allebei dood uit, janken!). Het scheelde dat we best wel wat dagen hadden in Marrakech, dus we hadden er tijd voor om een dagje te niksen. De dag daarna gingen we naar de Ouzoud watervallen. Het is een eindje rijden vanuit Marrakech, maar ik vond het de moeite waard! We hadden een toffe tour waarbij we ook echt afdaalden naar beneden en ondertussen genoten we van het geweldige uitzicht. Ook genoten we van een lunch met uitzicht op deze prachtige watervallen. Heerlijk om hier rond te lopen na de drukte van de afgelopen dagen in de drukke stad Marrakech!

Is Marrakech een aanrader?

Ik moet eerlijk zeggen dat ik had verwacht dat ik verliefd zou worden op deze stad. We hebben genoten en we hebben echt een leuke vakantie gehad, maar het heeft me niet omver geblazen. Ik weet niet waar het precies door komt, misschien omdat het een heel drukke en overweldigende stad is, maar dat vond ik juist ook wel tof om te zien. Wat ik het meest bijzonder vond aan Marrakech, is dat je echt in een andere wereld terechtkomt. Ik had verwacht dat het wat meer modern en verwesterd zou zijn, maar je ziet nog veel van het authentieke Marrakech. Heel bijzonder! Door de wandelroutes hebben we veel verschillende delen van de stad gezien en ik vind het tof dat we ook nog naar de Ouzoud watervallen zijn geweest. De warmte was trouwens wel prima te doen, we hebben hier alleen de eerste dag echt last van gehad. We zijn trouwens niet naar de woestijn geweest omdat we dit eerder dit jaar in Dubai en ook een keer eerder in Tunesië hebben ervaren, en de woestijn blijft toch een woestijn, haha. Maar als je dit nog nooit hebt gedaan is het wel leuk!

Ben jij weleens in Marrakech geweest? 🙂

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.