Wereldreis voorbereidingen | Nog 2 maanden + VERLOOFD!

Twee weken geleden vertelde ik hier dat mijn vriend en ik een wereldreis gaan maken! Het lijkt me leuk om jullie op de hoogte te houden van onze voorbereidingen, want er moet een hele hoop geregeld worden als je een tijdje op reis gaat. Vandaag klets ik jullie gezellig bij!

Ontslag nemen

Bijna vier weken geleden liep ik op maandagochtend het kantoor van mijn manager binnen. Ik was redelijk zenuwachtig, ontslag nemen doe je natuurlijk niet iedere dag. Gelukkig reageerde mijn manager heel leuk en positief. Ik had me geen betere reactie kunnen wensen van mijn manager en collega’s, eigenlijk reageerde iedereen positief. Ze vinden het jammer dat ik wegga, maar ze vinden het heel leuk voor mij. We hebben afgesproken dat ik nog tot en met 2 augustus werk, dat zijn nu nog vijf weken. De komende weken ga ik me nog gewoon honderd procent inzetten en mijn best doen om mijn taken goed over te dragen. Wel gek hoor, dat ik hier straks afscheid neem. Het was een toffe eerste baan waar ik veel heb kunnen leren over het werkleven!

Appartement verhuren

Ook zijn we nu druk bezig met een huurder zoeken voor ons appartement. Mijn vriend wilde het in eerste instantie verkopen, maar het leek mij fijner om het te verhuren. Zo hebben we weer gelijk een plekje als we thuiskomen en dan kunnen we vanuit daar het appartement gaan verkopen als we een huis kopen. We verhuren ons appartement gemeubileerd, dus de meeste grote meubels blijven staan. We zijn de afgelopen maanden al druk bezig om persoonlijke spullen te verhuizen naar mijn oude slaapkamer bij mijn ouders thuis. De eerste bezichtiging is inmiddels achter de rug, ik hoop dat we snel een geschikte kandidaat vinden zodat we het appartement met een gerust hart achter kunnen laten.

Overige zaken regelen

Verder moeten we nog een heleboel andere dingen regelen. Zorgen dat we alle inentingen hebben, visums regelen, creditcard aanvragen en abonnementen opzeggen, maar ook het eerste verblijf in Vancouver alvast vastleggen en een keuze maken over ons vervoer. We zijn er nog niet helemaal uit of we met een camper door Canada gaan reizen of met een huurauto inclusief tentje. Ook zijn we onze wandelschoenen alvast aan het inlopen. Daarbij zijn er nog wat spullen die ik aan wil schaffen, zoals een lichte laptop, externe harde schijf, powerbank, windjack en wandelleggings. Het is zo leuk om met deze voorpret bezig te zijn!

Verloofd!!!

Dit hele artikel stond al klaar voor vandaag, maar daar wil ik toch nog een heel bijzonder nieuwtje aan toevoegen: we zijn verloofd! Gisteren heeft mijn vriend me heel romantisch en creatief verrast en ten huwelijk gevraagd in het bijzijn van lieve vrienden en familie. Ik denk dat ik volgende week een apart artikel ga publiceren over het aanzoek. Nu gaan we straks verloofd op wereldreis, zo bijzonder! Ik zit nog in een romantische bubbel, dus daar ga ik lekker van genieten! Ik denk dat ik niet gelukkiger kan zijn dan dit ❤️

Ik kan écht niet wachten om deze mooie reis te gaan maken en ik tel de dagen af! Heb jij vragen over de voorbereidingen of andere vragen over de wereldreis? Stel ze gerust!

Liefs, Anouk

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

6 Reacties

 1. Anny
  30 juni 2019 / 19:02

  Jullie reis gaat vast heel mooi en bijzonder worden!
  En dan ook nog als verloofden.
  Ik kan me het niet mooier wensen.
  Wat zullen we jullie gaan missen maar wat gun ik dit jullie ????

  • 3 juli 2019 / 14:33

   Dankjewel voor je lieve berichtje mama ❤️ Ik kan het me ook niet mooier voorstellen en ik ga jullie ook missen!!

 2. Richard
  1 juli 2019 / 10:59

  Wat een gebeurtenissen! Leuk artikel Heel fijn dat het allemaal leuke dingen zijn. Ik deel je gevoel en ben enorm gelukkig met alles, onze relatie, de wereldreis en dan natuurlijk de verloving. Ik hou van je. Xx

  • 3 juli 2019 / 14:34

   Ik kan echt niet wachten om op wereldreis te gaan en dan ook nog als verloofden!!! Love you ❤️

 3. Vienna
  1 juli 2019 / 15:34

  Zoooo leuk!! Ik kijk er naar uit om te lezen over al jullie voorbereidingen. Ik ben zo blij voor jullie!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.