Must visit in China: Zhangjiajie

Zhangjiajie: het heeft even geduurd voordat we dit uit konden spreken, en ik durf niet met zekerheid te zeggen dat we dit ooit goed hebben uitgesproken. Tijdens mijn reis door China was het hoogtepunt toch wel Zhangjiajie en ik vertel jullie vandaag waarom.

Zhangjiajie

Een van de toffe dingen aan mijn opleiding is de jaarlijkse studiereis. In het derde studiejaar gingen we een week naar China. Aan ons de keus of we daar nog wat weken aan vast wilden plakken. Samen met mijn vriendinnetje en klasgenootje Lisa bleven we na deze week studiereis nog drie weken in het mooie China.

Zhangjiajie wordt ook wel de ‘Avatar bergen’ genoemd en er wordt ook gezegd dat de filmmakers van Avatar geïnspireerd zijn door deze mooie bergen. Zhangjiajie is een groot natuurpark met veel verschillende routes.

Eenmaal aangekomen in Zhangjiajie hadden we de keus om de bergen te voet te beklimmen of met een kabellift. We hadden van klasgenootjes gehoord dat het echt een aanrader was om te voet te gaan en we wilden we ook geen mietjes zijn door de trappen te vermijden! We werden op sleeptouw genomen door onderstaande Chinezen die een veel hoger tempo hadden dan ik. Tijdens deze wandeling zijn we trouwens maar een paar andere wandelaars tegen gekomen, de lift was een stuk populairder onder de Chinezen, haha. Het was ontzettend warm en langs de route was het heel dicht bebost, waardoor het benauwd was. Daarnaast hebben we echt onwijs veel trappen beklommen, er kwam geen einde aan. We hebben zo’n vijf à zes uur gelopen en eenmaal boven gekomen, na het bijkomen en liters water drinken, konden we dan eindelijk genieten van het uitzicht. En wauw, dat was genieten! De bergen in Zhangjiajie hebben zo’n aparte en unieke vorm, het is echt geweldig om te zien. Op de terugweg namen we trouwens wel de lift 😉

China

zhangjiajie

DSC07880

DSC07911

DSC07956

De tweede dag konden we geen trappen meer zien dus we kozen voor een minder heftige route waar we veel aapjes zouden zien. En die zagen we genoeg! Het park heeft een oppervlakte van ongeveer 50 km2. We zijn drie dagen in dit park geweest en hebben nog lang niet alles kunnen zien. Zo hebben we Tianmen Mountain en de glazen loopbrug niet bezocht, wat ook aanraders blijken te zijn. Zhangjiajie beschikt dus over heel veel bezienswaardigheden!

DSC08052

Het park is nog niet ontdekt door westerse toeristen, wel door veel Chinese toeristen. Daarnaast ligt het niet echt op een route waardoor je echt specifiek naar deze bestemming moet reizen. Ik vond een bezoek aan Zhangjiajie echt de moeite waard. Mijn reisgenootje en ik zijn vanaf Chengdu naar Yichang gereisd en van daaruit naar Zhangjiajie. Dit deden we overigens allemaal met de nachttrein. We zijn drie dagen naar Zhangjiajie geweest en de entree kostte ongeveer €35,- per persoon en dit entreebewijs is vier dagen geldig. Tip: als je student bent en je studentenkaart laat zien bij het loket, krijg je vaak korting! Niet overal, maar wel regelmatig, dus het is het proberen waard 😉

Zou jij Zhangjiajie willen bezoeken? 🙂

2 Reacties

  1. Aesa
    12 januari 2016 / 07:49

    Ik ga het ook niet eens proberen om het uit te spreken, maar de foto’s zeggen al genoeg! Wauw, super mooi! Ik zou graag een keer hier naartoe willen!

  2. 14 mei 2017 / 14:33

    Wij gaan hier deze zomer heen! Het ziet er zo gaaf uit 🙂 wij hebben vier dagen en ik ben heel erg benieuwd. Prachtige foto’s heb je gemaakt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.