Tijd voor thee: 5 lessen die ik leerde tijdens mijn zomerstage

Stage lopen bij een tijdschrift leek mij de perfecte invulling van mijn zomervakantie. Afgelopen zomer ging ik daarom 9 weken aan de slag bij GIRLZ om mee te schrijven voor de website en het tijdschrift. Kijk je mee naar wat ik allemaal leerde?

★ Lief zijn voor jezelf in plaats van een dictator: dit is misschien wel de belangrijkste les die ik leerde afgelopen zomer. Na mijn laatste tentamen ging ik gelijk stage lopen en na mijn stage had ik gelijk weer colleges. Ik heb mezelf dus geen vakantie gegeven en achteraf heb ik daar spijt van. Ik had mezelf een weekje vakantie moeten gunnen (of in ieder geval een dag!). Nu ging ik van de ene drukke periode (studeren) naar de andere drukke periode (fulltime zomerstage), waardoor ik al helemaal moe begon aan een nieuwe drukke periode (studeren, waaronder het schrijven van mijn masterthesis). Ik snap nu pas goed waarom mensen vakantie nodig hebben. Het grappige is dat ik deze periode alsnog super streng ben voor mezelf, maar ik wil hier echt op gaan letten. Ik ben me er in ieder geval bewust van, nu nog in de praktijk brengen!

★ Hoe gaat het er aan toe bij een tijdschrift?: het was superleuk om een kijkje achter de schermen te krijgen. Vroeger had ik een abonnement op GIRLZ en heb ik veel tijdschriften verslonden, en nu kon ik zelf aan de slag! Het was tof om te zien hoe een tijdschrift tot stand komt: van de brainstorm tot de plank, tot het uitwerken van artikelen en ideeën aandragen voor de vormgeving, tot het muren en het uiteindelijke resultaat. Op dezelfde verdieping als GIRLZ zaten ook Hitkrant, MEIDEN Magazine en CosmoGIRL!, dus het was ook leuk om hier en daar mee te kijken bij deze tijdschriften. Het vooruit werken vond ik ook bijzonder: in de zomer schreef ik artikelen voor het winterboek. Het is zo leuk om je eigen artikelen terug te zien in het tijdschrift!

Tijd voor thee: 5 lessen die ik leerde tijdens mijn zomerstage

★ Mijn laatste stage: ik hoefde voor mijn studie geen stage te lopen, maar ik wilde zelf meer werkervaring opdoen. Toch voelde het wel raar om als stagiaire aan de slag te gaan, ik heb namelijk ook gewoon een HBO diploma op zak en ben nu door aan het studeren voor mijn masterdiploma. Daarom voelde het af en toe wel gek als ik ‘stagiaire’ klusjes moest doen (post versturen, tijdschriften opruimen) terwijl ik een hogere opleiding heb dan sommige werknemers, maar dat hoort er nou eenmaal bij. Als het goed is ben ik over een paar maanden afgestudeerd, dus dan gaat het echte werk beginnen. Dit was daarom mijn laatste stage!

★ Sfeergevoelig: dat ik heel gevoelig ben is niet nieuw voor mij, maar ik had er nu voor het eerst last van op de werkvloer. Ik vind de sfeer onderling en op de werkvloer ontzettend belangrijk, anders heeft het ook invloed op mijn werk.

★ Functie: in 9 weken schreef ik maar liefst 294 artikelen voor de website en 15 items voor het blad. Een hoop schrijven dus! Schrijven vind ik ontzettend leuk om te doen, maar ik merkte tijdens deze stage dat ik méér wilde dan alleen maar schrijven. Dit kan echter ook aan de doelgroep liggen: je schrijft voor meiden tussen de 12 en 16 jaar, waardoor je je natuurlijk aan bepaalde regels moet houden. Ik merkte dat ik niet alleen maar artikelen wilde schrijven, maar ook mee wilde denken over de inhoud, de statistieken verbeteren, meedenken over de marketing en dergelijke. Ik weet nu dus dat ik veel meer uitdaging zou willen dan alleen maar schrijven.

Zou jij bij een tijdschrift willen werken? 🙂

Tijd voor thee: 5 lessen die ik leerde tijdens mijn zomerstage

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

7 Reacties

 1. Anny
  21 oktober 2017 / 14:08

  Weer een paar wijze lessen gehad! Je gaat er wel komen ?

 2. 21 oktober 2017 / 15:57

  Als je nog een keer bij een tijdschrift mocht stage lopen of aan de slag als freelancer, welk Nederlands blad dan ook, welke zou je dan kiezen en waarom? Wat voor doelgroep vind je nou echt leuk om voor te schrijven? 🙂

  • 21 oktober 2017 / 17:41

   Ik vond het wel heel leuk om voor deze doelgroep te schrijven, maar dan zou ik wel meer uitdaging willen (dus meer bezig houden met de strategie en marketing en dergelijke)! Verder lijken &C, LINDA.(MEIDEN) en Flow Magazine me qua tijdschriften ook tof. Ik vond het heel leuk om hier ervaring op te doen, maar werken bij een tijdschrift is niet per sé mijn droombaan. Iets van content marketeer / social media marketeer of copywriter lijkt me namelijk ook leuk 🙂

 3. 22 oktober 2017 / 10:55

  Zo tof dat je stage hebt gelopen bij Girlz! Het lijkt mij echt geweldig om bij een tijdschrift te werken!

 4. 22 oktober 2017 / 16:57

  Ik vind het zo onwijs leuk dat je dit gedaan hebt! En het klinkt inderdaad alsof je er heel veel van hebt geleerd voor je professionele loopbaan en over jezelf 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.