Groot nieuws: wij gaan een jaar op wereldreis!!!

Yes, eindelijk kan ik het nieuws met jullie delen: mijn vriend en ik gaan een wereldreis maken! Ik kan echt niet wachten om dit grote avontuur aan te gaan en deze droom te vervullen. Vandaag vertel ik jullie meer over onze plannen!

Wij gaan op wereldreis!!!

Toen mijn vriend en ik in februari 2017 een stedentrip naar Krakau maakten, hadden we het in het vliegtuig over de toekomst. Ik was net klaar met mijn pre-master en ik zou nog één jaar moeten studeren voordat ik mijn masterdiploma in ontvangst zou mogen nemen. Ik vertelde dat ik graag een langere tijd op reis zou willen gaan na mijn studie. Mijn vriend stelde voor om er samen voor een langere tijd tussenuit te gaan. Ik kan me herinneren dat we er tijdens onze stedentrip veel over gepraat hebben: het plan voor een wereldreis was geboren!

Bijna 2,5 jaar later is het dan zover! Ik heb mijn masterdiploma in ontvangst genomen én ik ben alweer bijna anderhalf jaar aan het werk. Het leek me fijn om voor de reis nog wat werkervaring op te doen én natuurlijk geld te sparen voor de reis. Afgelopen januari vertelden we onze ouders dat we op reis gingen zodat ze aan het idee konden wennen en in februari boekten we onze eerste tickets: een enkeltje naar Vancouver, Canada. Ik heb er nog niks over geschreven omdat mijn vriend en ik allebei nog ontslag moesten nemen. Mijn vriend heeft het twee weken geleden op zijn werk verteld en ik heb vorige week ontslag genomen, spannend! We werken allebei nog wel tot en met augustus, maar het is fijn dat iedereen het nu mag weten. Mijn vriend en ik zijn bijna zeven jaar samen en we hebben de laatste jaren al een heleboel mooie reizen gemaakt. Van stedentripjes en vakanties naar Berlijn, Boedapest, Corfu, Praag, Riga, Parijs, Kopenhagen, Turijn, Tunesië, Turkije, Reykjavik, Krakau en Marrakech tot verre reizen naar Vietnam, Mexico, Dubai en New York. Af en toe kan ik het zelf nog steeds niet geloven: we gaan een wereldreis maken! Ik kijk er echt naar uit om geweldige bestemmingen te ontdekken en het gevoel van ultieme vrijheid te ervaren. Ik kan echt niet wachten!

De voorbereidingen voor de wereldreis

Ik ben zó blij dat het nu eindelijk geen geheim meer is, want ik heb er een heleboel over te vertellen. Er moeten natuurlijk een hoop dingen geregeld worden. Denk aan het maken van een planning, het budget, verzekeringen, auto, ons appartement verhuren of verkopen, visums, inentingen en zo kan ik nog wel even doorgaan. De komende tijd ga ik jullie dan ook meenemen in de voorbereidingen, er staan al een heleboel leuke en hopelijk nuttige artikelen klaar. Laat het me vooral weten als je vragen hebt of specifiek iets wil weten over een bepaald onderwerp. Volgende week komt er een artikel online waarin ik jullie alles vertel over onze route!

Waar zou jij naartoe gaan als je een wereldreis zou maken? 🙂

Liefs, Anouk

Mijn februari: Dubai, fulltime werken en afstudeerceremonie!

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

10 Reacties

 1. 13 juni 2019 / 08:26

  Wauw, wat gaaf dat jullie je dromen zo achterna jagen! Alvast heel veel plezier!

 2. 13 juni 2019 / 17:49

  Heel tof dat jullie een wereldreis gaan maken! Als ik een ‘wereldreis’ zou maken, denk ik dat ik liever in Europa blijf, hahah. Er zijn nog zoveel steden op dit continent die ik erg graag wil bezoeken: Kopenhagen, Oslo, Wenen, Florence (opnieuw), Stockholm, Reykjavik. En iets verder: ik wil heel graag ooit een keer naar New York.

  Liefs,
  Marloes

  • 19 juni 2019 / 08:45

   Europa heeft inderdaad ook nog een heleboel mooie plekken, helemaal met je eens! Kopenhagen, Reykjavik en New York kan ik je van harte aanraden ?

 3. Richard
  14 juni 2019 / 07:50

  Ik heb er enorm veel zin in!

 4. Anny
  14 juni 2019 / 17:51

  Hoewel ik het nog steeds moeilijk vind om jullie straks echt “los” te moeten laten, gun ik het jullie zo.
  Ga er daarom ook ontzettend van genieten. Nu van de voorbereidingen en straks van jullie droom! ??

 5. 16 juni 2019 / 10:26

  Echt supertof Anouk! Alvast heel veel succes met alle voorbereidingen en ik ben erg benieuwd naar al jullie reisplannen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.