6 tips om vaker te reizen

Ik ben dit jaar naar Hongarije en IJsland geweest, deze maand vertrek ik naar Vietnam en ik gok dat het daar niet bij blijft dit jaar. Soms vragen mensen aan me hoe ik dat in hemelsnaam doe: ik ben een student zonder studiefinanciering, mijn enige inkomsten zijn mijn salaris van mijn bijbaantje en mijn zorgtoeslag. Niet echt de jackpot, dus. Maar dat hoeft je er niet van te weerhouden om af en toe een reisje te maken. Ik ben geen expert, maar ik geef je mijn beste tips!

6 tips om vaker te reizen

1. Hou de aanbiedingen in de gaten

Zorg ervoor dat je websites zoals Holidayguru en Vakantiepiraten volgt via Facebook. Zij posten elke dag de goedkoopste aanbiedingen naar bestemmingen overal ter wereld. Zo gingen Richard en ik via deze aanbiedingen voor € 250 per persoon acht dagen naar Corfu en voor € 100 per persoon vier dagen naar Boedapest (allebei inclusief vervoer én verblijf).

2. Wees creatief met je budget

Dit wil je waarschijnlijk niet horen, maar als je vaker wil reizen, zal je moeten besparen op andere kosten. Ik shop bijvoorbeeld alleen als ik écht iets nodig heb. Het is lang geleden dat ik de stad in ben gegaan en zomaar iets heb gekocht. Daarnaast denk ik altijd goed na over waar ik mijn geld aan uit wil geven, maar het is ook niet zo dat ik per se iets moet laten. Je leeft tenslotte maar één keer. Ik hou er ook van om gezellig uit eten te gaan, dus een avondje sushi moet af en toe ook kunnen. Maar ik probeer het wel goed te verdelen en genoeg te sparen voor een mooi reisje.

Onze citytrip naar Boedapest

3. Stel niet te hoge eisen

Als ik op reis ga, maakt het me echt niet uit waar ik verblijf. Natuurlijk wil ik een schone kamer en een comfortabel bed, maar ik hoef geen luxe kamer. Ik kan gelukkig overal slapen (ja Richard, ik weet wat je nu denkt: ‘jij valt overal in slaap’) en ik stel dan ook geen hoge eisen aan mijn accommodatie. Ik vind een hostel prima en het maakt me niet uit of een kamer klein of verouderd is, als het maar schoon is en een redelijk goede ligging heeft.

4. Reis alleen met handbagage

Ruimbagage kan je al gauw € 20 extra kosten. Als het niet nodig is, boek ik het dan ook niet bij. Toen we naar Boedapest gingen, namen we allebei alleen handbagage mee. Als je een goede tas hebt, is dat prima te doen. Je hebt vaak echt veel minder nodig dan je denkt en reizen met handbagage vind ik ook nog een stuk fijner. Bij een verre/lange reis is ruimbagage natuurlijk wel handig, maar dat zit dan vaak al bij het vliegticket inbegrepen.

6 tips om vaker te reizen

5. Gebruik de Skyscanner overal functie

Wil je er even tussenuit, maar maakt het je niet uit waar naartoe? Op de website van Skyscanner kan je je gewenste reisdata invullen en zij zoeken dan de goedkoopste vluchten voor je. Zo kun je voor een paar tientjes bijvoorbeeld naar Kopenhagen, Londen of Boedapest vliegen.

6. Wees flexibel met je reisdata

Het kan je veel geld besparen als je doordeweeks weggaat in plaats van in het weekend. Niet iedereen heeft echter die mogelijkheid. Ik heb een aantal vriendinnen in het onderwijs en dan zit je dus altijd vast aan de schoolvakanties, dan wordt het lastig om buiten die periodes een reisje te plannen. Maar als je die mogelijkheid wel hebt, zou ik zeker proberen om doordeweeks weg te gaan in plaats van in het weekend. Dat kan je zo € 100 besparen!

Verder moet ik er wel bij zeggen dat ik nog thuis woon, dus dat ik weinig kosten heb aan inwoning. Als ik elke maand huur zou moeten betalen, zou het voor mij als student waarschijnlijk ook lastiger worden om vaker te reizen. Maar dan zou ik gewoon de aanbiedingen goed in de gaten houden, flexibel zijn met mijn reisdata (als student heb je vaak een flexibel lesrooster), alleen met handbagage reizen en de Skyscanner functie gebruiken. Het is echt wel mogelijk, je moet gewoon wat creatiever omgaan met de inhoud van je portemonnee!

Heb jij nog goede tips om vaker te reizen?

13285860_10156873757660702_870266175_n

Volg je mij al op Bloglovin’, Instagram en Twitter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.