Zo bepaal je de route van je wereldreis (+ winactie wereldkaart t.w.v. € 79,95!)

Iedereen mag het nu weten: mijn vriend en ik gaan een jaar op wereldreis! Ik ben zo blij dat ik deze droom waar kan gaan maken. Nog 65 nachten slapen en dan stappen we op het vliegtuig naar Vancouver. Vandaag vertel ik jullie meer over hoe je de route van je wereldreis bepaalt, wat onze route is én je maakt kans om een wereldkaart te winnen!

Hoe bepaal je de route van je wereldreis?

1. Waar wil je écht naartoe?

Welke landen wil je per se bezoeken tijdens je wereldreis? Voor mijn vriend waren dat Amerika en Nieuw-Zeeland, voor mij Canada en zo ongeveer de rest van de wereld. We wisten dus zeker dat we naar Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland wilden, dus vanuit daar zijn we een route gaan maken. Kijk nog even niet naar budget/tijd/klimaat, schrijf voor jezelf op welke landen je sowieso gezien wilt hebben. De rest komt daarna wel!

2. Klimaat en budget

Kijk in welke maanden je ieder land het beste kunt bezoeken. Ik wil bijvoorbeeld in Canada zijn als het niet sneeuwt en ik wil in Nieuw-Zeeland en Australië zijn als het daar lekker weer is. Houd ook rekening met regenseizoenen, al wil een regenseizoen ook niet in ieder geval zeggen dat je het land in die periode niet hoeft te bezoeken.

Heel leuk, al die plannen, maar gaat het ook lukken met de kosten? Een wereldreis is niet bepaald goedkoop. De kosten van een wereldreis zijn afhankelijk van een heleboel factoren. Het hangt natuurlijk af van de manier waarop je reist. Ben je gehecht aan luxe of ga je reizen met een beperkt budget? Wij gaan op reis met onze backpack en vooral met campers, huurauto’s of het openbaar vervoer reizen en in hostels of in een tentje slapen. Daarnaast hangt het ook af van welke landen je bezoekt, wij hebben niet bepaald de goedkoopste landen gekozen. Als je een tijdje naar Azië gaat kun je waarschijnlijk wat langer reizen dan wanneer je door Australië reist. Er zijn online verschillende blogs te vinden waar je kunt lezen wat je per dag gemiddeld kwijt bent in een bepaald land. Op basis daarvan hebben wij een schatting gemaakt van wat we ongeveer kwijt zullen zijn. We hebben als het goed is genoeg gespaard om niet te hoeven werken op reis, en als het geld er sneller doorheen gaat, kunnen we er altijd nog voor kiezen om ergens te gaan werken. Wij hebben per land opgezocht hoe lang we overal willen blijven en wat we in iedere stad willen doen. Zo hebben we berekend hoe lang we overal blijven en hoeveel dat dus ongeveer zou gaan kosten.

3. Logische route

Nu je weet naar welke landen je sowieso wilt gaan, wanneer je deze landen het beste kunt bezoeken én hoeveel budget je ongeveer nodig hebt, kun je een logische route gaan maken. Als je toch naar Canada en Amerika wilt reizen, is het natuurlijk handig om deze landen achter elkaar te plakken. Bij ons was het ook echt wel even puzzelen om te kijken wanneer we het beste naar welk land konden gaan.

De route voor onze wereldreis

Mijn vriend en ik gaan vanaf eind augustus een wereldreis maken. Wij zijn uiteindelijk tot de volgende route gekomen: Canada →  Amerika →  Nicaragua →  Costa Rica →  Panama →  Colombia →  Peru →  Bolivia → Chili →  Nieuw-Zeeland →  Australië →  Japan →  India →  Sri Lanka.

Een vrij ambitieus plan, maar er is ook ruimte om van het plan af te wijken. We hebben tot nu toe alleen de eerste vlucht vastgelegd zodat we flexibel kunnen reizen. Er zullen vast nog een heleboel dingen gaan veranderen aan onze planning. Wat ik wel zeker weet is dat we door Canada, Amerika, Nieuw-Zeeland en Australië gaan reizen. Ik zou ook nog heel graag Cuba en Hawaii aan onze route toe willen voegen, maar ik denk dat we tijdens het reizen moeten beslissen of het in de planning en in het budget past.

Winactie wereldkaart t.w.v. € 79,95

Toen ik werd benaderd om een wereldkaart uit te zoeken, waren mijn vriend en ik al bezig met het leeghalen van ons appartement. We zijn van plan om het appartement te verhuren, dus we zijn de afgelopen maanden al druk bezig om spullen te verhuizen naar mijn oude slaapkamer bij mijn ouders. Daarnaast hebben we al een grote wereldkaart in ons appartement hangen waarbij ik met pin points heb aangegeven waar we al zijn geweest, nog steeds erg blij mee! Gelukkig heb ik iets anders leuks kunnen regelen, één van jullie mag een wereldkaart uitzoeken via Wereldkaarten ter waarde van € 79,95. Je kunt kiezen uit meer dan 90 verschillende designs en verschillende materialen. Je kunt er ook voor kiezen om er prikvlaggetjes bij te bestellen, zodat je een vlaggetje kunt prikken waar je bent geweest. Erg leuk! Ik vind dat er echt een heleboel mooie wereldkaarten tussen staan, ik zou waarschijnlijk zelf gekozen hebben voor een wereldkaart op hout. Ook de schoolplaten vind ik tof! Bij de zusterondernemingen van deze site kun je ook foto’s laten afdrukken, zoals een foto op glas, canvas, forex of dibond. Ik wist niet dat er zo veel mogelijkheden waren, het ziet er echt mooi uit! Grote kans dat ik na de reis wat mooie foto’s af laat drukken om thuis op te hangen 🙂

Wat moet je doen om kans te maken op het uitzoeken van een wereldkaart?

★ Volg mij op Instagram
★ Laat in een reactie op mijn blog of onder het bericht op Instagram weten welk land ik zéker niet moet overslaan tijdens de wereldreis en waarom. Ik ben heel benieuwd naar jullie suggesties! ?

Welk land moet ik zeker niet overslaan tijdens mijn wereldreis?

Liefs, Anouk

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

3 Reacties

 1. Lidia
  23 juni 2019 / 22:35

  Ik raad India aan, omdat het onvoorstelbaar is, hoe daar de mensen en vooral kinderen leven en toch geluksmomenten ervaren.

 2. Lara van Sundert
  24 juni 2019 / 19:03

  Georgië, zo underrated maar zo mooi! Ook qua natuur echt de moeite waard!

 3. Ans Stier
  25 juni 2019 / 09:52

  Ik loot graag mee, ik zou zeker naar ecuador gaan. Een prachtig land met jungle, bergen, strand, bananenplantages, nevelwoud. Echt super gaaf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.