Tijd voor thee: de plannen voor 2020 na onze afgebroken wereldreis

Wat zijn de plannen voor 2020? Het plan was om een jaar de wereld rond te reizen, maar vanwege de uitbraak van het coronavirus moesten wij onze wereldreis afbreken en terugkomen naar Nederland. Vandaag klets ik je bij over onze plannen voor de rest van 2020!

De plannen voor 2020

Terug in Nederland

Mijn tijd voor thee artikelen zijn bedoeld om met je bij te kletsen onder het genot van een kopje thee. Voor mij is het ook een mooi moment om te reflecteren en mijn gevoelens en gedachten over de afgelopen tijd of over de toekomst op papier te zetten. Ik drink af en toe een kopje cappuccino, maar verder ben ik een echte theeleut. Tijdens het schrijven van dit artikel staat er een kopje thee met kokossmaak naast me.

2020 is een gek jaar, voor iedereen. Het plan was dat wij in ieder geval tot en met augustus nog op reis zouden zijn, misschien nog wel langer, maar vanwege de uitbraak van het coronavirus zaten wij eerst twee weken in quarantaine in Peru en op 31 maart landden we met een repatriëringsvlucht op Schiphol. Een heel vervelend en abrupt einde van onze mooie reis. Het blijft balen dat we er zo lang naartoe hebben geleefd, onze banen op hadden gezegd en het appartement verhuurd, en dat je dan maar net over de helft van de reis komt. Ik denk dat de klap hier van nog moet komen. Wel kunnen we terugkijken op prachtige maanden.

Hoe ziet de rest van 2020 eruit?

We zijn inmiddels alweer ruim drie maanden terug in Nederland en Richard en ik hebben allebei weer werk. Ik ben in juli begonnen op de communicatieafdeling bij een gemeente en Richard begint in augustus bij zijn oude werkgever in een nieuwe functie. Ik kan met de fiets naar mijn nieuwe werk, zo fijn! Toch denk ik er ook wel aan om een autootje te kopen, zodat ik wat makkelijker mijn familie en vriendinnen op kan zoeken.

Nu Richard en ik allebei weer werk hebben, wordt het tijd voor de volgende stap. We wonen nu in een fijn appartement, maar het plan is om te gaan zoeken naar een huis. We hebben inmiddels een gesprek gehad met een hypotheekadviseur zodat we weten hoeveel we kunnen lenen. Nu kunnen we gericht gaan zoeken naar een mooi huis. We hebben onze eerste bezichtiging achter de rug en volgende week hebben we er weer één op de planning staan. We hebben overigens geen haast, maar we hoeven hier ook geen jaren meer te zitten. Ik ben benieuwd of we snel een mooi huis tegenkomen en hoe de woningmarkt zal veranderen vanwege de coronacrisis. Mochten we een huis hebben gekocht, dan zal ik jullie vast op de hoogte brengen met een nieuwe tijd voor thee update!

Hoe staat het met de bruiloft? Richard en ik zijn nu een jaar verloofd, maar het lijkt me leuk om wat langer verloofd te zijn. We hebben dus ook geen haast om een bruiloft te plannen. Eerst weer aan het werk, wennen aan het nieuwe ritme en ondertussen op zoek naar een huis. Daarna kijken we wel weer verder. Het leven valt toch niet te plannen, dat is wel gebleken. En gaan we nog op reis? Ik ga er vanuit dat we in 2020 niet meer naar het buitenland gaan. Hopelijk kunnen we wel nog een dagje of weekendje weg binnen Nederland plannen. Tijdens de reis hadden we het er al over dat we meer van Nederland wilden ontdekken en daar is het nu de ideale tijd voor.

Hoewel 2020 er voor ons heel anders uit komt te zien dan we dachten, ben ik blij met mijn nieuwe baan en ik ben benieuwd naar de zoektocht naar een huis. Hoe ziet de rest van 2020 er voor jullie 2020 uit?

Liefs, Anouk

Tijd voor thee: de plannen voor 2020 na onze afgebroken wereldreis

Volg je mij al op Bloglovin’ en Instagram?

3 Reacties

 1. Anny
  19 juli 2020 / 16:25

  Mooie foto!!!!
  Neem de tijd om je toekomst te plannen!!!!

 2. 20 juli 2020 / 08:38

  Wow, wat een mooie volgende stap! Ik wens jullie heel veel succes met het vinden van een mooi nieuw huis. 🙂

 3. 22 juli 2020 / 17:48

  Leuk dat jullie een huis gaan zoeken! Mijn vriendin en ik zijn ook druk bezig met het zoeken naar een appartement. Wij gaan ook niet meer op vakantie, maar hopelijk nog wel wat weekendjes weg in Nederland. Succes met de huizenzoektocht! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.