15 vakantiedilemma’s

Om een beetje in de vakantiesferen te blijven, deel ik vandaag 15 vakantiedilemma’s met jullie (geïnspireerd door Reisdoc). Sommige dilemma’s zijn nog best wel moeilijk, haha! Ik ben benieuwd, wat zouden jullie kiezen?

Zonvakantie of wintersport?

Zonvakantie! Maar dat is eigenlijk niet eerlijk, want ik ben nog nooit op wintersportvakantie geweest. Nu ik bij SIS Leisure Group werk (waar Skidôme onderdeel van is), ben ik wel van plan om skiles te gaan nemen. Ik weet niet of ik ooit op wintersport zou gaan. Niet omdat het me niet leuk lijkt, maar het is best wel prijzig en dat geld besteed ik dan liever aan een verre reis of stedentrip waar ik heel veel kan zien. Maar zeg nooit nooit!

Vakantie aan de kust of vakantie in het binnenland?

Moeilijke vraag, er is voor allebei wat te zeggen. Ik vind het lekker om een paar dagen aan het strand te liggen, maar dat zou ik niet een hele vakantie doen. Er is nog zoveel te zien! Een vakantie met natuur en cultuur snuiven gecombineerd met lekker luieren vind ik daarom ideaal, maar dan zou ik in dit geval voor een vakantie aan de kust kiezen.

Europees eten of Aziatisch eten?

Ai, weer een moeilijke vraag. Ik hou van de Aziatische keuken maar bijvoorbeeld ook van de Italiaanse en Spaanse keuken. Ik denk dat ik dan toch voor de Europese keuken ga!

Weg met vriendinnen of weg met partner?

Dan kies ik voor mijn vriend! We zijn al meer dan zes jaar samen dus we zijn goed op elkaar ingespeeld en we hebben al veel geweldige reizen mogen maken. Zo zijn we bijvoorbeeld samen naar New York en Dubai geweest, we hebben rondgereisd door Mexico en Vietnam en we hebben ontelbaar veel bijzondere citytrips gemaakt in Europa. Maar ik ga ook regelmatig weg met vriendinnen, zo ben ik deze week met een vriendin in Rome geweest en ik ga ieder jaar met onze vriendinnengroep op vriendinnenweekend. Ook staat er nog een tripje naar Wenen op de planning met een vriendin. Ik vind het geweldig om met vriendinnen op pad te gaan, maar mijn vriend is wel mijn favoriete reismaatje.

Actieve vakantie of luiervakantie?

Mijn vriend zal wel moeten lachen als hij dit leest, want ik kies voor de actieve vakantie! Het is niet zo dat ik niet van luieren houd, ik wil gewoon zoveel mogelijk zien als ik ergens ben. Onze tripjes zijn dan ook vaak best wel vermoeiend en we komen niet altijd uitgerust terug, maar ik vind het al heel fijn om even weg te zijn uit de dagelijkse sleur en helemaal op te gaan in een nieuwe stad.

Azië of Afrika?

In Azië heb ik tot nu toe China, Nepal en Vietnam bezocht en in Afrika ben ik naar Marokko en Tunesië geweest (Kenia staat over ruim een maand op de planning). Ik heb dus nog niet zo’n goed beeld van het échte Afrika. Ik verwacht dat ik Afrika heel tof ga vinden, ik zou ook graag nog eens een reis willen maken door Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Zimbabwe. Op dit moment zou mijn voorkeur uitgaan naar Azië, mijn eerste verre reis ging namelijk naar Nepal en dat was een ontzettend bijzondere ervaring. Ook in China en Vietnam heb ik rondgereisd en dit zijn fantastische landen!

Barcelona of Rome?

Ik ben pas één keer in Barcelona geweest en dat was maar één dagje. Ik zou er dus best nog eens terug naartoe willen! Deze week ben ik teruggekomen uit Rome en dat vond ik een geweldige stad. Iedereen zegt altijd dat Rome fantastisch is en dat de stad een openluchtmuseum is, maar nu heb ik met eigen ogen kunnen zien dat dit ook echt waar is. Ik kies dus voor Rome!

Hotel of camping?

Vroeger gingen we vaak naar campings als we op vakantie gingen naar Frankrijk en daar heb ik goede herinneringen aan. Toch zou ik er nu niet zo snel meer voor kiezen om op een camping te staan, dus dan kies ik voor een hotel! Al vind ik een camping wel een stuk gezelliger, maar een hotel is vaak toch wat handiger.

Citytrip of natuurvakantie?

De afgelopen jaren heb ik superveel citytrips gemaakt, ik vind het geweldig om een paar dagen weg te zijn en rond te dwalen in een stad waar je nog nooit eerder bent geweest. Ook houd ik van de natuur, ik heb bijvoorbeeld in China en Vietnam ook prachtige hikes gedaan. Ik kan van allebei heel erg genieten. De laatste jaren heb ik heel veel citytrips gemaakt, dus ik zou nu kiezen voor een natuurvakantie!

Wereldreis of de wereld zien in meerdere keren?

Mag het ook allebei? Een wereldreis maken is één van mijn grootste wensen en doelen. Als dit doel vervuld is, ben ik waarschijnlijk nog lang niet uitgekeken op het reizen. Er komen altijd weer nieuwe bestemmingen bij die ik graag zou willen bezoeken. Maar als ik dan moet kiezen, dan ga ik voor de wereldreis. Een lange tijd eropuit en alle plekken zien die ik graag wil bezoeken, een langere tijd op een plek blijven als het bevalt en misschien ergens een tijdje werken… en dan hoop ik als ik weer terug ben van de wereldreis nog regelmatig mooie reizen te maken.

Nooit meer reizen of nooit meer je vrienden zien?

Er is nog zóveel te zien, dat ik zou kiezen voor nooit meer vrienden zien. Maar als ik over een paar jaar een heleboel landen en steden heb kunnen bezoeken, kies ik voor nooit meer reizen. Ik vind het een superstomme vraag haha, want ik kan niet zonder reizen en ook niet zonder vrienden!

Weg met de auto of weg met het vliegtuig?

Ik vind beide manieren van reizen prettig! Mijn vriend en ik reisden dit voorjaar met de auto naar Berlijn en dat is prima bevallen. Met het vliegtuig hebben we ook al veel mooie reizen mogen maken en dat is me tot nu toe ook altijd goed bevallen. Ik denk dat ik dan voor het vliegtuig kies omdat je dan over het algemeen verder weg gaat en een bijzondere reis maakt, al vind ik met de auto reizen wel gezelliger!

Backpacken of cruisen?

Backpacken, maar ik zou ook wel een keer een cruise willen maken!

Alles regelen of op de bonnefooi?

Tot nu toe ben ik meer van het alles regelen, maar het lijkt me ook heel fijn om een keer op de bonnefooi op vakantie te gaan.

Roadtrip of op één plek blijven?

Roadtrip! Ik kan me goed voorstellen dat het heerlijk is om een langere tijd op een plek te blijven, maar als ik moet kiezen, dan kies ik voor de roadtrip. Er zijn nog ontelbaar veel mooie plekken te bezoeken!

Welke antwoorden zou jij geven op deze vragen? Ik ben benieuwd! 🙂 

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

10 Reacties

 1. 27 augustus 2018 / 09:07

  Ah wat een leuk artikel! Ik zou ook voor Rome kiezen, ik ben er dit voorjaar voor het eerst geweest en het is daar echt prachtig!

 2. Aesa
  27 augustus 2018 / 12:08

  Super leuk artikel mop! Ik heb genoten van onze Rome trip, deze kunnen we eindelijk NA AL DIE JAREN afvinken. Het was geweldig! <3

 3. 27 augustus 2018 / 18:27

  Wat grappig, ik heb deze tag ook al eens ingevuld! 😉 Leuke antwoorden!

 4. Richard
  27 augustus 2018 / 20:37

  Leuk artikel! Mijn keuzes:

  Zonvakantie
  Vakantie aan de kust
  Europees eten
  Weg met partner
  Luiervakantie

  Azië of Afrika? Geen idee, pas

  Rome
  Camping
  Natuurvakantie
  Wereldreis
  Nooit meer reizen
  Weg met de auto
  Backpacken
  Op de bonnefooi
  Roadtrip

  • 27 augustus 2018 / 21:16

   Leuk om te zien ? Best wel een aantal hetzelfde en degene die je anders hebt verrassen me ook niet ?

 5. Vienna
  28 augustus 2018 / 09:01

  Heel leuk artikel!! Ik heb super veel zin in Wenen! 😀

  1. Zonvakantie
  2. Vakantie aan de kust
  3. Europees eten
  4. Weg met partner
  5. Actieve vakantie
  6. Afrika
  7. Rome
  8. Camping
  9. Natuurvakantie
  10. Wereld zien in meerdere keren
  11. Nooit meer je vrienden zien (heel stomme vraag ja haha)
  12. Weg met het vliegtuig
  13. Backpacken
  14. Op de bonnefooi
  15. Roadtrip

  • 28 augustus 2018 / 16:04

   Ahhh heel leuk om te zien! Veel hetzelfde ? En ik heb ook nu al heel veel zin in onze trip naar Wenen! ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.