Boekrecensie: Joany Buenen – Kijk naar mij

Floor krijgt een bijzonder voorstel van de manager van superster Yasmine. Wil ze één zomer aan de slag als Yasmines dubbelganger? Als look-a-like die de aandacht van paparazzi en fans kan afleiden, stapt Floor in een wereld vol glitter en glamour. Maar trouwe fans krijgen argwaan…

Tijdens mijn stage bij GIRLZ vertelde Joany (die bij MEIDEN magazine werkt) me waar haar nieuwste boek over zou gaan. Ik vond het gelijk super interessant, ik had nog nooit gehoord over de complottheorie over Avril Lavigne (en ik was vroeger fan van Avril, haha). Ik wist meteen dat ik Joany’s boek graag wilde gaan lezen, omdat ik Joany heel aardig vind en ook echt benieuwd was naar het boek!

Hoewel ik niet binnen de doelgroep val (het boek is vanaf ongeveer 11 jaar), heb ik wel heel erg genoten. Kijk naar mij leest superlekker weg. Dat ligt deels aan het schrijven voor de doelgroep, maar ook aan de fijne en vlotte schrijfstijl van Joany. De personages zijn goed uitgewerkt en ik leefde echt mee met Floor. Haar gevoelens en onzekerheden zijn realistisch en ik denk dat jonge meiden zich zeker in Floor kunnen herkennen. Ook is het mooi om te zien hoe Floor zich door het boek heen ontwikkelt!

Naast dat het boek lekker wegleest, zit er ook een mooie boodschap in over identiteit en trouw zijn aan jezelf. Ook het verhaal vind ik origineel en leuk uitgewerkt. Ik weet zeker dat ik Kijk naar mij ook tof had gevonden toen ik jonger was. Ik heb er in ieder geval van genoten, een aanrader voor iedere tiener!

★★★★☆


* Dit boek heb ik ontvangen als recensie-exemplaar

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.