Week 11 (2021): verkiezingen, verjaardag en culinair wandelen!

Zo, daar zijn we weer met een nieuw weekoverzicht. Ik maak niet zo heel veel mee tijdens deze lockdown, maar dit was toch wel een leuke week! Mijn vriend was jarig en daardoor begon mijn weekend al op donderdagmiddag. Ik ging stemmen, naar de manicure, ik begon met een nieuwe puzzel en ik ging culinair wandelen met vriendinnen. Ik praat je bij in dit overzicht!

Week 11

Maandag

Mijn vriend en ik werken nog steeds fulltime thuis met af en toe een uitstapje naar kantoor. Ook op deze maandag een thuiswerkdag, met als lunch pannenkoekjes van banaan, ei en kaneel! Dat is dan wel een voordeel van thuiswerken. In de avond gaan we op kraamvisite bij vrienden. Zo leuk om weer zo’n kleintje vast te houden!

Dinsdag

Ook een lange thuiswerkdag op dinsdag met weinig spannends. Ik ga ’s middags een uur wandelen met een collega die in de buurt woont. In de avond doe ik nog een home work-out en verder weet ik eigenlijk niet meer zo goed wat ik gedaan heb, oeps. Ik beloof dat ik volgende week iets beter mijn dagen bij zal houden.

Woensdag

Een werkdag met weinig meetings, maar wel een drukke dag vanwege de verkiezingen (ik werk bij een gemeente). In de middagpauze lopen Richard en ik naar de stembus. Mijn stem is dit jaar weer naar de Partij voor de Dieren gegaan, voornamelijk omdat de plannen van andere partijen geen enkele waarde hebben als we niet eerst werken aan een leefbare planeet. Daarnaast heeft de partij veel raakvlakken met hoe ik in het leven sta. Ik werk van 9 tot 6, snel koken en eten en om 7 uur zit ik klaar voor een digitale gender reveal party van een vriendin. Wat een babynieuws overal, hè? Ik blijf nog even hangen met een paar vriendinnen om bij te kletsen en daarna ga ik opnieuw de keuken in, dit keer om een monchoutaart te maken voor de verjaardag van Richard.

Donderdag

Hiep hiep hoera! Vandaag is Richard jarig. Vorig jaar vierden we zijn verjaardag nog in lockdown in Peru. Zo bizar dat er alweer een jaar voorbij is. We beginnen de werkdag achter onze laptop maar we hebben allebei ’s middags vrij genomen. Om 12 uur wandel ik naar Tuinhuis Culinair om een lunchbox op te halen. Richard is naar het werk geweest en komt thuis in een versierd appartement inclusief cadeautafel. We lunchen samen, we kijken de film Jojo Rabbit (2019) en verder genieten we van de vrije middag. Na het eten komt er verjaardagsvisite langs en ik duik vroeg m’n bed in, want mijn vrije vrijdag staat aardig volgepland.

Vrijdag

Ik begin de dag met een bezoekje aan de nagelsalon! Het is zo fijn om weer een vrolijk kleurtje op mijn nagels te hebben. Ik rijd door naar Oisterwijk voor een afspraak met een potentiële opdrachtgever. Naast mijn fulltime baan bij de gemeente werk ik ook nog als tekstschrijver op freelancebasis. Via gezamenlijke contacten zijn we met elkaar in contact gekomen. Ik was vorige week ook al op deze locatie (de voormalige leerfabriek) om naar de bakkerij van Robèrt van Beckhoven te gaan, maar deze week moest ik er dus toevallig ook zijn. Op de eerste verdieping van dit gebouw zitten namelijk kantoren gevestigd, wat een toffe locatie om daar te werken!

Thuis doe ik nog het een en ander achter mijn laptop en dan is het tijd voor de tweede work-out at home van deze week. Als beloning ga ik daarna lekker in de schommelstoel op het balkon zitten. Met het zonnetje is het echt heerlijk op ons balkon omdat je daar geen wind vangt. Ik lees verder in Vertrouw op mij van Jennifer L. Armentrout, een boek dat al heel lang ongelezen in mijn kast stond. Ik speel ook nog een level van LEGO Harry Potter op de switch.

Aan het einde van de middag ga ik boodschappen doen en ik pak de auto om naar een vriendin te gaan. Ik maak eerst nog een tussenstop bij een andere vriendin om twee puzzels op te halen die ik mag lenen. Ik heb het puzzelen weer helemaal te pakken, toch wel één van mijn favoriete corona-hobby’s. Daarna ga ik naar de andere vriendin en we maken samen couscous met falafel en verschillende toppings, heel lekker! Na het eten maken we een wandeling en we kijken een stukje van The Voice. Ik rijd op tijd naar huis vanwege de avondklok en thuis kijk ik de rest van The Voice.

Zaterdag

Op zaterdagochtend komen mijn ouders langs voor de verjaardag van Richard. Na de koffie en taart gaan Richard en ik een rondje wandelen van ruim 4 kilometer. Voor de afwisseling wandelen we dit keer door het Spoorpark. Thuis ga ik weer lekker in het zonnetje zitten lezen en ik speel een level van LEGO Harry Potter. Mijn avond bestaat verder uit lezen, puzzelen en De Verraders kijken. Ik vind het spel Weerwolven erg leuk en daardoor vind ik dit televisieprogramma ook zeker vermakelijk!

Zondag

De zondag begint lekker rustig. Ik ontbijt met magere kwark en warme kersen (ontbijttip!), ik speel een level van LEGO Harry Potter en ik lees een paar hoofdstukken in Vertrouw op mij. Rond kwart over 12 brengt Richard mij naar vriendinnen, want we hebben vandaag een culinaire wandeling! We lopen langs verschillende punten waarbij we op 5 plekken een culinair Italiaans gerecht krijgen inclusief bijpassende wijn. Het was erg lekker! Het enige minpuntje was de enorme kou, maar dan gaan we in de zomer gewoon nog een keer. Het was in ieder geval een geslaagde middag. Als ik thuiskom ga ik lekker warm onder een dekentje op de bank liggen. Ik kijk de eerste aflevering van Temptation Island USA, RTL Boulevard en Op zoek naar Maria. Dan zit het weekend er alweer op!

Liefs, Anouk

2 Reacties

 1. Anny
  22 maart 2021 / 21:39

  Leuk om weer eens even bij te lezen!!!
  Toch nog een volle week zo, maar wel een gezellige!!!!

 2. Jantiene
  22 maart 2021 / 21:46

  Oh vooral de culinaire wandeling lijkt me super tof! (Lezen en bakken zijn niet mijn sterkste kanten…en een nintendo switch heb ik ook al niet 😅 Waar heb je die culinaire wandeling gedaan.. nog een leuke site oid waar zulke “events” te vinden zijn? Zoek nog wat inspiratie voor mijn meiden weekendje 😁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.