Blogtour: Julia Whelan – Een jaar met jou | 3x toffe bestemmingen in Engeland

Hoewel ik de laatste jaren onwijs veel verre reizen en toffe citytrips heb gemaakt, is het alweer even geleden dat ik in Engeland ben geweest. Ik ben zelfs maar één dag naar Londen geweest! Ik ben heel benieuwd wat Engeland verder allemaal te bieden heeft. Tijdens het lezen van Een jaar met jou van Julia Whelan werd ik enthousiast over de stad Oxford en dit inspireerde mij om dit artikel te schrijven: 3 toffe bestemmingen in Engeland die ik zou willen bezoeken!

1. Oxford

Eerlijk gezegd had ik nooit echt een beeld bij Oxford, totdat ik Een jaar met jou van Julia Whelan las. Deze roman gaat over de Amerikaanse Ella die haar droom volgt en een jaar in Oxford gaat studeren. Na dat jaar zal haar een plek wachten in het campagneteam van de eerste vrouwelijke presidentskandidaat van de Verenigde Staten. Dat vond ik veelbelovend klinken, echt een powervrouw! Ze leert haar poëziedocent Jamie steeds beter kennen en ze komt erachter dat hij een groot geheim met zich meedraagt. Het einde van haar studiejaar nadert: blijft ze of gaat ze terug? Ik had verwacht dat het verhaal een andere kant op zou gaan, maar ik heb wel een mooi beeld gekregen van Oxford. Julia Whelan schrijft heel beeldend en ik vond het leuk om te lezen over de Engelse cultuur en over de sfeervolle stad Oxford. Volgens mij zijn de gebouwen in deze stad prachtig! Het lijkt me tof om naar Oxford te gaan en de kastelen te bezoeken, de universiteiten te bekijken en wat te drinken in één van de pubs. De foto’s van Oxford zien er in ieder geval veelbelovend uit. Terug naar het boek, mijn recensie van Een jaar met jou kun je binnenkort op mijn blog lezen!

2. Londen

Londen kan natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje. Ik ben maar één keer in Londen geweest en dat was ook maar één dag. Ook is het alweer meer dan tien jaar geleden! Volgens mij is er nog genoeg te zien en te doen, dus ik zou graag nog een keer teruggaan. Ik heb heel goedkope treintickets én vliegtickets gevonden en ik heb geprobeerd twee verschillende vriendinnengroepen én mijn vriend enthousiast te maken, maar nog zonder succes haha! High tea’en met uitzicht op de Thames, de Big Ben, Buckingham Palace en het London Eye bewonderen, lopen over de Tower Bridge, de Harry Potter tour doen… ik zie het wel zitten!

3. Bath

Bath lijkt me een heel sfeervolle stad, als ik de foto’s mag geloven. De Roman Baths zie ik vaak voorbij komen, maar ook de Pullteney Bridge, The Royal Crescent en Bath Abby. Het is volgens mij niet zo’n grote stad, maar wel een heel gezellige en leuke plek waar je je goed kunt vermaken. Ik ben echt nog een groentje als het gaat om Engelse steden, maar deze drie plekken lijken me echt de moeite waard om eens te bezoeken!

Ook ben ik wel benieuwd geworden naar Newcastle en Manchester, ik zie een rondreis door Engeland wel zitten! Welke bestemmingen in Engeland hebben jullie bezocht? 🙂

* Dit artikel is onderdeel van een blogtour

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

2 Reacties

  1. 22 augustus 2018 / 18:37

    Ja, als een land helemaal mijn ding met reizen is, dan is het wel Engeland! Wat een fantastisch land! Ik ben al in behoorlijk wat steden geweest: Londen, Bath, Bristol (echt een aanrader, vond het zelfs misschien wel leuker dan Bath, maar beiden steden zijn goed te combineren, aangezien ze dichtbij elkaar liggen), Exeter (de stad waar ik heb gewoond), Birmingham, Liverpool, Leeds, Newcastle en nog heel veel gebieden en kleine plaatsen. Dit najaar ga ik terug naar het prachtige land en dan ga ik naar Londen, Exeter en voor mij een nieuwe plek: Brighton! Ik kan niet wachten!

  2. 2 september 2018 / 16:29

    Ik moet altijd aan die prachtige kostuumdrama’s denken als ik Bath hoor! <3 Newcastle lijkt me ook erg leuk om heen te gaan in Engeland!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.