Waarom een wereldreis? Zo kwam ik tot deze keuze

Naast alle blogs over de bestemmingen die we bezoeken tijdens onze wereldreis, wil ik ook wat meer blogs gaan posten over de keuzes en het gevoel rondom de wereldreis zelf. Een wereldreis maken is voor veel mensen een droom en voor velen blijft dat helaas ook zo. In deze blog vertel ik je waarom ik graag een wereldreis wilde maken en hoe ik tot deze keuze kwam. Lees je gezellig mee?

Waarom een wereldreis?

In de blog waarin ik bekendmaakte dat Richard en ik een wereldreis gingen maken, vertelde ik al hoe het idee tot stand kwam. In februari 2017 gingen we samen naar Krakau en in het vliegtuig hadden we het over de toekomst. Ik moest nog één jaar studeren aan de universiteit en daarna wilde ik graag een langere tijd reizen voordat ik zou gaan werken. Mijn vriend stelde voor om er samen voor een langere tijd tussenuit te gaan. Ik kan me herinneren dat we er tijdens onze stedentrip veel over gepraat hebben: het plan voor een wereldreis was geboren! Uiteindelijk ben ik na mijn studie eerst anderhalf jaar gaan werken om meer geld te sparen voor de reis en om werkervaring op te doen. En nu zijn we alweer bijna twee maanden op reis!

Mijn grootste reden om een wereldreis te maken is omdat ik nog heel veel van de wereld wil zien. In 2013 maakte ik mijn eerste verre reis naar Nepal en sindsdien heb ik al een heleboel geweldige bestemmingen mogen ontdekken. Ik hou er van om nieuwe plekken te bezoeken, me te verdiepen in andere culturen en te genieten van supermooie natuur. Reizen verrijkt je leven op zo veel manieren, de lijst met bestemmingen blijft maar groeien. Ik weet zeker dat ik na de wereldreis nog steeds een hele lijst met bestemmingen heb waar ik naartoe wil, haha! Normaal gesproken moet je je planning tijdens een reis in drie of vier weken proppen en tijdens een wereldreis kun je echt de tijd nemen voor een bepaalde bestemming. Je kunt dus een stuk flexibeler reizen en het gevoel van ultieme vrijheid ervaren, heel fijn!

Ik wilde in eerste instantie dus na mijn studie op reis, nog een tijdje ertussenuit voordat ik het serieuze werkleven zou betreden. Uiteindelijk ben ik eerst gaan werken en dat was ook een prima keuze. De timing was eigenlijk ideaal: ik was uitgegroeid in mijn functie op het werk en Richard en ik woonden alweer ruim een jaar samen. Onze volgende stap: samen een huis kopen. Daarom maken we eerst deze wereldreis, omdat we nog niet ¨vast¨ zitten aan huisje, boompje, beestje. Voor Richard was het overigens wel een grotere stap, de wereldreis was tenslotte mijn droom en hij had een erg goede baan. Daarom ben ik extra blij en dankbaar dat hij samen met mij deze reis wil maken, gelukkig is hij ook goed aan het genieten!

De grootste reden is dus dat we nu nog niet echt ¨vast¨ zitten en we nog redelijk jong zijn. Ik heb er vertrouwen in dat mijn carrière na de wereldreis wel weer goed komt en dat we als we terug zijn uiteindelijk een mooi huis zullen vinden. Dan kunnen we aan het nieuwe project ¨huisje, boompje, beestje¨ gaan beginnen. Maar ik weet zeker dat we ook dan niet stoppen met het maken van onvergetelijke reizen!

Zou jij een wereldreis willen maken? 🙂

Liefs, Anouk

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

6 Reacties

 1. 23 oktober 2019 / 14:18

  Heerlijk om dit te lezen! Goed dat jullie zo open naar elkaar zijn en elkaar steunen. Hopelijk genieten jullie van deze mooie tijd. 🙂

 2. Anny
  23 oktober 2019 / 16:02

  Mooi stukje hoor. Wat zijn jullie heerlijk aan het genieten!!!
  Ik hoop dat er nog vele mooie herinneringen bij gaan komen.
  Hoewel ik jullie erg mis, vind ik het fijn om te lezen dat jullie het zo fijn hebben. ?

  • 27 oktober 2019 / 01:33

   Ondanks dat we heel erg aan het genieten zijn, mis ik jullie natuurlijk ook! ❤️

 3. 26 oktober 2019 / 16:48

  Zo mooi en fijn dat jullie dat samen kunnen, willen én mogen doen! Geniet nog van alle mooie dingen die jullie gaan zien en doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.