5 tips voor je bezoek aan Vancouver Island in Canada

Wij sloten ons avontuur in Canada af met een bezoek aan Vancouver Island. Ideaal om te genieten van de prachtige natuur op het eiland. In deze blog geef ik je mijn tips! 🙂

Victoria

Grote kans dat je avontuur op Vancouver Island in Victoria begint. De stad voelt Engels aan vanwege de victoriaanse bouwstijlen. Victoria is een grote stad waar een heleboel te doen is. Aanschouw het imposante parlementsgebouw, loop naar Fisherman’s Wharf om rond te struinen tussen de vrolijk gekleurde huisjes of ga walvissen spotten! Je kunt hier prima een dagje verblijven. Het Royal BC Museum blijkt overigens ook een aanrader te zijn!

Walvissen spotten in een zodiac

Yes, walvissen spotten! Dit was één van onze grootste redenen om Vancouver Island te bezoeken. We hadden al weleens eerder walvissen gespot in IJsland, maar dat was op een grote boot waarbij we niet zo dicht bij de walvissen kwamen. Onze tour in Victoria was met een zodiac, een soort rubberbootje. Het is sowieso een stuk leuker om met zo’n klein bootje de grotere wateren op te gaan. Daarnaast kwamen we ook heel dicht bij de walvissen, dat was ontzettend tof (bekijk hier Richards filmpje)!

Kamperen bij Gardenside acres

Ga je net als wij kamperen in Canada? Wij reisden met een huurauto en een tentje door het westen van Canada, zo ook op Vancouver Island. Tijdens ons verblijf in Victoria kampeerden wij bij Gardenside acres. Een camping die wordt gerund door een ouder stel, inclusief miniboerderij. Ze maken hier hun eigen brood, jam en granola en ze hebben kippen voor de eieren. Ten eerste waren de hosts ontzettend aardig en behulpzaam, ze hebben ons goede tips gegeven voor ons verdere verblijf op Vancouver Island. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om hier te ontbijten. Het ontbijt wordt vers gemaakt en dan naar je tent gebracht. Echt ontzettend leuk! Mocht je ook gaan kamperen, dan kan ik je Gardenside acres van harte aanraden.

Tofino

Tofino is een echt surfersdorpje. Wij verbleven eerst in Ucluelet waar we een mooie wandeling deden, de South Beach Trail. De volgende ochtend reden we verder naar Tofino, waar we twee hikes door het regenwoud hebben gelopen (Rain Forest Trail A en B). Canada heeft me al op zo veel manieren verbaasd, een regenwoud kan er ook nog wel bij! Ook kan ik je aanraden om door het dorpje Tofino te lopen en om naar een aantal strandjes te gaan. Wij gingen bijvoorbeeld naar Northern Beach waar we zagen hoe de surfers de golven pakten. Oh ja, in Tofino staat ook de eerste Tacofino truck! Toen wij er waren, was hij helaas gesloten vanwege een personeelsuitje. Maar als je tijdens je bezoek in Canada bij Tacofino wil eten, dan is het toch het leukst om dat hier te doen? Je kunt in Tofino trouwens ook een tour doen naar de hot springs. Wij vonden die te duur, maar wellicht is het de moeite waard!

MacMillan Provincial Park

Op de dag dat we van Tofino naar Nanaimo reden (om de ferry terug naar Vancouver te pakken) stopten we ondertussen bij MacMillan Provincial Park. Hier hebben we de Big Tree Trail gelopen. De hoogste boom die hier staat is hoger dan de toren van Pisa! Erg indrukwekkend om tussen zulke hoge en brede bomen te lopen.

Algemene tips

Route: wij namen vanaf Vancouver de ferry naar Victoria. Vanaf Victoria zijn we vervolgens verder gereden naar Ucluelet en Tofino. Vanaf Tofino zijn we weer naar Nanaimo gereden, om de ferry weer naar Vancouver te pakken.

Ferry: Wij zijn zonder reservering naar de terminal gereden om met de ferry mee te gaan. Op zowel de heen- als terugweg konden wij bijna gelijk met de ferry mee, maar je kunt ook gewoon van tevoren reserveren. Per voertuig betaal je ongeveer € 75.

Ben jij al begonnen met het plannen van je rondreis door het westen van Canada? 😀

Liefs, Anouk

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.