Boekrecensie: Chinouk Thijssen – Break a Leg (Truth or Dance, #2)

India is toegelaten op de vervolgopleiding van het conservatorium, maar ook daar wordt ze lastiggevallen. Via de groepschat Truth or Dance stuurt een anomieme stalker haar en haar vriendinnen nieuwe opdrachten – nog gevaarlijker dan vroeger en met nog ergere gevolgen als ze niet gehoorzamen. De meiden leven voor het ballet, maar zijn ze klaar voor een dans des doods?

Break a Leg is het tweede deel in de Truth or Dance serie, geschreven door de Nederlandse auteur Chinouk Thijssen. Het eerste deel vond ik al erg leuk om te lezen: ik heb zelf ook het grootste deel van mijn leven gedanst dus ik vind het tof om te lezen over een thriller die zich afspeelt in de balletwereld. Maar laat je er niet van weerhouden om deze boeken te lezen als je geen danser bent, want de boeken van Chinouk houden je toch wel in zijn greep. In mijn vorige recensie schreef ik dat het eerste boek me deed denken aan een mix tussen Black Swan en Pretty Little Liars, maar daar moet ik aan toevoegen dat ik bij het tweede deel geen enkele vergelijking heb gemaakt. Ik vind deze boekenserie sterk genoeg van zichzelf!

Bij Truth or Dance was ik al de hele tijd aan het wisselen van verdachte en dit ging verder in Break a Leg. Telkens wanneer ik dacht te weten wie de dader was, gebeurde er weer iets waardoor dat onmogelijk was of er werd weer iemand anders verdacht gemaakt. Ik dacht dat ik de trucjes nu wel door zou hebben, maar ik heb nog steeds geen idee wie de stalker achter Truth or Dance is. Ja, ik heb een vermoeden, maar dan zul je zien dat ik in het laatste deel toch weer helemaal verrast wordt. Break a Leg is daarnaast ook nog ontzettend spannend. De opdrachten gaan nog verder dan in het eerste deel en het is echt een kwestie van leven of dood. De schrijfstijl van Chinouk leest heerlijk weg en je bent weer zo door het boek heen. Nu kan ik écht niet wachten totdat ik deel drie kan lezen!

Chinouk Thijssen heeft met Break a Leg laten zien dat ze een veelbelovende trilogie aan het schrijven is. De serie is echt een aanrader als je van spannende boeken houdt. Ik ben erg benieuwd naar de ontknoping!

★★★★☆


* Dit boek heb ik ontvangen als recensie-exemplaar

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

2 Reacties

  1. 12 juli 2019 / 12:26

    Toevallig kwam mijn recensie over Break A Leg ook gister online, haha! Helemaal met je eens, zo’n spannend boek. Ik kan niet wachten op het laatste deel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.