Tijd voor thee: De backpack mag weer uit de kast!

Yaaaaaay! Ik ben super super blij, want de vliegtickets zijn eindelijk geboekt! Voordat we lekker gaan bijkletsen, zet ik even een kopje thee, zoals je van me gewend bent 😉 Dit keer geen thee drinkende foto haha, maar ik heb de smaak mango gekozen. Ik vind het gezellig als je een kopje thee meedrinkt!

Ik vertelde jullie aan het begin van het jaar al over mijn reisplannen voor 2016. Daarin zei ik dat ik heel graag weer naar Azië zou willen, ik ben namelijk verliefd geworden op dit werelddeel na mijn reizen door Nepal en China, maar ook landen als Brazilië, Costa Rica en Peru trekken me aan. Vietnam staat stiekem al een hele tijd bovenaan mijn lijstje, het lijkt me een heel bijzonder en mooi land. Mijn vriend en ik kregen allebei groen licht op het werk voor de periode dat we willen gaan reizen en daarna was het de prijzen van de vliegtickets in de gaten houden. Een paar weken geleden hebben we dan eindelijk geboekt: we gaan naar…

Vietnam!

Mijn vriend is nog nooit in Azië geweest en ik hoop dat hij net zo geniet van de Aziatische cultuur als ik. We gaan in juni samen ruim drie weken backpacken en ik heb er al onwijs veel zin in. Ik heb al een beetje een route uitgestippeld, we vliegen van Schiphol naar Hanoi en we vliegen terug vanaf Ho Chi Minh. In drie weken gaan we dus van noord naar zuid reizen. Tot nu toe ziet de route er zo uit: Hanoi – Sa Pa – Halong Bay – Hanoi – Hoi An – Phu Quoc – Ho Chi Minh. Het is nog even uitvogelen hoelang we op iedere plek blijven, maar ik denk dat we dat ter plekke bekijken. Vorige zomer backpackte ik ook door China en dat was prima te doen zonder van tevoren al te veel vast te leggen. Daarnaast moet het natuurlijk ook lekker vakantie blijven, ik wil niet stressen en alles in sneltreinvaart doen, maar volop genieten van het land en de cultuur.

Vanaf nu is het weer sparen geblazen, ik ging dit jaar namelijk ook al naar Boedapest en deze maand naar IJsland. In de zomer ga ik dus lekker veel werken om de spaarrekening weer een beetje aan te vullen, haha. Ik hoor sommige lezers denken: heeft ze nou alweer een vakantie geboekt? Waar doet ze het van? Binnenkort deel ik hier mijn tips hoe jij ook vaker kan reizen! 😀

Ben jij al weleens in Vietnam geweest en heb je tips voor ons?

PS. Ik zeg wel heel stoer dat de backpack weer uit de kast mag, maar deze backpack is helemaal niet van mij, haha! Ik leende altijd een heel fijne backpack van iemand anders, maar het wordt tijd dat ik mijn eigen backpack ga aanschaffen. Ik heb er al één op het oog, ik hou jullie uiteraard op de hoogte!

Tijd voor thee: De backpack mag weer uit de kast!

Volg je mij al op Bloglovin’, Instagram en Twitter?

10 Reacties

 1. Lotte
  5 april 2016 / 10:13

  Super leuk Anouk! Patrick kan jullie vast iets vertellen over Ho Chi Minh (volgens mij :p)

 2. Anny
  5 april 2016 / 16:04

  Ik weet nu wel een verjaardagscadeau voor je ?

 3. Nicky
  3 mei 2016 / 09:55

  He Noukie!

  Zag op Facebook dat je weer een blog had gepost en tijdens het doorklikken ben ik uiteindelijk hier terecht gekomen! Had het al van je vriendinnetje gehoord maar leuk zeg dat dat je naar Vietnam gaat! Ik heb daar ook 3 weken gebackpackt en heb ongeveer dezelfde route gedaan als jij maar dan van Zuid naar Noord. Ik zou zelf niet te lang in Hanoi of Ho Chi Minh blijven, drukke steden en er zijn zat andere dorpjes/steden die leuker en mooier zijn! Ninh Binh is ook een aanrader! Laat maar weten wat je wil weten, deel graag mijn ervaringen met jou!

  Xxx Nicky

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.