De fijnste manier om te lezen op reis (+ probeer gratis Storytel!)

Veel mensen vinden het heerlijk om te lezen op vakantie, ik ben er daar zeker één van. Maar het is altijd weer een dingetje: welke boeken neem ik mee en hoeveel? Sommige mensen kiezen voor een e-reader, zo hoef je niet te sjouwen met tien boeken en kan je tijdens de vakantie kiezen welk boek je gaat lezen. Maar heb je ook al weleens aan een dwarsligger of luisterboek gedacht? Voor dit project bundel ik mijn kwaliteiten als reizende boekblogger: ik ga jullie namelijk adviseren wat het ideale leesmiddel is op reis!

Ik ga drie weken reizen door Vietnam en ik ga voor jullie vier manieren testen om te kijken welke manier het fijnste is op reis. Ik lees zelf regelmatig e-books en papieren boeken, maar ik heb nog nooit een dwarsligger gelezen of een luisterboek geprobeerd. Ik heb verschillende boeken klaarliggen om voor jullie te testen, kijk je mee? 🙂

De dwarsligger

De fijnste manier om te lezen op reis (+ probeer gratis Storytel!)

Ik heb nog nooit een dwarsligger gelezen en als ik ze in de winkel zie liggen, gaat mijn hart er ook niet sneller van kloppen. Toch ben ik wel heel benieuwd of het nou fijn leest en of het praktisch is om mee te nemen op reis. Het lijkt me sowieso handiger dan het meesjouwen van een boek, maar of het echt fijner leest, dat betwijfel ik nog. Als dwarsligger ga ik het boek Lang leve de liefde van Jill Mansell. Ik ben benieuwd naar het verhaal en vooral naar de leeservaring. Heel veel dank aan Dwarsligger® voor Lang leve de liefde!

Het e-book

De fijnste manier om te lezen op reis (+ probeer gratis Storytel!)

Sinds ik meer dan drie jaar geleden mijn eerste e-reader aanschafte, is het één van mijn favoriete middelen voor op reis. Ook als ik niet aan het reizen ben, gebruik ik mijn e-reader regelmatig. Er ging echt een wereld voor me open: ik kon honderden boeken meenemen in mijn tas, zonder dat ik iets van dat gewicht voelde! Daarnaast vind ik het lezen via een e-reader ook echt fijn, ik heb het gevoel dat ik sneller lees én het is fijn dat hij een ingebouwd lampje heeft zodat je voor het slapen gaan nog kan lezen zonder groot licht. Ik heb dus al veel ervaring met het lezen van e-books, maar tijdens deze test ga ik uiteraard ook een e-book lezen en ga ik proberen subjectief naar deze manier te kijken. Als e-reader ga ik het boek IJskoud lezen van J. Lynn van uitgeverij Zomer en Keuning. Ik gok dat ik mijn e-reader veel ga gebruiken tijdens mijn reis en ik heb er verschillende titels op staan die ik ook zeker nog wil gaan lezen: De cirkel van Dave Eggers, De Hobbit van J.R.R. Tolkien, De boekendief van Markus Zusak en 1984 van George Orwell.

Het papieren boek

De fijnste manier om te lezen op reis (+ probeer gratis Storytel!)

Ik weet uiteraard hoe het is om een papieren boek te lezen. Als we vroeger met de auto naar Frankrijk gingen, namen we altijd een hele doos met boeken mee. Maar nu ik zelf met een backpack richting Vietnam reis, wordt het wat lastiger om een grote doos boeken mee te nemen. Sinds ik ben overgestapt op de e-reader, heb ik eigenlijk nooit meer papieren boeken meegenomen op reis. Daarom ben ik heel benieuwd hoe het nu gaat bevallen, vooral omdat ik ga backpacken. Ik gok dat het niet echt praktisch is haha, want je hebt natuurlijk maar beperkt de ruimte én ik moet het ook nog op mijn rug dragen 😉 Als papieren boek ga ik het boek Aan alle jongens van wie ik hield van Jenny Han lezen. Dankjewel uitgeverij Moon!

Het luisterboek

De fijnste manier om te lezen op reis (+ probeer gratis Storytel!)

Hebben jullie dat ook weleens, dat je wel zin hebt om te lezen, maar dat je ogen gewoon te moe zijn? Als ik na een lange, drukke dag in bed lig, kan ik me er soms echt niet toe zetten om nog te lezen, hoe graag ik het ook wil. Ik heb nog nooit naar een luisterboek geluisterd, en ik ben dan ook super benieuwd naar hoe deze ervaring zal zijn. Het lijkt me een heel aparte maar ook rustgevende manier om een verhaal te beleven. Ik ga in Vietnam luisterboeken lezen via de app Storytel. Dit is een app waarbij je audioboeken streamt (net zoals bij Spotify met muziek). Je kan vijf audioboeken opslaan waar je offline naar kan luisteren (handig voor in het vliegtuig bijvoorbeeld!). Ik wil sowieso naar het boek Wild van Cheryl Strayed gaan luisteren, een boek waarvan ik denk dat het echt goed bij mij en mijn blog past. Heel benieuwd naar!

Probeer Storytel 30 dagen gratis!

Normaal gesproken kun je deze app gratis uitproberen voor 14 dagen, maar van Storytel mag ik deze app 30 dagen gratis uitproberen. Zo kan ik er de hele reis gebruik van kan maken, zo fijn! En ik heb nog leuker nieuws: jullie mogen deze app 30 dagen gratis uitproberen! 😀 Normaal gesproken betaal je € 9,99 per maand, maar nu kun je het dus eerst een maand gratis proberen, yay! Bij het aanmelden moet je € 0,01 cent afrekenen en als je niet opzegt binnen die 30 dagen, betaal je € 9,99 per maand (maandelijks opzegbaar). Maar als je op tijd opzegt, kost het je dus alleen die ene cent. Dat moet je dus zelf goed in de gaten houden! Je kan je via de volgende link aanmelden om de app 30 dagen gratis te proberen: www.storytel.nl/readingtraveller.nl. Heel veel dank aan Storytel voor deze fijne mogelijkheid! Laat je me weten wat je er van vond en naar welke boeken je hebt geluisterd?

Wat is de fijnste manier om te lezen op reis?

Backpacken door Vietnam lijkt mij de perfecte manier om deze verschillende manieren van lezen te testen. We zullen waarschijnlijk reizen per vliegtuig, trein, bus en boot. Ik ben zelf echt heel benieuwd wat ik het fijnste ga vinden. Ik denk zelf dat het e-book gaat winnen omdat ik hier zelf veel goede ervaringen mee heb, maar ik ben oprecht benieuwd naar de dwarsligger en het luisterboek! Misschien krijg ik wel een nieuwe favoriet, wie weet? Ik hou jullie in ieder geval op de hoogte van mijn bevindingen en na mijn reis kunnen jullie de uitslag uiteraard hier terug lezen 🙂

Wat vind jij de fijnste manier om te lezen op reis?

De fijnste manier om te lezen op reis (+ probeer gratis Storytel!)

Volg je mij al op Bloglovin’, Instagram en Twitter?

11 Reacties

 1. 28 mei 2016 / 10:18

  Aan alle jongens van wie ik hield is zo’n leuk boek! heb gelijk het volgende boek besteld. Ik neem 3 paperbacks mee op vakantie en we gaan met een camper voor 3 weken. ik neem amy & roger, Scarlet en the summer i turned pretty trilogie, dus eigenlijk zijn het 5 boeken.

  xx

 2. 28 mei 2016 / 10:41

  Mijn E-reader gaat sowieso bijna altijd mee, maar een dwarsligger is denk ik ook prima. Ik heb eigenlijk nog nooit naar een audioboek geluisterd, dus ben ook wel benieuwd naar je ervaringen. Fysieke boeken bewaar ik liever voor thuis, tenzij het boek niet zo dik is: dan mag daar ook wel eentje van mee 🙂

  • 29 mei 2016 / 13:45

   Ik ben ook heel benieuwd! Ik vind papieren boeken inderdaad ook niet ideaal voor op vakantie, maar anders vond ik de test niet compleet, haha 😉

 3. 28 mei 2016 / 15:43

  Ik neem meestal dwarsliggers en van die Bookazines (boeken in tijdschriftvorm) mee. Ik heb wel eens een e-reader van de bieb geleend, maar ik zou zo’n ding eigenlijk echt alleen maar aanschaffen voor op vakantie. Thuis lees ik toch liever een papieren boek.

  • 29 mei 2016 / 13:45

   Bookazines ken ik ook inderdaad! Ik ben heel benieuwd naar het lezen met een dwarsligger.

 4. 30 mei 2016 / 10:17

  Ik ben benieuwd wat er gaat ‘winnen’ ja. Dwarsliggers trekken mij ook niet zo aan, en het audioboek heb ik wel eens geprobeerd, maar ik vond het juist moeilijk om mij daar op te concentreren.

  • 30 mei 2016 / 20:57

   Hm, ik ben benieuwd! Ik kan me ook voorstellen dat je bij een luisterboek snel wegdommelt. Een dwarsligger trekt mij zelf ook niet zo aan, maar wie weet leest het wel heel fijn!

 5. 3 juni 2016 / 12:13

  Ik vind mijn e-reader het fijnst voor op vakantie, maar heb nog nooit met een dwarsligger gelezen. Als ik die zie liggen in de winkel, en ik pak hem op, heb ik het gevoel dat het boekje zo klein is, dat het uit mn handen valt. En je slaat de bladzijdes ook op een andere manier om… Ik ben heel benieuwd wat jij ervan vind ?

 6. 12 juni 2016 / 18:16

  Leuke foto’s heb je gemaakt! Ik vind vooral ebooks en lekker luchtige boeken fijn voor op vakantie. Storytel wil ik nog steeds eens proberen, maar ben bang dat dat ‘m niet echt gaat worden met mijn gehoor.

 7. 26 juni 2016 / 15:54

  Ik vind het ook heerlijk om te lezen tijdens onze reizen.
  Wanneer ik 2 weken ga, koop ik een aantal goedkope boeken. Deze laat ik vervolgens achter in het guesthouse.
  Meestal hebben zij een soort woonkamer waar meer boeken liggen.

  Ik heb trouwens altijd boeken op de e-reader staan voor het geval ik m’n boeken uit heb.
  Wanneer we een langere reis maken, koop ik 1 boek op het vliegveld voor in het vliegtuig en daarna ga ik verder met lezen op m’n e-reader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.