5 leuke films om samen met je vriend te kijken #1

Mijn vriend en ik vinden het heerlijk om samen films te kijken. Toch duurt het altijd wel érg lang voordat we eindelijk een film hebben gevonden die ons allebei aanspreekt. Mijn vriend geeft de voorkeur aan actiefilms, ik kijk liever naar een romcom of drama. Toch zijn er gelukkig een aantal films en filmgenres die we allebei wel kunnen waarderen. Omdat ik merk dat ook andere koppels het soms lastig vinden een film of serie te vinden die ze allebei leuk vinden, zal ik af en toe wat films met jullie delen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het voor alle vriendjes geldt dat ze de films leuk vinden, maar wie weet kan ik je helpen! En mocht jij nog tips hebben voor ons, ik hoor het graag 🙂

films

The Martian
Genre: avontuur, drama, sci-fi
IMDB score: 8,2
Mijn vriend en ik zagen deze film onlangs in de bioscoop en ik vond het een erg goede film. De film gaat over een groep astronauten die Mars bezoekt en in een zandstorm terecht komt. Zijn teamgenoten wanen Mark dood en hij blijft alleen achter op de planeet Mars. Mark geeft niet op en door zijn vaardigheden als ingenieur en een beetje creativiteit probeert hij te overleven totdat hij contact kan krijgen met de aarde. De film bevat zeker een dosis humor en de beelden zijn een genot om naar te kijken!

 

Everest
Genre: avontuur, biografie, drama
IMDB score: 7,2
Ik ben zelf in Nepal geweest en deze film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, twee punten waardoor ik deze film sowieso wilde zien. In deze film volg je ondanks de zware weersvoorspellingen twee klimexpedities naar de top van de Mount Everest. Ze krijgen te maken met barre omstandigheden en hun doel om de top te bereiken verandert in het doel om te overleven. De beelden zijn ontzettend mooi en doordat het een waargebeurd verhaal is, raakte het mij nog meer. Zeker een aanrader!

 

Rain man
Genre: drama
IMDb score: 8
Een al wat oudere film (1988) maar een bijzonder portret over twee broers, waarvan een autisme heeft. Charlie komt erachter dat hij een broer heeft wanneer zijn vader overlijdt en al zijn geld achterlaat aan Charlie’s broer Raymond. Charlie zoekt Raymond op in het verzorgtehuis waar hij verblijft en neemt hem mee op reis naar Las Vegas. Raymond wil echter niet reizen per vliegtuig, waardoor ze de auto nemen. Tijdens deze reis leren de broers elkaar beter kennen. Supergoed acteerwerk van Dustin Hoffman en een bijzondere film om te zien.

 

Interstellar
Genre: avontuur, drama, sci-fi
IMDB score: 8,7
Dit is mijn favoriet uit het rijtje, deze film heeft veel indruk op mij gemaakt. Deze film gaat over een groep onderzoekers van de NASA die op verkenning gaan in de ruimte, wanneer zij er achter zijn gekomen dat er een mysterieus wormgat opengaat in de ruimtetijd. De film was zo diep dat de film nog dagen door mijn hoofd spookte. De beelden van bijvoorbeeld de ruimtereis en de onbekende werelden waren wederom indrukwekkend. Wat ik bijzonder vond is dat vanwege de relativiteitstheorie één uur op een van de andere planeten gelijk stond aan zeven jaar op aarde, wat pijnlijk is voor Cooper en zijn medereizigers. De vraag of je voor je eigen familie kiest of voor het redden van de mensheid komt meerdere keren aan bod. Ik heb wat traantjes weg moeten pinken bij deze geweldige film!

The Gift
Genre: mysterie, thriller
IMDB score: 7,2
Deze film gaat over een jong stel dat verhuist en een oude vriend tegenkomt. Deze oude vriend blijft maar langskomen en laat af en toe cadeautjes achter. Tijdens het kijken van de film blijf je maar wachten op een kantelpunt, maar die blijft uit. Daardoor kan het op een gegeven moment wat saai worden, maar dit is ergens juist de kracht van de film. Een verhaal uit het verleden komt aan het licht en op het einde vallen alle puzzelstukjes op zijn plaats. Als je op zoek bent naar een horrorfilm, dan raad ik je deze film af. De film is niet eng maar draait meer om het verhaal. Ik kon deze film wel waarderen.

 

Heb jij een van deze films gezien? 🙂

 

3 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.