Boekrecensie: Lois P. Frankel – Nice Girls Don’t Get The Corner Office

De laatste tijd ben ik steeds meer geïnteresseerd in non-fictie boeken. Boeken over productief werken, persoonlijke groei en natuurlijk reizen boeien me de laatste jaren steeds meer en vooral in het afgelopen jaar heb ik redelijk wat non-fictie boeken verslonden. Toen ik Nice Girls Don’t Get The Corner Office in de winkel zag liggen, sprak het me meteen aan. Het is een dik boek met een mooie, sprekende kaft. Vooral de belofte ‘adviezen om te groeien in je werk’ wekte mijn interesse. Ik werk nu bijna een jaar bij mijn eerste fulltime baan en het boek leek me hierbij een goed handvat om te kijken op welke manier ik mezelf wil ontwikkelen op de werkvloer.

Nice Girls Don’t Get The Corner Office begint met een intro over hoe het werkleven is veranderd door de jaren heen en hoe vrouwen van mannen verschillen op de werkvloer. Aan het begin van het boek kun je een checklist invullen, zodat je precies weet waar jouw sterktes en zwaktes liggen. Erg handig! Je kunt het boek dus lezen door je te concentreren op jouw zwaktes, maar ik heb het boek gewoon van het begin tot het eind gelezen zodat ik alle tips in me op kon nemen. Het boek behandelt specifieke ‘fouten’ per thema. De fouten die worden behandeld zijn aangevuld met praktijkvoorbeelden en je krijgt gelijk praktische tips over hoe je hiermee aan de slag kunt gaan. Er zitten zeker ‘fouten’ tussen waar ik me ook schuldig aan maak en daardoor is het boek erg handig in gebruik. Het belangrijkste advies van Frankel is dat vrouwen zich vaak als meisjes blijven gedragen en dat zouden ze niet moeten doen. Toen ik dat voor het las voelde ik me een beetje aangevallen, maar er zit wel echt een stukje waarheid in.

Nice Girls Don’t Get The Corner Office heeft me geïnspireerd om na te denken over hoe ik wil groeien in mijn werk en welke handvatten ik daarvoor kan gebruiken. Van assertiever worden in het algemeen tot mijn fysieke houding veranderen tijdens meetings. Sommige tips zijn klein, maar kunnen een groot verschil maken. Daarnaast zijn een aantal tips erg oppervlakkig, maar er zitten ook zeker bruikbare tips tussen. Een must-read voor vrouwen die willen groeien in hun werk!

★★★☆☆

* Dit boek heb ik ontvangen als recensie-exemplaar

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

2 Reacties

  1. 12 december 2018 / 14:58

    Toevallig heb ik dit boek net gekregen en zag ik je recensie. Ben benieuwd, het klinkt wel leuk!

  2. 26 december 2018 / 23:02

    Dit lijkt mij een heel interessant boek! Ik ben ook steeds meer geïnteresseerd in non-fictie, al lees ik nog graag fictie.

    Liefs,
    Marloes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.