Wereldreis voorbereidingen | Nog 1 maand!

Wow, over een maand vertrekken Richard en ik naar Canada! Het idee van onze wereldreis ontstond in februari 2017 en sindsdien hebben we naar deze reis toegewerkt en naartoe geleefd. Ik besef nog steeds niet dat we over een maand in het vliegtuig stappen en misschien wel het mooiste avontuur gaan beleven. Ik heb er zo veel zin in! Vandaag klets ik jullie weer bij over alle voorbereidingen. 

Laatste werkweek + freelancen

Komende week is mijn laatste werkweek als Online Content Marketeer bij mijn huidige werkgever. Best wel gek! Dit was mijn eerste fulltime baan na het studeren. Na de reis ben ik van plan om een andere baan te gaan zoeken. Dat wordt sowieso iets met online content, maar ik heb nog geen idee in welke functie en bij wat voor bedrijf. Ik weet gewoon nog niet zo goed wat mijn droombaan is, maar dat is oké. Dat komt wel! Tijdens de reis hoop ik nog wat freelance tekstopdrachten te mogen doen. Nu schrijf ik regelmatig advertorials en ik vind het erg leuk om zulke samenwerkingen te hebben met bedrijven, maar het lijkt me ook heel leuk om een vaste opdrachtgever te hebben tijdens de reis. Ik heb al een aantal partijen benaderd, ik houd jullie op de hoogte! Naast alle voorbereidingen ga ik de komende weken nog veel leuke dingen doen met vriendinnen en familie. De dagen zitten alweer redelijk volgepland! Zo kan ik van iedereen afscheid nemen en nog genoeg leuke dingen doen.

Bloggen tijdens de wereldreis

Mijn plan is om regelmatig te blijven bloggen tijdens de wereldreis. Het geeft mij energie om mijn ervaringen uit te typen en ik verwacht dat ik het tijdens de reis leuk vind om alvast wat artikelen te publiceren. Het hangt er natuurlijk wel vanaf of we regelmatig internet hebben en of we hier de tijd voor nemen. Ik neem in ieder geval een laptopje mee zodat ik mijn reisverhalen uit kan typen. Ik heb besloten dat ik niet per se van ieder gelezen e-book een recensie wil schrijven. Ik wil even terug naar het genieten van het lezen en niet recensie-exemplaar na recensie-exemplaar recenseren. Zelf kiezen welke boeken ik wil lezen en daar van genieten zonder dat ik er over nadenk wat ik in de recensie ga zetten. Er zullen het komende jaar dus waarschijnlijk geen boekrecensies online komen, maar misschien wel een overzichtje met wat ik heb gelezen in een maand. Maar misschien denk ik er wel heel anders over tijdens de reis 🙂 En wie weet ga ik het schrijven van fictie of non-fictie wel weer oppakken!

Voorbereidingen voor Canada

Onze wereldreis start in Vancouver. We hebben besloten om een auto te huren en een tentje mee te nemen. Volgende week gaan we proefkamperen in de tuin van mijn ouders, ik ben heel benieuwd hoe dat gaat zijn, haha 😛 We hebben onze eerste overnachtingen in Vancouver vastgelegd en daarna gaan we de auto ophalen. Dan gaan we het westen van Canada ontdekken! We hebben een route uitgestippeld, maar we hebben nog geen overnachtingen vastgelegd. Zo kunnen we flexibel reizen en per dag bekijken of we ergens langer willen blijven of doorrijden. Ons eTa voor Canada is goedgekeurd en we hebben alvast de vlucht van Vancouver naar San Francisco geboekt. Extra leuk: mijn zus wil misschien langskomen met haar vriend en de kids als we in Amerika zijn! Dat zou ik superleuk vinden en dat maakt het afscheid ook ietsje minder moeilijk.

Overige voorbereidingen

Vorige week hebben we inkopen gedaan voor de reis, zoals de tent, slaapzak, kussen en wandelkleding. We moeten nog wel het een en ander kopen, maar de grootste dingen hebben we inmiddels aangeschaft. Ik wil wel nog een laptopje kopen waarmee ik kan bloggen op reis. Verder moeten we nog het een en ander regelen: denk aan inentingen, creditcard aanvragen en het internationaal rijbewijs laten maken. Maar over het algemeen lopen we goed op schema. Ik heb er zin in! 😀

Liefs, Anouk

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.