Week 46 (2020): thuiswerken, wandelen en leuk weekend!

Daar zijn ze weer, de weekoverzichtjes! Een paar maanden terug kletste ik jullie iedere week bij over wat ik deed in een week, maar toen ik fulltime ging werken ben ik daar mee gestopt. De werkdagen lijken allemaal op elkaar en zo interessant is mijn leven niet. Dat is het nog steeds niet, maar ik vind het zelf leuk om de overzichtjes bij te houden en tijdens deze gekke coronatijd is het voor jullie misschien ook wel leuk om te lezen. Dus daar gaan we! 

Week 46

Maandag: de nieuwe week is weer begonnen! Maandag is meetingdag maar vandaag valt het mee, want ik zit ‘maar’ drie uur in overleg. Richard en ik werken inmiddels allebei fulltime thuis. Dat gaat over het algemeen wel goed, maar omdat we in dezelfde ruimte zitten is het soms lastig als we tegelijk een overleg of telefoontje hebben. Rond koffietijd eten we de laatste stukjes appeltaart op die ik afgelopen weekend bakte. Tussen de meetings door gaan Richard en ik om 12 uur nog een rondje wandelen. Ik heb soms de neiging om maar door te blijven werken, maar een wandeling doet me altijd goed. We wonen op loopafstand van het bos dus dat is ideaal.

’s Avonds kook ik paddenstoelenrisotto van orzo met HelloFresh. Dit is alweer de zevende week dat we gebruikmaken van HelloFresh. We hebben drie vegetarische maaltijden per week waarvan we de ingrediënten thuis krijgen bezorgd. Ik vind het leuk om na een lange thuiswerkdag wat langer in de keuken te staan om mijn hoofd leeg te maken. Ook is het een stok achter de deur om wat gezonder te eten en om meer variatie in het avondeten te brengen. Niet ieder gerecht is even verrassend, maar tot nu toe bevalt het goed. In de avond kijk ik Harry Potter and the Sorcerer’s Stone af, ik lees het boek Verliefd van Anna Todd uit en ik kijk Kopen zonder kijken.

Week 46 (2020): thuiswerken, iedere dag wandelen en een leuk weekend!

Dinsdag: de thuiswerkdag verloopt prima. In de pauze ga ik een stuk wandelen in het bos met een collega die dichtbij woont. We kletsen verrassend genoeg bij over het werk maar ook over een heleboel andere dingen. Gezellig! ’s Avonds kook ik pizza-portobello’s met HelloFresh. We kijken een aflevering van The Office, ik bel 40 minuten met een vriendin, ik begin in het boek Nu ik je zie van Merlijn Kamerling en ik kijk Het Perfecte Plaatje.

Woensdag: vandaag heb ik geen meetings en dat vind ik heerlijk, want dan kan ik lekker doorwerken! Maar helaas heb ik niet zo’n productieve dag als ik had gehoopt. Ik krijg wel het een en ander gedaan, maar het kost me veel moeite. Richard heeft vandaag geen tijd voor onze dagelijkse wandeling en ik heb de neiging om zelf dan ook maar door te werken. Maar ik wil deze week iedere dag een stukje wandelen dus ik ga toch even de deur uit. Ik wandel naar een klein winkelcentrum in de buurt waar ik vegan worstenbroodjes koop bij de bakker. Ik eet inmiddels alweer 3,5 jaar volledig vegetarisch en worstenbroodjes heb ik al die tijd niet meer op, omdat ik nog geen alternatief tegen was gekomen. Afgelopen weekend had ik het er met een vriendin over en die tipte dat ze bij Meesterbakker van Iersel vegan worstenbroodjes verkopen. Ideaal om tijdens mijn pauze even naartoe te wandelen. Ik vind ze lekker en qua smaak zijn ze voor mij vergelijkbaar met ‘normale’ worstenbroodjes. Aanrader dus!

Een jaar geleden reden we met een camper door Amerika tijdens onze halve wereldreis en daar aten we regelmatig mac and cheese. ’s Avonds maak ik de HelloFresh versie met pompoen en spinazie. Richard en ik kijken weer een aflevering van The Office en daarna kijken we een deel van de film Pokémon Detective Pikachu. We vinden hem niet heel boeiend dus we zetten hem halverwege af. Ik weet zelf ook niet zo goed waar ik zin in heb, dus ik kijk een deel van Harry Potter and the Chamber of Secrets. Dat was een goede keuze!

Week 46 (2020): thuiswerken, iedere dag wandelen en een leuk weekend!

Donderdag

De donderdag staat weer in het teken van een heleboel meetings. Dit vind ik toch wel een stuk vermoeiender dan fysiek vergaderen. Gelukkig weet ik toch nog wat motivatie te vinden om een paar taken te voltooien. In de middag gaan Richard en ik weer een stuk wandelen in het bos. ’s Avonds kijken Richard en ik een aflevering van The Office en ik klap stiekem nog even mijn laptop open om wat te werken. Verder kijk ik I Can See Your Voice.

Vrijdag

Op vrijdag krijgen we verdrietig nieuws op het werk. Daardoor is mijn werkdag ook een beetje gek en niet mega productief. Tijdens de lunchpauze wandelen Richard en ik naar het kleine winkelcentrum in de buurt waar we onszelf trakteren op een oliebol en bananenbol. Als we terugkomen, vind ik een cadeautje van mijn werkgever in de brievenbus. Een nieuwjaarskoek, chocoladereep en begeleidende brief. Attent! Uiteindelijk werk ik nog tot 17:30 uur door en daarna is het tijd om het weekend te vieren. Richard en ik eten samen en kijken voor de verandering weer The Office, haha. Daarna gaat hij naar zijn vrienden en bij komt er gezellig een vriendin langs. We spelen de hele avond Super Mario Party op de Nintendo Switch, zo leuk!

Week 46 (2020): thuiswerken, wandelen en leuk weekend!

Zaterdag

Yes, weekend! Richard is er vandaag ook niet dus ik heb lekker een dagje voor mezelf. Ik lees veel in Nu ik je zie van Merlijn Kamerling, ik breng een bezoekje aan de Intratuin (maar ik vind helaas niet wat ik zoek), ik bak een vegan arretjescake, ik heb Harry Potter and the Chamber of Secrets afgekeken (met poffertjes!) én ik kijk alvast een deel van Harry Potter and the Prisoner of Azkaban. Aan het einde van de middag ga ik naar mijn ouders om daar te eten en ik ga lekker in bad. Richard en ik hebben zelf geen bad. Dat mis ik echt, dat is voor mij het ultieme ontspanmoment. Daarna heb ik spelletjesavond met twee vriendinnen. We spelen Ticket to Ride Europe, dit was voor mij de eerste keer dat ik het speelde en ik eindigde toch op een gezamenlijke eerste plek! Ik vond het een erg leuk spel en ik twijfel om hem zelf ook aan te schaffen. Het is een gezellige avond en rond 1 uur lig ik weer lekker in bed.

Week 46 (2020): thuiswerken, wandelen en leuk weekend!

Zondag

Zondag is een heerlijke chilldag. We slapen uit en ik snijd de arretjescake aan die ik lang had laten opstijven. Hij is goed gelukt en Richard vindt hem ook erg lekker! Verder lees ik weer veel in Nu ik je zie van Merlijn Kamerling, tot nu toe wel een interessant boek. Om drie uur ga ik gezellig bij een vriendin op de thee en de zelfgemaakte arretjescake gaat mee. Gelukkig valt hij ook hier goed in de smaak. Rond zes uur ben ik weer thuis en Richard en ik kijken samen The Office op de bank. Deze serie kijkt lekker weg en we kijken bijna iedere dag wel een aflevering. We zijn inmiddels bij het zesde seizoen dus we hebben nog wel even te gaan. Ik speel online twee potjes Ticket to Ride met de app tegen een vriendin, goede tip voor thuis! De app kost wel geld maar het is zeker leuk om te doen. Verder kijk ik nog een deel van Harry Potter and the Prisoner of Azkaban en dan is het weer tijd om me mentaal voor te bereiden op een nieuwe thuiswerkweek.

Hoe was jullie week?

Liefs, Anouk

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.