Weekendje weg in de polder met Natuurhuisje

Nederland heeft nog zo veel leuke plekken om te ontdekken! Mijn vriend en ik gingen onlangs een weekendje weg op een superfijne plek in Nederland met Natuurhuisje. Dit was echt genieten en daarom deel ik graag mijn tips met jullie!

Weekendje weg in de polder met Natuurhuisje

Rust, wijn en badderen

Op een vrijdag rijden we om 3 uur naar Grootschermer, de locatie van ons Natuurhuisje. Grootschermer is een heel klein dorpje in Noord-Holland. De dichtstbijzijnde grote stad is Alkmaar. We hopen de vrijdagmiddagspits voor te zijn, maar het is helaas erg druk. Onderweg stoppen we even bij de gele M en rond half zeven komen we eindelijk aan bij de loft in de polder. Het valt ons gelijk op hoe heerlijk rustig het hier is. We worden heel hartelijk ontvangen en ik ben echt onder de indruk van de inrichting van de loft. We lopen een rondje over het erf en we trekken de fles wijn open. Er ligt een kletsdoosje in de loft met onderwerpen waar we samen over kletsen. Daarna probeer ik het fijne bad uit!

Weekendje weg in de polder met Natuurhuisje

Weekendje weg in de polder met Natuurhuisje

Weekendje weg in de polder met Natuurhuisje

Weekendje weg in de polder met Natuurhuisje

Edam, Monnickendam, theetuin en fietsen

Op zaterdag slapen we uit en om half 11 wordt het ontbijt bezorgd. Dit heb ik geregeld via een tip die de host naar me stuurde. We krijgen een volle picknickmand met verschillende broodjes, croissantjes, beleg, fruit, yoghurt en cruesli. Zo lekker! Het is genoeg voor twee ochtenden of voor een ontbijt en lunch. Na een goed ontbijt pakken we de auto om naar de dorpjes Edam en Monnickendam te gaan. In Edam wandelen we een rondje door het centrum en we lopen naar het fort (die helaas gesloten is op zaterdag). In Monnickendam pakken we een terrasje en we bezoeken de Grote Kerk en de Speeltoren.

Onze volgende stop is theetuin Overleek. Mijn favoriet van de dag! Je zit hier aan het water in de polder en je kijkt uit over weilanden met schaapjes. Met een kopje thee en een stuk taart geniet je van het uitzicht terwijl de kippen om je heen lopen. Echt een heel leuk plekje. Ze maken hier iedere dag verse taart. Je kunt hier ook een fluisterbootje of kano huren om het water op te gaan.

’s Middags chillen we even in de loft en daarna pakken we de fiets naar Grootschermer en Driehuizen. In Driehuizen vinden we Café de Vriendschap waar we – verrassend genoeg – weer een heerlijk plekje aan het water hebben. De pannenkoek is niet fantastisch maar het plekje is zeker een aanrader. Terug bij onze loft stoken we de sauna op. De sauna was een cadeautje, want die was er nog niet toen ik ons weekendje weg boekte. Een goede afsluiting van de dag!

Weekendje weg in de polder met Natuurhuisje

Weekendje weg in de polder met Natuurhuisje

Weekendje weg in de polder met Natuurhuisje

Weekendje weg in de polder met Natuurhuisje

Kaas, klompen, stroopwafels en molens bij de Zaanse Schans

Op zondag slapen we uit en we ruimen de loft weer netjes op. We rijden naar een Nederlandse hotspot: de Zaanse Schans! We vermaken ons met kaas proeven, klompen bekijken en stroopwafels eten. En we bekijken natuurlijk alle molens en de schattige huisjes. Leuk om een paar uur rond te lopen, maar we vonden het ook weer niet héél bijzonder. Na ons bezoekje rijden we weer terug naar Brabant. Een leuke afsluiting van een heel fijn weekend!

Weekendje weg in de polder met Natuurhuisje

Mijn beste tips op een rijtje

 • Overnacht bij de loft in de polder in Grootschermer via Natuurhuisje. Geniet van de rust in de polder, het uitzicht op de molens, de lekkere sauna, het fijne ligbad en laat ontbijtjes bezorgen.
 • Bezoek de schattige dorpjes Monnickendam en Edam.
 • Ga een taartje eten bij theetuin Overleek en geniet van de rust. Je kunt hier ook een bootje of kano huren.
 • Bekijk het schattige Grootschermer en eet een pannenkoek bij Café de Vriendschap in Driehuizen.
 • Leuk voor een paar uur: een bezoekje aan de Zaanse Schans.

Nóg meer tips voor jouw weekendje

Deze tips heb ik van onze host gekregen, maar hier zijn wij zelf niet aan toegekomen. Toch wil ik ze graag met jullie delen!

 • Bij Florian van Go with the flo in Bergen huur je bootjes en scooters. Heerlijk toeren door de prachtige omgeving en lekker varen.
 • Alkmaar is een hele mooie historische stad. Het fnidsen is dan een prachtig stuk binnenstad.
 • Bergen en Schoorl zijn gezellige duindorpjes waar je kunt genieten van de leuke straatjes, lekkers kunt halen en veel duinen, bossen en strand.
 • De Rijp is een prachtig historisch dorpje waar je lekker kunt struinen.

Wij hebben in ieder geval een heel fijn weekend gehad, en ik hoop dat ik jullie kan inspireren om hetzelfde te ervaren. Ik ben stiekem alweer op zoek naar een volgende plek voor een weekendje weg. Enjoy!

Liefs, Anouk

Weekendje weg in de polder met Natuurhuisje

Dit artikel bevat een samenwerking met Natuurhuisje.

1 Reactie

 1. Anny
  17 september 2021 / 21:34

  Misschien heeft Zandvoort ook wel hele leuke plekjes en verrassende uitjes 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.