Tips voor de mooiste plekken in omgeving Lauterbrunnen, Zwitserland

Op dit moment maken mijn vriend en ik een roadtrip door Zwitserland. Wat is het prachtig hier! We begonnen onze reis in het prachtige Lauterbrunnen, een dal met 72 watervallen. Vanuit deze plek kun je verschillende mooie hikes, treinritjes en kabelbaantochten maken. In deze blog deel ik mijn tips voor Lauterbrunnen en omgeving!

Tips voor Lauterbrunnen

Wat is het fijn in Lauterbrunnen! Dit dorpje is een handige uitvalsbasis om de mooie omgeving te verkennen. Wij waren vier volle dagen in Lauterbrunnen. Je zou hier maanden kunnen blijven en steeds weer nieuwe plekken ontdekken en alle hikes wandelen. Hieronder vertel ik je wat wij per dag hebben gedaan, maar ik twijfel er niet aan dat er nog veel meer moois te zien is.

Dag 1: Grindelwald

Op onze eerste dag bezoeken we Grindelwald, waarbij we een kleine tussenstop maken in Scheidegg. Je kunt ook met de trein via het dal reizen, dan ben je waarschijnlijk iets sneller. In Grindelwald pakken we de kabelbaan naar First. Hier wandelden we naar de Bachalpsee (45 minuten wandelen). Wanneer we terug zijn van de hike wandelen we nog over de cliff walk.

Tips voor de mooiste plekken in omgeving Lauterbrunnen

Tips voor de mooiste plekken in omgeving Lauterbrunnen, Zwitserland

Dag 2: Schilthorn

Op onze tweede dag brengen we een bezoek aan de Schilthorn. We pakken eerst de gondel naar Mürren, waar je langs onderstaande uitzichtpunt kunt lopen. We reizen met de trein, gondel en nog een gondel verder naar Piz Gloria (2.970 meter). Klinkt ingewikkeld, maar het sluit allemaal goed op elkaar aan. Eenmaal boven op Piz Gloria heb je een waanzinnig uitzicht op de besneeuwde bergtoppen. Bij helder weer kun je zelfs de Mont Blanc zien. In 1969 is hier de James Bond-film ”In Her Majesty’s Secret Service” opgenomen.  Met de kabelbaan naar beneden stappen we uit bij Birg, waar we weer een thrill walk doen. Hij valt gelukkig wel mee. Op de terugweg ploffen we nog even op een terrasje in Mürren bij Edelweiss waar we onszelf trakteren op apfelstrudel met een ontzettend mooi uitzicht. Eenmaal terug in Lauterbrunnen wandelen we ook nog naar de Mürrenbachwaterval.

Tips voor de mooiste plekken in omgeving Lauterbrunnen, Zwitserland

Dag 3: Jungfraujoch

Het is één van de populairste attracties van Zwitserland: het Jungfraujoch. Dit is het hoogste treinstation van Europa op 3454 meter hoogte. Het uitzicht is hier heel indrukwekkend, overal waar je kijkt zie je besneeuwde bergtoppen. We vermaken ons hier de hele ochtend met verschillende view points, een ice palace en een redelijk pittige wandeling door de sneeuw. Je merkt hier goed dat je op hoogte bent. Op de terugweg maken we nog een fotostop bij de Eigergletscher. Vervolgens stappen we uit bij Kleine Scheidegg waar we onszelf trakteren op een Zwitserse kaasfondue!

Tips voor de mooiste plekken in omgeving Lauterbrunnen, Zwitserland

4 mooie lessen die ik afgelopen jaar leerde

Dag 4: Schynige Platte

Vanuit Lauterbrunnen pakken we de trein naar Wilderswil. Daar stappen we over op een andere trein die ons naar Schynige Platte brengt. In totaal ben je zo’n 1,5 uur kwijt met de trein. Op de Schynige Platte wandelen we de panoramaroute langs heel veel alpenbloemen, besneeuwde bergtoppen en uitzicht op de Brienzersee. Een toffe wandeling die goed te doen is!

Tips voor de mooiste plekken in omgeving Lauterbrunnen

Accommodatie

Wij verbleven vijf nachten in Hotel Schützen. Dit hotel ligt centraal in Lauterbrunnen en beschikt ook over een restaurant. Wij hadden een fijne kamer aan de zijkant met uitzicht op de grote waterval. Een prima hotel! We hebben hier ’s avonds ook twee keer in het restaurant gegeten.

Tips voor de mooiste plekken in omgeving Lauterbrunnen, Zwitserland

Kosten

Als je naar Zwitserland gaat, zullen veel mensen het waarschijnlijk al tegen je gezegd hebben: Zwitserland is duur. Dat is ook echt zo. Ik had me er wel op voorbereid, maar als je hier bent, is het toch wel even slikken, haha. Cappuccino voor € 5,00, apfelstrudel voor € 10,00 en pizza voor € 20,00. Om te besparen op het ontbijt en de lunch, haalden wij ’s ochtends croissantjes en/of broodjes bij Bäckerei von Allmen (tegenover het treinstation).

Een ritje met de kabelbaan kan je zomaar € 80,00 per persoon kosten. Ik raad je daarom aan om te kijken welke voordeelpas voor jou het meest voordelig is. Ben je van plan om de Jungfraujoch te bezoeken? Dit kost je al snel zo’n € 170,00 per persoon. Wij kozen voor de Top of Europe Pass voor 4 dagen. Dit kostte ons € 269,00 per persoon. Het bezoek aan de Jungfraujoch zit hier bij inbegrepen en je kunt verder van al het openbaar vervoer gebruikmaken. Wij maakten iedere dag gebruik van treinen en kabelbanen, dus de pas was voor ons erg handig. Wij hebben ons laten adviseren bij de plaatselijke VVV, daar kun je de pas ook aanschaffen.

Vergeet trouwens ook niet om een vignet aan te schaffen (€ 41,45). Wij deden dit via de ANWB.

Heb jij nog goede tips voor Lauterbrunnen? Deel ze dan in de reacties!

Liefs, Anouk

Tips voor de mooiste plekken in omgeving Lauterbrunnen, Zwitserland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.