5 eerste keren op wereldreis

Voor alles moet een eerste keer zijn, en onze wereldreis zit vol met eerste keren. Van grote tot kleinere gebeurtenissen, we maken een heleboel avonturen mee. In deze blog licht ik 5 eerste keren op wereldreis toe!

5 eerste keren op onze wereldreis

#1. Lang op reis

Richard en ik hebben ontslag genomen op ons werk met het plan om een jaar te reizen. We zijn nu bijna drie maanden weg, zo lang ben ik nog nooit op reis geweest. Mijn langste reis was vier weken naar China en verder duurden de meeste verre reizen die ik maakte ongeveer drie weken. Nu we zo’n lange reis maken met meerdere landen, vind ik het wel grappig dat ieder land als een aparte vakantie voelt. Het lijkt bijvoorbeeld alweer heel lang geleden dat we in Canada waren. Dat komt denk ik omdat we iedere dag weer heel veel nieuwe indrukken opdoen. Het reizen bevalt tot nu toe in ieder geval nog hartstikke goed en ik wil nog lang niet naar huis!

#2. Kamperen

We begonnen onze wereldreis in West-Canada, waar we reisden met een huurauto en een tent. Voordat we op reis gingen, zijn we een nachtje gaan proefkamperen in de tuin van mijn ouders. We kwamen al snel tot de conclusie dat onze tent veel te krap was, we deden geen oog dicht. Toch hebben we deze tent meegenomen op reis, plus onze slaapzakken, slaapmatjes en kussens. Het kamperen in Canada ging achteraf wel goed, al was het vanwege de beperkte ruimte niet altijd ideaal én we hebben een paar behoorlijk koude nachten gehad. Maar het was absoluut een avontuur! We nemen onze kampeerspullen mee naar de volgende bestemmingen, wie weet waar we ons tentje weer op gaan zetten om te kamperen!

#3. Bergen beklimmen

Ik heb er een nieuwe hobby bij: hiken! We hebben in Canada een heleboel toffe hikes gelopen en bergen beklommen. Wanneer je in zo’n mooi natuurgebied bent is het toch veel toffer om zelf een berg op te lopen of een hike te lopen en te genieten van het uitzicht? De meeste hikes die we hebben gelopen waren goed te doen dus ik zou ons nog geen ervaren hikers noemen, maar ik vind het wel heel tof om zelf op pad te gaan. Vooral het beklimmen van bergen waren mijn favoriete hikes vanwege het geweldige uitzicht aan de top!

#4. Reizen met een camper

Ook het reizen met een camper was nieuw voor ons. Bij het reizen met een camper wordt vaak aan oudere mensen gedacht en dat kan ik deels bevestigen, maar het reizen met een camper is echt fijn! Het fijne aan met een camper reizen is dat je je eigen huisje bij hebt. Wij genieten nu van onze eigen woonkamer, keuken, badkamer en slaapkamer en we hebben ontzettend veel ruimte. Hoewel wij nu een achterlijk grote camper hebben, kun je natuurlijk ook prima reizen met een kleinere camper. Aan deze manier van reizen kan ik wel wennen! De bestemmingen Nieuw-Zeeland en Australië zou ik ook graag ontdekken met een camper, net als een rondreis door Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Zimbabwe (of een auto met een tent op het dak). Deze landen zullen we niet allemaal bezoeken tijdens deze wereldreis, dus mooie plannen voor de toekomst!

#5. Snorkelen

Ik ben 26 jaar, ik heb inmiddels 29 landen bezocht maar ik heb vorige week pas voor het eerst gesnorkeld! Het is er eigenlijk gewoon nooit van gekomen. We hebben gesnorkeld op Key West in het Florida Reef, het derde grootste coral barrier reef ter wereld. De zee was erg wild dus dat was niet ideaal voor de eerste keer, maar ik heb er alsnog van genoten. We zagen veel vissen, koraal en kwallen en ik genoot van de rust onder water. Dit ga ik zeker nog vaker doen!

Nog meer eerste keren…

Er waren nog een heleboel andere eerste keren: fietsen over de Golden Gate Bridge, zelf een wilde beer spotten, een honkbalwedstrijd bijwonen, gokken in Las Vegas en de route 66 rijden. Maar ik hoop ook nog een heleboel andere eerste keren te beleven: zwemmen met varkentjes op de Bahama’s, sigaren roken en rum drinken op Cuba, vulkanen beklimmen in Midden-Amerika en de Salkantay trek lopen naar Machu Picchu in Peru. Zo kan ik nog wel even doorgaan! Ik zal jullie in ieder geval op de hoogte houden 🙂

Welke eerste keren heb jij beleefd tijdens jouw laatste reis?

Liefs, Anouk

5 eerste keren op wereldreis

Volg je mij al op FacebookBloglovin’Instagram en Twitter?

2 Reacties

 1. Anny
  19 november 2019 / 16:03

  Wat een prachtige eerste keren!
  Hopelijk komen er nog vele mooie bij!
  Ga maar lekker verder met genieten.
  En hou ons maar goed op de hoogte ???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.